Video & Audio

 

Dansk producent af AV-udstyr vil eliminere tekniske problemer i mødelokaler

Dansk producent af AV-udstyr vil eliminere tekniske problemer i mødelokaler

Videomøder er kommet for at blive. Men tekniske problemer er fortsat kilde til frustrationer og spildtid. Ny gadget fra danske Neets gør det nemt at koble sig på systemet og gør ellers ubrugelige mødelokaler brugbare igen.

Personale-, kunde- og salgsmøder, der før corona typisk foregik i samme lokale ansigt til ansigt, er i stor stil rykket online. Og meget tyder på, det er en udvikling, der er kommet for at blive.

Videokonferencer er nemlig blevet så fast en del af hverdagen, at en tredjedel af danskerne føler sig mere trygge ved videokonferencer i dag end før pandemien. Det fremgår af en undersøgelse foretaget af analyseinstituttet Yougov på vegne af If Skadeforsikring.

Det kan mærkes hos Neets A/S, der er den førende producent af AV-udstyr til møderum og klasselokaler i Skandinavien. AV-eksperterne oplever en kæmpe interesse i at omdanne gammeldags mødelokaler til toptunede kommandorum udstyret med den nyeste teknologi, så hele verden kan nås med videokonferencer og powerpoint-præsentationer.


Dårlig teknik skræmmer brugere væk

Men hvor det store møderum typisk er gearet helt op fra gulv til loft med det bedste og nyeste udstyr, står det ofte mere sløjt til med elektronikken i de mindre mødelokaler. Her fejler teknologien så tit, at medarbejderne helt fravælger lokalerne som en mulighed, fortæller Steen Larsen, der er Head of Product Support og medejer af Neets.

– Vi ved fra vores forhandlere, at budgettet til elektronik og teknologi primært skydes af på det vigtigste mødelokale, og at resten af virksomhedens mødelokaler derfor tit spises af med dårligere udstyr. Hvor det store mødelokale nok skal kunne fungere for alle brugere på tværs af teknisk kunnen og computerkraft, kan det være anderledes frustrerende at komme i gang i det mindre lokale nede ad gangen, hvis udstyret er mangelfuldt, eller først skal installeres på ens computer, siger han og uddyber:

– Det er en elendig start på et møde, hvis det første kvarter går med at fumle med ledninger og genstridigt udstyr. Det er demotiverende og spild af tid for alle parter. En ting er, hvis mødet er internt i virksomheden, men hvad nu hvis det gælder det afgørende pitch for en potentiel ny kunde? Det går bare ikke, hvis man vil tages seriøst.

Ny AV-hub gør mødelokaler brugbare igen

Hos Neets løste man problemet med løse ledninger og teknikbesvær ved at udvikle den såkaldte Solvo by Neets.

Der er tale om en AV-hub, der samler op til seks forskellige AV-enheder i møde- og undervisningslokaler under ét, og gør videokonferencer nemme og hurtige at tilgå for brugerne af lokalet. Systemet bygger på Displaylink teknologi, som allerede er en del af Windows 10 og Chrome OS. De fleste brugere skal derfor ikke installere yderligere drivers. 

– Virksomhedens AV-ansvarlige skal kun gøre udstyret parat og sætte kablerne til webkamera, skærm og lyd i hubben én gang, så er systemet klar til brug, siger Steen Larsen og tilføjer, at Solvo selv tænder alt det tilsluttede udstyr, når den registrerer et signal fra brugerens computer. Tilsvarende slår hubben alle forbindelser fra, når usb-stikket tages ud. Derfor er der heller ikke behov for ekstra apps, fjernbetjeninger, trådløse forbindelser eller it-hjælp undervejs.

– For kun 2.950 kroner er Solvo et no-brainer add-on til forhandlere og AV-ansvarlige, som ønsker at komme spildtid og tekniske problemer til livs og igen gøre de mindre mødelokaler brugbare for alle, mener Steen Larssen.

Solvo by Neets er tilgængelig gennem cirka 30 forhandlere i Danmark.
11/1 2021
Produktlinks
Find din leverandør:

Machine Vision

Video test and monitoring syst

Tilføj dit firma