Wireless, tele og data

 

Dansk højttalerproducent med markant trådløs oprustning

Dansk højttalerproducent med markant trådløs oprustning

DALI er gået ’all in’ i udviklingen af en interfaceboks med trådløs kommunikation til højttalere og mulighed for streaming. Udviklingsvirksomheden DIS står for design, printlayout og verificering af hardware samt softwaresupport.

Den danske HiFi-producent DALI er på trapperne med et markant anderledes produkt, nemlig interfaceboksen DALI Sound Hub, der har trådløs kommunikation til højttalere, og som har mulighed for at understøtte streaming – en løsning der ifølge DALI skal bygge bro mellem det klassiske HiFi-segment og convenience-segmentet.

At udvikle en interfaceboks i en høj kvalitet med trådløs kommunikation var en opgave, der krævede resurser som DALI ikke havde internt i organisationen, og man kontaktede derfor ingeniør- og udviklingsvirksomheden DIS (Dansk IngeniørService A/S).


- Vi havde brug for stærke kompetencer med en lang erfaring, der kunne tage det overordnede ansvar for design og implementering af interfaceboksen, en opgave DIS har udført til vores fulde tilfredshed, siger Jakob Koed, Engineering Manager hos DALI.

DIS har i udviklingen af interfaceboksen stået for design, printlayout og verificering af hardware samt support på software-delen.

Opbygningen af interfaceboksen

Designet er bygget op omkring en 32-bit ARM-processor og en digital signalprocessor. Interfaceboksen har trådløse digitale og analoge ind- og udgange. Ved designs med hurtige digitale signaler er det vigtigt at have fokus på reducering af højfrekvent elektrisk støj, der i denne opgave er sikret ved simulering af signalintegriteten for de hurtige digitale signaler.

Selve udviklingen af printene er foregået i tæt sammenspil mellem mekanik- og elektronikkompetencer - særligt i forhold til koordineringen af restriktioner til den mekaniske opbygning og integrationen af printene i kabinettet. 

Designet er verificeret i forhold til at overholde krav til kvalitet, stabilitet og ikke mindst til produktgodkendelser - herunder naturligvis CE-mærkning.

- Der ligger en stor udfordring i at udvikle et godt stabilt hardware-design, der kan godkendes i forhold til de miljøcertificeringer, der foreligger. En stor del af DIS’ arbejde har her været at lave et produkt i en kvalitet, så det kunne få de forskellige type-godkendelser samt i den forbindelse at udføre alle pretests af systemet, som skal kunne sælges over hele verden, siger Jakob Koed.
5/2 2018
  • Texim

    Texim

    Focus Suppliers Nordic