Wireless, tele og data

 

EtherCAT målemoduler til mange applikationer

EtherCAT målemoduler til mange applikationer

Beckhoff Automation præsenterer EtherCAT måletekniske moduler, der er baseret på standardhardware og derfor kan integreres direkte i PC-baserede styringsløsninger.

Beckhoff Automation har udviklet nye EtherCAT måletekniske moduler, som kan anvendes i alle industrier. Modulerne er baseret på standardhardware og kan derfor integreres direkte i PC-baserede styringsløsninger. Modulerne foretager 50.000 målinger per sekund, indsamler data af høj kvalitet og giver besparelser på op til 30 procent per installation, fremhæver Beckhoff Automation

EtherCAT standardbaserede målingsmoduler gør det nemt for virksomheder at integrere den måletekniske del af en installation direkte med det PC-baserede kontrolsystem. I alt 11 moduler med forskellige grænseflader udfører højpræcisionsmålinger og imødekommer derved virksomheders behov for at kunne forudsige, hvornår anlæg og maskiner skal vedligeholdes.


-Der er stor efterspørgsel efter en standardiseret og dermed billigere tilgang til avancerede målinger. Vi har udviklet modulerne i samarbejde med en stor dansk virksomhed, og kompetencerne er således forankret i Danmark og Tyskland. Med 50.000 målinger i sekundet er virksomheder til enhver tid på forkant i forhold til vedligeholdelse, uanset om det handler om store anlæg og broer, vindmøllevinger eller maskiner, siger Michael Nielsen, adm. direktør, Beckhoff Automation.

Kostoptimering og reduceret forbrug

EtherCAT måletekniske moduler giver først og fremmest betydelige besparelser på op til 30 pct. Det er omkostningstungt at analysere komplicerede signaler – herunder lyd, lys, støj, vibrationer, spænding, tryk, vægt, urenheder, mv. med dedikeret hardware. Med Beckhoff’s måletekniske moduler får virksomheder et interfaceprodukt, der kobles direkte til styrings-PC’en.

Målingsnøjagtigheden på 100 ppm ved 23°C, præcis synkronisering og den høje målingsfrekvens med op til 50.000 målinger pr. sekund sikrer dataindsamling af høj kvalitet.

-Det giver markante besparelser at integrere den måletekniske del direkte med kontrolsystemet, ligesom det giver mulighed for hurtigere tolkning af signalerne. Udover at være på forkant med behovet for vedligeholdelse reducerer højpræcisionsmålinger forbruget af råmaterialer og energiforbruget i maskiner og anlæg. De måletekniske data kan desuden bearbejdes i skyen og kobles sammen med andre relevante datakilder, siger Michael Nielsen.

Måling og automation i ét system

Modulerne er metalindkapslede for at øge holdbarheden, afskærme dem og sikre hurtig afkøling. Samtidig giver den holdbare indkapsling øget fleksibilitet på grænsefladeniveauet, f.eks. til LEMO- eller BNC-stikforbindelser eller til den etablerede Push-In som en standardløsning, der hurtigt kan tilpasses.

Med de nye EtherCAT-målingsmoduler kan high-end måleenheder og traditionel automationsteknologi kombineres i et universelt system. Til dette formål tilbyder Beckhoff et omfattende I/O-system, som understøtter alle almindelige sensortyper, samt TwinCAT som en central softwareplatform til teknik og kontrol.
9/2 2018
  • Texim

    Texim

    Focus Suppliers Nordic