Sensorer og transducere

 

Variabel Hall-effekt sensor-IC kan strømline komponentlageret

Variabel Hall-effekt sensor-IC kan strømline komponentlageret

Melexis, der er en af de nyere leverandør hos Indesmatech, har med deres lineære MLX90251 Hall-sensor skabt et produkt, hvor én programmérbar komponent kan erstatte et helt line-up af sensorer, hvilket bl.a. giver oplagte logistikmæssige fordele.

Inden for komponentverdenen støder man en gang imellem på løsninger, hvor én enkelt komponent kan erstatte et helt program af lignende komponenttyper. Et godt eksempel på det er er MLX90251 fra Melexis, der er ét af de nyeste produktnavne hos Indesmatech.

MLX90251 er en programmérbar, lineær Hall-effekt sensor IC med et skaleret analogt output. Alle de magnetiske responsfunktioner i MLX90251 kan programmeres, hvilket giver en betydelig alsidighed og som samtidigt mindsker behovet for systemtolerancer.


I produkionsøjemed slipper man derfor for at skulle kalibrere Hall-effekt sensor-IC’en efter montage (end-of-line kalibrering). Hvis man som producent af et større program af motorer, ventilatorer, servoer eller lignende typer af drev opererer med flere skalerede slutprodukter, så kan man nøjes med at bruge den samme MLX90251 Hall-effekt sensor-IC til samtlige produkter.

Logistisk er det en stor fordel, da man ikke behøver at ligge inde med et bredt produktionslaget med mange slags Hall-effekt sensorer med faste parametre. Melexis MLX90251 rydder med andre ord grundigt op i komponentlageret.

Arbejdsspænding på output, Voq (som: Vout @ B = 0 Gauss), følsomhed, polaritet for sensoren, følsomhedens afdrift over temperaturen (TC – 1. og 2. orden), clamping-niveauer, termisk Voq-afdrift samt signalbåndbredde er alle programmérbare værdier, hvor parametre og tærskelværdier kan indstilles via sensor-IC’ens terminaler (Vdd-Vss-Out). MLX90251 leveres i en 4-lead SIP-VA kapsling, der er enkel at montere og indstille til applikationen.

Kredsen har et aktivt fejlkorrektionskredsløb (kvadratur cirkulationsstrømme og en chopper-baseret, stabiliseret forstærker), som hjælper til at mere eller mindre eliminere de offset-fejl, som man normalt oplever i brugen af Hall-effekt komponenter.
http://www.indesmatech.dk

7/6 2021
Produktlinks
Find din leverandør:

Infrarød temperaturmåling

Strømmåling Rogowski tranducer

Tilføj dit firma