Sensorer og transducere

 

RFID læse-/skriveenhed opererer over lange afstande

RFID læse-/skriveenhed opererer over lange afstande

Med den nye teknologi i RF65x fra SICK, kan man på samme tid bestemme både position, vinkel og retning - selv når transpondere farer forbi hinanden i hver sin retning.

SICKs nye RFID læse-/skriveenhed, RFU65x, detekterer transpondere over lange afstande imens den registrerer, hvilken retning hvert enkelt emne bevæger sig i. Disse data kan kobles direkte til et ERP- eller MES-system, hvilket reducerer procestiden og øger effektiviteten i produktionen. Med den nye teknologi i RF65x, kan man på samme tid bestemme både position, vinkel og retning - selv når transpondere farer forbi hinanden i hver sin retning.

Det fungerer lidt som man kender det fra radiomaster, hvor man med to master, kan positionsbestemme en radiosender, ved at måle feltstyrkeforskellen på de to master.


I RFU650 måles transponderens signalstyrke/forskel i de to ender af antennen (derfor er huset blevet bredere) og vi kan dermed positionsbestemme, hvor en RFID tag befinder sig i læseområdet.

Dette betyder, at man udover at læse RFID brikkerne, også kan få information om, hvilken vej RFID-Tagen bevæger sig! Fordelen er at man kan registrere f.eks om en palle med varer køres ind eller ud fra et lager. Hvis der er emner med transpondere i nærheden som ikke er i bevægelse kan disse filtreres fra som statiske og man kan nøjes med at anvende dem til diagnostiske formål.

Driftsområdet for en RFU65x er +/- 45° typisk med en tasteafstand på op til 5 m.

RFU65x kræver mindre plads, sparer tid og penge. Når konventionel RFID enheder skal detektere transpondere over lange afstande er de afhængige af senderens styrke, vinkel, tag-egenskaber og applikationens omgivelser. Derudover har man for at kunne beregne hidtil tillige været nødsaget til at bruge flere antenner i kombination med avancerede algoritmer.

Produktfamilien indeholder en mulighed for at installere yderligere applikationsspecifik software direkte i RFU’en via et integrator-tool. Brugere kan udvikle brugerspecifik applikationssoftware via SICKs udviklingsmiljø som tilmed kan overføres til andre enheder. Softwaren understøtter brugen af en række programmeringssprog som JAVA, LUA og C++. Platformen tilbyder derfor maksimal fleksibilitet i forhold til fremtidig IT support.
8/3 2018
Produktlinks
Find din leverandør:

Infrarød temperaturmåling

Proximity Sensorer

Strømmåling Rogowski tranducer

Tilføj dit firma
  • Texim

    Texim

    Focus Suppliers Nordic