Video & Audio

 

Startups fra hele Europa får ny ‘lydindsprøjtning’ i Struer

Startups fra hele Europa får ny ‘lydindsprøjtning’ i Struer

Sound Hub Denmark, der har til huse i Bang & Olufsens tidligere hovedkvarter i Struer, er kommet godt fra start. Enheden har netop været vært for en midtvejs-camp for de europæiske start-up virksomheder, der er del af SoundTech Accelerator programmet.

Sound Hub Denmark i Struer er en ny international videns- og erhvervsklynge for lydudvikling lokaliseret i Struer i Bang & Olufsens tidligere hovedsæde, som vil huse og tiltrække investorer, entreprenører, iværksættere, forskere og etablerede lyd- og akustikvirksomheder.

Partnere i Sound Hub Denmark omfatter førende globale virksomheder i den internationale audio industri; Bang & Olufsen og Harman Lifestyle samt Aalborg Universitet og Danish Sound Network. Sound Hub Denmark tilbyder et innovativt udviklingsmiljø for lyd med verdensklasse måle og test faciliteter i et spændende virksomhedsfællesskab og med adgang til vidensinstitutioner og mentorer. Indenfor meget kort afstand er der herudover et bredt udbud af virksomheder med supplerende kompetencer.


Ambitionen er at skabe et fundament for innovation, vækst og jobs for virksomheder og personer, der ønsker at blive verdensklasse indenfor for deres specifikke område og hermed være i stand til at tiltrække nøgleinvestorer. Sound Hub Denmark er også åben for teams eller afdelinger fra eksisterende virksomheder, som ønsker at arbejde med lydinnovation og -udvikling, og som kan drage fordel af at være en del af dette miljø for lydinnovation, lyd-kompetencer og spirende talenter. 

Start-ups afholder midtvejs-camp

Selv om ombygningen af Sound Hub Denmark knap er færdigt, har start-up virksomheder fra hele Europa, der deltager i det såkaldte SoundTech Accelerator program med kick-off i november måned sidste år, været tilbage for at deltage i workshops med lokale specialister indenfor akustik, mekanik og elektronik design og PCB-produktion.

I sidste uge blev der afholdt en midtvejs-camp -  en intensiv workshop over tre dage med emner som; investorsøgning, udarbejdelse af produktroadmaps og vejledning i certificeringer og meget mere på agendaen.

- Det feedback vi har fået fra kick-off campen går på, at de unikke testfaciliteter sammen med adgang til de kompetencer, der er i de virksomheder og eksperter, som findes her I Struer har fuldstændigt overvældet startupdeltagerne, forklarer Peter Petersen, CEO Sound Hub Denmark.

Det er helt unikt, at der findes den slags kompetencer indenfor gåafstand, og det har fået deltagerne til at ønske at forlænge deres ophold her efter programmets afslutning. En af dem er Muuselabs som kommer med hele teamet for et ugelangt seminar udover SoundTech Accelerator campen.

Og de bliver her måske længere endnu

Nogle af startupperne overvejer at slå sig ned i Struer over en længere periode for at få det meste ud af den adgang til de specialister, vi har i området, og hvad der i øvrigt ellers foregår her.

Sound Hub Denmarks placering i Struer – med adgang til natur, fjord og livskvalitet er en attraktion i sig selv, og Lydens By gør det let for de nytilkomne ved at hjælpe med vejledning omkring bolig, skole og andre praktiske ting. Struer har allerede en international tilgang via andre internationale virksomheder så som Harman og Bang & Olufsen. Vi har så mange nationaliteter her i Struer i forvejen, så vi har ret stor erfaring i at håndtere nationaliteter fra hele verden.

De syv start ups er de første i en række af forhåbentlig mange, som over årene vil komme igennem SoundTech Acceleratorprogrammet. Netop nu kigger Sound Hub Denmarks partner, Accelerace, der står for programmet, på ansøgninger fra andre lovene startsups, der skal deltage I det næste program, som har sin start i marts. Deadline for ansøgning til programmet er 31. januar 2019.

http://www.soundhub.dk
28/1 2019
Produktlinks
Find din leverandør:

Machine Vision

Ultra kompakt 400W Class D

Video test and monitoring syst

Tilføj dit firma
 • altoo

  altoo

  Få mere oscilloskop for pengene. Gratis undervisningsmateriale fra Keysight
 • Texim

  Texim

  Focus Suppliers Nordic
 • congatec

  congatec

  Rugged 10 GbE infrastructure equipment
 • altoo

  altoo

  Nyt om måleteknik. Gratis webinar. Tilbud på demoudstyr
 • ROHM Semiconducter

  ROHM Semiconducter

  En PMIC til NXP’s i.MX 8M Mini applikations-processor