Wireless, tele og data

 

5G boost til dansk industri og erhvervsliv- Udrulningen af 5G i Danmark er afgørende for dansk erhvervslivs konkurrenceevne, siger Thomas Hofman-Bang, der er adm. direktør i Industriens Fond.

5G boost til dansk industri og erhvervsliv

5G bliver et vigtigt værktøj for danske virksomheder. Et ny projekt, der er støttet af Industriens Fond, skal sætte ekstra skub i anvendelsen af 5G i industri og erhvervsliv.

Der er kun én måde at få nyttig erfaring med ny teknologi - det er ved at bruge den aktivt ude i virksomhederne. Og det er netop planen med et nyt projekt, hvor virksomheder i langt større omfang kommer til at eksperimentere med 5G og andre trådløse kommunikationsteknologier. Det er teknologi, der kan effektivisere produktionen og skabe grundlaget for fremtidens vækst og innovation.

Det er baggrunden for, at Industriens Fond har bevilget 3 mio. kr. til det nye projekt, hvor virksomheden skal afprøve det kommende højhastighedsnet. Projektet føres ud i livet i et samarbejde mellem Aalborg Universitet, Dansk Industri og Togsverd Consult.


- Vi er på tærsklen til at udrulle 5G i Danmark, og det er afgørende for dansk erhvervslivs konkurrenceevne, at vi får virksomhederne i gang med at eksperimentere med teknologien og derved opbygge kompetencer og relevant viden. På den måde kan den nye teknologi omsættes til konkurrencedygtige processer, forretningsmuligheder og produkter, siger Thomas Hofman-Bang, der er adm. direktør i Industriens Fond.

Dansk erhvervsliv har i mange år været dygtig til at tage ny teknologi i brug til at opnå internationale konkurrencefordele. Men hvis Danmark fortsat skal være blandt de førende lande med digitalisering, og danske virksomheder fortsat skal være konkurrencedygtige, kræver det en målrettet indsats, som kan hjælpe virksomhederne med at forløse det store potentiale ved at anvende 5G og anden trådløs kommunikation til forretningsudvikling og industri 4.0-løsninger.

- Vi glæder os til at hjælpe virksomhederne med at teste deres 5G-løsninger i vores trådløse 'sandkasse' i 5G Smart Production Lab, siger Preben Mogensen, professor i trådløs kommunikation ved Aalborg Universitet, som driver projektet sammen med universitetets Smart Production Lab.

- Vi vil bistå virksomhederne med forskningsbaseret rådgivning, i et miljø der minder om et produktionsanlæg i en industrivirksomhed, og derefter kan virksomhederne tage hjem og implementere løsningen i praksis, siger Ole Madsen, professor i smart produktion ved Aalborg Universitet.

Også erhvervsorganisationen Dansk Industri ser 5G som et nyt og afgørende værktøj for dansk erhvervsliv.

- 5G og andre trådløse teknologier kommer til at revolutionere erhvervslivets brug af avancerede digitale teknologier som kunstig intelligens, Internet of Things og Industri 4.0. 5G kan binde alle teknologier sammen og skabe et højeffektivt og højteknologisk erhvervsliv. Vi håber, at projektet kan give virksomhederne blod på tanden og fremme efterspørgslen efter 5G i dansk erhvervsliv, siger Christian Hannibal, digitaliseringspolitisk chef i DI.

Projektet efterkommer et ønske i erhvervslivet om at få bedre test- og udviklingsmuligheder.
- Mange virksomheder har efterspurgt et sted, hvor de kan afprøve, hvordan 5G kan skabe værdi for dem. Det gælder både de, der udvikler mobile robotter, droner og automationsløsninger, og brugervirksomheder inden for industri, landbrug, medier og sundhedsteknologi. Et sådant sted har vi skabt nu. Vi glæder os til at komme rundt i landet og fortælle om potentialerne ved 5G og andre trådløse teknologier, siger Tom Togsverd, direktør i Togsverd Consult.

Overordnet har projektet har til formål at:

1. at udbrede kendskabet til forretningsmulighederne i 5G og anden trådløs kommunikation til Industri 4.0 herunder edge computing, kunstig intelligens og realtids IIoT til et stort antal virksomheder.

2. at give virksomheder adgang til at afprøve teknologierne i 5G Smart Production Lab.

3. at tilbyde et mindre antal virksomheder mulighed for at deltage i pilotprojekter med at gennemføre 5G-løsninger, der kan være til inspiration for andre virksomheder.

4. at gennemføre netværksforløb, hvor virksomheder kan få vejledning og sparring til at igangsætte et projekt og implementere dette i egen virksomhed.

5. at sikre den løbende formidling af fremdriften og resultaterne fra AAU’s 5G Smart Production Lab, pilotprojekterne og netværksforløbende.
14/5 2020
 • altoo

  altoo

  Få mere oscilloskop for pengene. Gratis undervisningsmateriale fra Keysight
 • altoo

  altoo

  Nyt om måleteknik. Gratis webinar. Tilbud på demoudstyr
 • congatec

  congatec

  Rugged 10 GbE infrastructure equipment
 • ROHM Semiconducter

  ROHM Semiconducter

  En PMIC til NXP’s i.MX 8M Mini applikations-processor
 • Texim

  Texim

  Focus Suppliers Nordic