Wireless, tele og data

 

Dansk Sigfox netværk med kraftigt stigende antal opkoblede enhederKristian Krautwald er CTO i Sigfox Denmark.

Dansk Sigfox netværk med kraftigt stigende antal opkoblede enheder

IoT Denmark, der driver det danske Sigfox IoT netværk, rundede i foråret 100.000 abonnementer (tilsluttede enheder), og inden årets udgang forventes tallet at være steget til 250.000.

Siden etableringen af det danske Sigfox netværk for godt to et halvt år siden, er der løbende investeret i at gøre det trådløse LPWAN (Low Power Wide Area Network)
kommunikations-system endnu mere ’finmasket’ for på den måde at gøre netværkskvaliteten og -dækningen endnu bedre for de stadigt flere opkoblede devices (abonnenter), der er koblet op på det danske Sigfox-netværk.

- Vi har i foråret 2019 rundet 100.000 Sigfox abonnementer og allerede inden udgangen af indeværende år forventer vi at nå 250.000. Men det er kun en begyndelse, og det er helt klart vores forventning, at antallet af abonnementer skal tælles i millioner inden for de kommende år. For at understøtte den udvikling har vi alene i 2019 udbygget med mere end 30 nye sites med basestationer, fordelt over hele landet, og vi vil naturligvis forsætte med at investere kraftigt i den videre udbygning af netværket, forklarer Kristian Krautwald, der er CTO i Sigfox Denmark.

IoT Denmarks kundebase er efterhånden stor og bred og tæller også nogle meget store installationer med mellem 10.000 og 25.000 devices.

Den store vækst, IoT Denmark har oplevet i den seneste tid, og de positive forventninger om yderligere vækst fremover, hænger ifølge Kristian Krautwald i høj grad sammen med, at markedet har bevæget sig ind i en ny fase.

- Indtil for relativt kort tid siden har de fleste kunder haft fokus på at etablere et ’Proof of Concept, PoC’: Det vil sige praktiske demonstrationer af, hvordan forskellige koncepter for trådløst opkoblede devices fungerer i praksis i en given applikationssammenhæng. Nu bevæger man sig over i det, man kan kalde ’Proof of Value, PoV’ fasen, og hvor der i højere grad fokuseres på at kortlægge de oplagte værdier, som trådløst opkoblede sensorsystemer kan skabe i forskellige anvendelsesscenarier, siger Kristian Krautwald.

Læs om Sigfox og IoT Denmark i August nummeret af Nyhedsmagasinet Elektronik & Data, som kan læses her.

30/8 2019
 • ROHM Semiconducter

  ROHM Semiconducter

  En PMIC til NXP’s i.MX 8M Mini applikations-processor
 • Texim

  Texim

  Focus Suppliers Nordic
 • altoo

  altoo

  Få mere oscilloskop for pengene. Gratis undervisningsmateriale fra Keysight
 • altoo

  altoo

  Nyt om måleteknik. Gratis webinar. Tilbud på demoudstyr
 • congatec

  congatec

  Rugged 10 GbE infrastructure equipment