Test & måleudstyr

 

Første spadestik til DTU’s nye elektromagnetiske testcenter DTU’s universitetsdirektør Claus Nielsen (th) og institutdirektør for DTU Elektro Kristian Stubkjær det første spadestik til universitetets nye elektromagnetiske testcenter

Første spadestik til DTU’s nye elektromagnetiske testcenter

DTU er begyndt opbygningen af et ny testcenter, der skal stå færdigt i starten af 2022, og som skal styrke DTU’s internationalt førende position inden for elektromagnetiske systemer.

Mandag den 28. oktober tog DTU’s universitetsdirektør Claus Nielsen og institutdirektør for DTU Elektro Kristian Stubkjær det første spadestik til universitetets nye elektromagnetiske testcenter.

Det nye center vil styrke DTU’s internationalt førende position inden for elektromagnetiske systemer. Det er særligt mikrobølgeteknologi til trådløs kommunikation og telemåling, som bl.a. anvendes i mobiler, radar, satellitter, medicinsk udstyr og sikkerhedssystemer. DTU har udviklet en speciel testmetode, der sikrer en megethøj nøjagtighed af målinger ved mikrobølgefrekvenser.


- De meget præcise målinger er væsentlige, ikke mindst for ESA, der bruger vores
radiodøde laboratorium med samme forhold som i det ydre rum til test af satellitternes antenner. Vi arbejder i øjeblikket på at måle antennerne til de nye europæiske meteorologiske satellitter, MetOp Second Generation, der bl.a. skal bruges til overvågning af klimaet, siger professor Olav Breinbjerg, der kommer til at stå i spidsen for det kommende elektromagnetiske testcenter.

Det nye elektromagnetiske testcenter vil gøre det muligt at foretage flere typer målinger af antenner og kredsløb i hele mikrobølgefrekvensområdet, fra 300 MHz til 300 GHz. Det er unikt i international sammenhæng og vil åbne for et øget samarbejde med både danske og udenlandske virksomheder.

Byggeproces styret af satellitter

Det nye center bliver bygget lige ved siden af universitets eksisterende laboratorium
DTU-ESA Spherical Near-Field Antenna Test Facility Facality, hvor DTU foretager målinger for ESA.

- Kravet om den høje nøjagtighed i centrets målinger betyder, at der ikke kan være
byggeaktivitet med risiko for rystelser i de perioder, hvor der udføres nøjagtige målinger for ESA. Det er en særlig situation og et hensyn som vi hele tiden skal holde os for øje, så man kan sige at vores proces i høj grad er styret af satellitter, siger Laila Halkjær, projektleder hos DTU Bygherre.

Undervisning og test i samme bygning

Det nye center på 1.300 m2 kommer til at rumme en testhal med tre radiodøde laboratorier og et skærmet rum. Derudover kommer der et stort eksperimentelt undervisningslaboratorium samt tilknyttet studiemiljø for DTU’s studerende.

Bygningens arkitektur skal være med til at understøtte et tværfagligt miljø blandt forskere, erhvervsfolk og studerende, der kommer til at benytte de nye faciliteter. Den nye bygning bliver ligeledes forbundet til den eksisterende testfacilitet.

Det nye testcenter vil stå færdigt i starten af 2022. Som en del af DTU’s bæredygtigheds-strategi skal bygningen certificeres efter bæredygtighedsstandarden DGNB Guld.
31/10 2019
Produktlinks
Find din leverandør:

Audio analyse

Bit Error Rate analysatorer

Boundary Scan Analyse

Dataloggere

EMC

GP Instrumenter

Infrarød

Lys- og lydtest

Netværksanalyse

Oscilloskoper

Powermetre

Safety test

Signalanalyse

Solar Array Simulation

Spektrumanalyse

Termografiscanner

Typegodkendelser

Value Instruments

Vibration og klima-test

Tilføj dit firma
 • Texim

  Texim

  Focus Suppliers Nordic
 • congatec

  congatec

  Rugged 10 GbE infrastructure equipment
 • altoo

  altoo

  Få mere oscilloskop for pengene. Gratis undervisningsmateriale fra Keysight
 • ROHM Semiconducter

  ROHM Semiconducter

  En PMIC til NXP’s i.MX 8M Mini applikations-processor
 • altoo

  altoo

  Nyt om måleteknik. Gratis webinar. Tilbud på demoudstyr