Sensorer og transducere

 

Volvo Cars introducerer avanceret LiDAR teknologi i den nye EX90

Volvo Cars introducerer avanceret LiDAR teknologi i den nye EX90

Med computer- og softwarestyret LiDAR forventer Volvo Cars, at antallet af alvorlige ulykker falder med op til 20 procent.

Del artiklen på

Volvo har været førende inden for bilsikkerhed i snart 100 år. Gennem forskning, udvikling og introduktionen af nogle af de mest avancerede og effektive systemer til dato, forsøger firmaet konstant at forbedre sikkerhedssystemer, så sandsynligheden for alvorlige bil- og kollisionsulykker kan reduceres, og visionen er helt at eliminerere dødsfald og alvorlige kvæstelser i nye Volvo-biler.

Med Volvos kommende fuldelektriske flagskibs SUV, Volvo EX90, som vil blive lanceret d. 9. november 2022, tilbyder firmaet et af de mest avancerede sensorsystemer på markedet. Et Volvo-unikt sensorsystem med otte kameraer, fem radarer, 16 ultralydssensorer og en banebrydende LiDAR-sensor.


LiDAR, som står for 'Light Detection and Ranging', er en teledetektionsmetode, der bruger lys i form af en pulserende laser til at måle afstande med stor præcision og pålidelighed.

LiDAR kan gøre en bemærkelsesværdig forskel for sikkerheden i det daglige: Volvos nyeste forskning viser, at man ved at udstyre en bil med LiDAR kan reducere antallet af alvorlige ulykker med op til 20 procent, og den samlede kollisionsundgåelse kan forbedres med op til 9 procent.

Volvos nye LiDAR-teknologi, der er integreret i taglinjen på den kommende EX90, kan registrere fodgængere på op til 250 meters afstand og noget så småt og mørkt som et dæk på en sort vej helt op til 120 meter foran bilen, selv vedmotorvejshastighed. LiDAR er i modsætning til et kamera ikke afhængig af lys, hvilket betyder, at den beskytter dig både dag og nat.

Ved at kombinere avancerede sensorer, internt udviklet software og bilens computerkraft kan Volvo i følge firmaet introducere bil, som sætter helt nye standarder for sikkerhed. En bil, der mere end nogensinde før, kan holde styr på flere potentielle farer - både udvendigt og indvendigt.

Bilen vil ikke kun være i stand til at træde ind og hjælpe føreren. Den vil også have en forståelse for, hvornår det er nødvendigt at gribe ind, og hvordan den i så fald skal hjælpe på den bedst mulige måde.

- Vi mener, at EX90 bliver den hidtil sikreste Volvo, siger Joachim de Verdier, chef for Safe Vehicle Automation hos Volvo Cars.
- Vi kombinerer vores forståelse af miljøet uden for bilen med vores mere detaljerede forståelse af dig som fører, heriblandt særligt din opmærksomhed. Når alle vores sikkerhedssystemer, sensorer, software og computerkraft går op i en højere enhed, skaber de tilsammen et forebyggende sikkerhedsskjold omkring føreren.

22/9 2022
Produktlinks
Find din leverandør:

Infrarød temperaturmåling

Strømmåling Rogowski tranducer

Tilføj dit firma

Webinarer, events og messer

Mest læste


Læs magasinet

Læs magasinet

Nyeste Nyheder