Video & Audio

 

Højttaler fra B&O får som den første 'Cradle to Cradle' certificering

Højttaler fra B&O får som den første 'Cradle to Cradle' certificering

Bang & Olufsens Beosound Level højttaler, der blev lanceret i starten af året, er som den første højttaler nogensinde blevet tildelt en 'Cradle to Cradle' certificering.

Bang & Olufsens anmelderroste højttaler Beosound Level, der blev lanceret i starten af året, er blevet tildelt en 'Cradle to Cradle' certificering - endda som den første højttaler nogensinde.

Ovenikøbet er Bang & Olufsen blandt de første virksomheder, der har modtaget certificeringen under den nye Cradle to Cradle Certified Version 4.0 standard, som er den mest ambitiøse standard for design og fremstilling af produkter, der bidrager til en bæredygtig fremtid.

- Det er en stor anerkendelse og understreger Bang & Olufsens engagement i at designe med fokus på at forlænge produktets levetid og dermed deres påvirkning på miljøet. Certificeringen er et vigtigt skridt i at demonstrere, hvordan hele elektronikindustrien kan arbejde med at forlænge produkters livscyklus og dermed reducere e-affald, fortæller Mads Kogsgaard Hansen, Senior Global Product Manager for Classics & Product Circularity hos Bang & Olufsen.


Den mest pålidelige og avancerede standard

Cradle to Cradle certificeringen er et globalt anerkendt certifikat, der anses for at den mest pålidelige og avancerede videnskabsbaserede standard for design og fremstilling af produkter, der bidrager til produktcirkularitet. Den fjerde version af Cradle to Cradle certificeringen, som B&O er blevet tildelt, indeholder nye og forbedrede krav i alle ydelseskategorier. Filosofien bag certificeringen er at skabe en bæredygtig verden, hvor materialer ses som næringsstoffer, der cirkulerer i en lukket cirkel og i sidste ende eliminerer al affald.

- Certificeringen af Bang & Olufsens højttaler, Beosound Level, beviser, at et paradigmeskift fra et lineært til et cirkulært system i forbrugerelektronikindustrien er både muligt og gennemførligt, siger Christina Raab, Vice President Strategy & Development hos Cradle til Cradle Products Innovation Institute.

Forbedret levetid gennem et modulært design

Beosound Level er en bærbar Wi-Fi-højttaler, der er designet med en modulær tilgang baseret på en forfinelse af Bang & Olufsens tidligere designprincipper.  Højttaleren er let at vedligeholde, servicere og reparere, hvilket forlænger levetiden væsentligt - og som går forud for branchens standarder.

Med det modulære design kan kunder fx selv udskifte eksempelvis batteriet, og B&O's servicepartnere kan nemt udskifte mere kritiske kompenenter, hvis det skulle blive nødvendigt. Samtidig er der gjort fysisk plads til opgraderinger mange år frem.

Dermed opfordrer Bang & Olufsen sine kunder til at beholde deres produkter i årtier og behandle dem som investeringer.

Stigende mængde elektronikaffald er et globalt problem

Den stigende mængde e-affald er i høj grad drevet af en brug og smid væk-kultur, hvor vi udskifter elektronik efter skiftende tendenser og generelt vælger elektronik med begrænset levetid.

En af anbefalingerne til, hvordan man kan vende denne tendens, er at forlænge levetiden for elektronik. At designe produkter skabt til en lang levetid har altid været et fokus for Bang & Olufsen, men det har været udfordret af en konstant og rivende udvikling af teknologi. For Bang & Olufsen baner Cradle to Cradle-certificeringen nu vejen for at bidrage til at vende denne tendens, så kunderne føler sig motiverede til at beholde, reparere og opgradere deres produkters hardware og software, så de kan skabe glæde i årtier.

- Vi vil gerne udfordre den holdning blandt forbrugerne, at elektronik er noget, man relativt hurtigt skiller sig af med. Vores Cradle to Cradle-certificering er kun begyndelsen på at forbedre bæredygtigheden i Bang & Olufsen. Vi skal bygge på vores stærke fundament for design, håndværk og lang levetid og skabe en langsigtet, bæredygtig forretningsmodel, siger Mads Kogsgaard Hansen.5/9 2021
Produktlinks
Find din leverandør:

Machine Vision

Video test and monitoring syst

Tilføj dit firma
 • Siemens EDA

  Siemens EDA

  WP: How Siemens EDA helps you engineer a smarter future
 • Microchip

  Microchip

  AWS-connected embedded systems
 • Sensor ECS

  Sensor ECS

  IT hardware til brug i industriens krævende miljøer
 • Power Technic ApS

  Power Technic ApS

  Medico Strømforsyninger / Åbne typer samt til printmontage
 • Siemens EDA

  Siemens EDA

  WP: Raising the pillars of digital transformation

Webinarer, events og messer

Mest læste


Læs magasinet

Læs magasinet

Nyeste Nyheder