Video & Audio

 

Dansk-ledet EU-forskningsprojekt skal sikre fremtidens video- og lydkvalitet Billede fra RealVision kick-off mødet i januar 2018

Dansk-ledet EU-forskningsprojekt skal sikre fremtidens video- og lydkvalitet

Bang & Olufsen a/s, DTU og FORCE Technology står i front af et nyt fælleseuropæisk forskningsprojekt, der skal sikre forbrugerne bedre video- og lydkvalitet i fremtiden.

I vores digitale verden omgives vi af lyd og video. Både hjemme, på arbejde og på farten streamer vi lyd og video i fortsat stigende mængder. Båndbredden udfordres af den stigende datamængde, og ofret er ofte kvaliteten af den lyd og video, som vi modtager.

Samtidigt med øget forbrug af streamet indhold, stiger vores forventninger til hastighed, nemhed og ikke mindst kvaliteten, hvilket er aspekter, der adresseres i det nye EU-forskningsprojektet, RealVision, hvor Bang & Olufsen a/s, DTU og FORCE Technology spiller  hovedroller.


- Som forbrugere er vi igennem de seneste år blevet vænnet til at lytte til musik på mange andre platforme end de traditionelle musikanlæg, ligesom vi streamer vores film og video til mange forskellige devices. Det skaber nye udfordringer for kvalitetsoplevelsen som forbruger, fortæller Dr. Nick Zacharov, Lead Technologist hos SenseLab i FORCE Technology. SenseLab har igennem de seneste ti år opbygget unik viden og faciliteter til at bedømme og forbedre lyd- og videokvalitet.

- Klassiske teknologier kan kun indfange en brøkdel af den visuelle information, som det menneskelige øje kan se og opleve. Det gør det svært at gengive realistiske scener, forklarer Søren Forchhammer, der er professor på DTU Fotonik og koordinator for RealVision.

- RealVision kommer til at samle de tre stærkeste miljøer i Danmark på området – Bang & Olufsen a/s, FORCE Technology og DTU – og i samarbejde med internationale partnere at udvikle teknologier og metoder til hyper-realistiske gengivelser og kvalitetsmålinger af lyd og video.

Bang & Olufsen a/s er kendt for deres høje lyd- og videokvalitet og deltager i forskningsprojektet for at stå i spidsen for næste generationer af talenter.

- RealVision kommer til at træne og udvikle 15 Ph.d.-studerende fra hele Europa i dette specielle felt, der er kerneviden for os, siger forskningsdirektør Søren Bech hos Bang & Olufsen a/s.

- Det unikke ved disse Marie Curie programmer i EU er, at vi på tværs af landegrænser sætter os for i fællesskab at træne og udvikle den kommende generation af talenter og for os særligt vigtigt inden for lyd- og videokvalitet

RealVision er finansieret af Marie Sklodowska-Curie programmet under EU’s Horizon2020. Programmet støtter forskningsprojektet med næste 29 mio. DKK. Udover de tre danske partnere, der er ledende for projektet, tæller RealVision også partnere fra flere andre lande, herunder Fraunhofer i Tyskland, universiteterne Oxford og Cambridge samt BBC i England og universiteterne Stanford og Berkeley i USA. RealVision vil bl.a. uddanne 15 Ph.d.er hen over de kommende tre år.

Læs mere om projektet på: http://www.realvision-itn.eu/
7/6 2018
Produktlinks
Find din leverandør:

Machine Vision

Ultra kompakt 400W Class D

Video test and monitoring syst

Tilføj dit firma
  • Texim

    Texim

    Focus Suppliers Nordic