Sensorer og transducere

 

Mekoprint starter produktion af folier til opbygning af strækbare sensorer

Mekoprint starter produktion af folier til opbygning af strækbare sensorer

Med sigte på ikke mindst health care løsninger har Mekoprint startet produktion af strækbare foliematerialer, der kan anvendes til fremstilling af fleksible wearable sensorer.

Det røde bånd er klippet og en ny specialdesignet serigrafisk tryklinje hos Mekoprint står nu klar til at trykke elektrisk ledende strækbare sensorer til health care produkter – såkaldte wearable sensorer, der bringer teknologien helt tæt på kroppen. I årevis har Mekoprint trykt sensorer på fleksible foliematerialer, men ser nu en øget efterspørgsel på sensorer, der også kan strækkes og samtidigt bevarer den elektriske ledeevne.

– Bagude ligger mange måneders udvikling, der har stillet krav til både nysgerrighed, evne til at tænke i alternative metoder og sammensætte kendte teknologier på nye måder, fortæller Morten Christensen, Quality & Technology Director hos Mekoprint Graphic Electronics, der udtrykker stolthed over hele det team, der har gjort sig umage for at skabe en helt ny tryklinje, der kan trykke sensorer i længder på op til 1 meter.


Strækbar elektronik på strækbart materiale

Sensorerne er trykt på et nyt og papirstyndt non-woven materiale, der både kan strække, krympe, folde og sprække, hvis ikke det behandles korrekt i hele gennemløbet. Og netop det meget levende materiale har været den største udfordring for det ingeniørstærke udviklingsteam.

– Materialestyring har været helt centralt og det er lykkedes at skabe en løsning, som gør, at vi er i kontrol med det ultratynde materiales gennemløb uden at beskadige det i processen, fortæller Mathias Kvist, der er Production Technology Engineer i afdelingen for Printed Electronics.

Store volumener i fremtidens trykte elektronik

Hos Mekoprint regner de i kilometer, når der arbejdes med trykt elektronik, og de strækbare sensorer er bestemt ikke en undtagelse. De vil være at finde i en række engangsprodukter – aktuelt i inkontinens produkter, hvor plejepersonalet via sensorteknologi får besked, når en ble er våd og bør skiftes.

– Denne type trykte strækbare sensorer bliver en væsentlig del af en IoT fremtid og vi har tidligt sat strategisk fokus på at lykkedes godt med produktionen til et niveau, hvor vi følger med vores kunders udvikling. I dag samarbejder vi med kunder, der med deres løsninger øger livskvaliteten for brugerne, og med denne investering er vi nu også førende indenfor høj volumen produktion af trykte strækbare sensorer, siger Morten Christensen.
30/11 2020
Produktlinks
Find din leverandør:

Infrarød temperaturmåling

Strømmåling Rogowski tranducer

Tilføj dit firma