Wireless, tele og data

 

Danske Neocortec leverer kommunikationsløsning til tysk overvågningsfirma

Danske Neocortec leverer kommunikationsløsning til tysk overvågningsfirma

Den danske leverandør af ultra-low-power mesh-baserede netværksmoduler, Neocortec, har leveret en installation til det tyske overvågningsfirma, Triptec, hvor den erstatter en implementering med GSM/GPRS-moduler.

NeoCortec, den danske producent af ultra-low-power tovejs trådløse mesh-netværksmoduler, har leveret en kommunikationløsning baseret på firmaets Sub-GHz ultra-low power trådløse mesh-moduler til det tyske overvågningsfirma Triptec.

Triptec har indtil nu brugt GSM/GPRS-moduler til at sende beskeder eller modtage kontrolkommandoer til remote placerede anlæg og fejlovervågningsudstyr. Efter at flere og flere lande er begyndt at lukke ned for  2G- og 3G-netværkene, har Triptec været på udkig efter en fremtidssikret radioteknologi, der kan sikre, at dets produkter og tjenester forbliver operationelle.

Valget er faldet på Neocortecs NeoMesh Sub-GHz ultra-low power trådløse mesh-moduler, der nu bruges til at køres firmaets mesh-netværk, som gør det muligt at køre flere år uden batteriskift, hvilket giver både lave installations- og driftsomkostninger. 

Brug af NeoMesh fra NeoCortec reducerer energiforbruget per node i netværket drastisk gennem ekstremt præcis timing. I stedet for at sende 1 til 3 km til et mobiltårn, sender NeoMesh indendørs op til omkring 100 meter. Udendørs er 500 meter og mere muligt.

Hver node i NeoMesh er også en router. En besked hopper fra radio-node til radionode i NeoMesh-installationen, og hver meddelelse bekræftes af den næste node. I tilfælde af fejl sendes en alarm. Skulle en node fejle, søger NeoMesh-modulet automatisk efter en ny vej eller skifter til en anden kanal (frekvens-hopping). Alle noder synkroniseres hvert 1. til 30. sekund. Med en cyklus på 30 sekunder kan en node fungere i op til syv år kun drevet af to alkaliske AA-celler.

Wilhelm Oelers, der er CTO for Triptec, forklarer:

- Vi sammenlignede de velkendte Mesh-Net-protokoller, og fandt ud af, at de fleste af dem ikke understøtter sub-GHz-drift.  Med BLE-Mesh, ZigBee, Thread eller 6LoWAN må routeren og gateway-modulet desuden ikke gå i dvaletilstand. NeoMesh fra Neocortec opererer med sub-GHz frekvenser, som muliggør god penetrering af signalerne gennem vægge med mere. Det vil bl.a. sige, at gateway, router, node kan gå i dvaletilstand på samme tid, hvilket garanterer en batterilevetid på adskillige år. Ved at operere i det licensfrie 868/915 MHz-bånd skal vores kunder heller ikke betale for et SIM-kort. Det er en væsentlig besparelse, når installationer kan kræve mellem 50 til 1000 SIM-kort.

Flere informationer om installationen hos Triptec her.

27/1 2022