Video & Audio

 

Fremtidens AV er samlet i ét netværk Jens Thulstrup, direktør Informationsteknik A/S.

Fremtidens AV er samlet i ét netværk

Tiden, hvor lyd- og video-udstyr skal installeres med hver deres netværk, er ved at være ovre. Fremtidens AV-løsninger er skalérbare og kan integreres i eksisterende systemer og hardware, lyder det fra AV-ekspert

Alle, der har haft deres gang i et serverrum, kender det: Kablerne ligger som en bunke af kaos rundt om switches, routere og andet hardware. Når fejlmeldingen lyder, starter det store detektivarbejde efter det stik, kabel eller den knap, der er synderen. Det er her, virksomhedens teknikere ofte kommer på overarbejde.

Fremtiden ser dog ud til at være mere strømlinet. Sådan lyder det fra AV-virksomheden Informationsteknik A/S, der netop er hjemvendt efter ISE-messen i Amsterdam.


Den årlige messe, der er verdens største inden for video og lyd til professionelle, gav de mange besøgende et hint omkring fremtidens teknologier inden for området.
Og her var netop de integrerede AV-løsninger i fokus hos stort set alle deltagende udstillere.

- Den helt afgørende observation var, at AV nu for alvor er rykket ind i IT-infrastrukturen. AV-leverandørerne er kommet langt i forhold til at udvikle systemer, der kan integreres i eksisterende netværk og eksempelvis bruge eksisterende kabling og switches, fortæller Jens Thulstrup, der er direktør hos Informationsteknik A/S.

AV skal tænkes ind fra starten

AV-direktøren tilføjer, at for at skabe den optimale integrerede løsning med en funktionalitet i top, så skal AV tænkes ind helt fra starten, hvor det er muligt:

- Historisk har AV været noget, der blev tilføjet til en bygning eller en større renovering, når rammerne stod færdige. Der har været en tendens til at tænke AV som noget, der bare skulle have adgang til en stikkontakt. Vi oplever dog heldigvis, at tendensen nu går mod, at lyd og billede rykker fra at være facility til at blive en del af infrastrukturen i bygningen, og her er det vigtigt, at AV tænkes ind i projektet helt fra starten. På den måde kan man sikre, at man opnår den optimale løsning, der er tænkt ind i arkitektur og tager højde for eksempelvis akustik og beslysning, fortæller Jens Thulstrup.

Brugervenlighed er højt prioriteret

De nye teknologier omkring AV-løsninger i eksisterede infrastruktur har væsentlig betydning for sikkerheden, netværket, styringen, supporten og serviceringen. Det stiller samtidig store krav til leverandørerne af AV-løsningerne, som blandt andet skal kunne rådgive om sikkerheden i disse løsninger og rådgive om backup, det højaktuelle GDPR, økonomi og lignende.

- Og samtidig skal man lave brugervenlige løsninger, som er nemme at både bruge og supportere i hverdagen, siger Jens Thulstrup og tilføjer, at specielt brugervenlighed er højt prioriteret i de løsninger, virksomheden leverer til både internationale koncerner som Saxo Bank og Vestas og mindre aftagere som en delikatessebutik og café i Blåvand samt Jernbanemuseet i Odense.

Jens Thulstrup pointerer, at de nye strømninger hen mod AV-løsninger integreret i eksisterede netværk stiller store krav til netop kvaliteten af netværket. Kan netværket ikke bære de mange delelementer, så risikerer man nemlig, at det går ud over kvaliteten af den samlede løsning.
8/3 2018
Produktlinks
Find din leverandør:

Audio Codecs

Machine Vision

Ultra kompakt 400W Class D

Video test and monitoring syst

Tilføj dit firma
  • Texim

    Texim

    Focus Suppliers Nordic