Video & Audio

 

Danish Sound Cluster vil samle hele den danske lydbranche

Danish Sound Cluster vil samle hele den danske lydbranche

Foreningen, Danish Sound Cluster, som tidligere gik under navnet Danish Sound Network, har nu fået nyt liv og fundet statslig finansiering som en erhvervsklynge.

Med Torben Vilsgaard som ny direktør og tre medarbejdere sigter foreningen Danish Sound Cluster (tidligere kendt som Danish Sound Network) gennem en række nye initiativer på at være med til at stimulere vækst og innovation i det danske lyd-miljøet ved bl.a. at styrke samarbejdet på tværs af forskning og industri. Klyngens arbejde støttes af Uddannelses- og forskningsministeriet og Erhvervsministeriet.

Lydteknologi udgør i dag et af Danmarks stærkeste tech-områder. For at fastholde og udbygge den position skal branchens aktører arbejde endnu tættere sammen. Som medlemsorganisation faciliterer Danish Sound Cluster samarbejds- og innovationsprojekter på tværs af lydbranchen og de tilknyttede videns- og forskningsmiljøer, samt styrker videndeling og faglige netværk. Desuden understøtter Danish Sound Cluster iværksætteri og internationale samarbejder.

Lydteknologiske arbejdsgrupper

Danish Sound Clusters arbejde skal gøre en forskel på tværs af lydbranchens sektorer og faglige discipliner. Der lægges kræfter i projekter, der udbygger branchens faglige dybde, stiller løsninger på samfundsrelevante udfordringer og sætter flere fagligheder i spil.

Fire faglige arbejdsgrupper med repræsentanter fra erhvervsliv og videns- og forskningsinstitutioner arbejder fokuseret med at kvalificere og prioritere idéer til indsatsområder, som medlemmerne kan lade sig inspirere af og bidrage til.

De fire faglige arbejdsområder er: Healthcare and Welfare, Environmental sound solutions, Creative Sound Solutions, Future SoundTech Solutions.

Events og aktiviteter

Allerede inden sommerferien samler Danish Sound Cluster eksperter, brugere og erhvervsledere i til sæsonens første to webinarer, der denne gang bringer sidste nyt fra Bluetooth-feltet og Audio AI. 

Mange flere webinarer om en bred vifte af lydrelaterede temaer er på vej. Der er flere informationer om Danish Sound Clusters events her

10/6 2021
Produktlinks
Find din leverandør:

Machine Vision

Video test and monitoring syst

Tilføj dit firma