Wireless, tele og data

 

Huawei præsenterer nyt Kirin 980 chipsæt

Huawei præsenterer nyt Kirin 980 chipsæt

I forbindelse med årets IFA-messe i Berlin har Huawei lanceret Kirin 980, som firmaet betegner som verdens hidtil mest kraftfulde og intelligente chipsæt til mobile applikationer (in english).

På den store messe for forbrugselektronik, IFA 2018, der afvikles i disse dage Berlin har smartphoneproducenten Huawei, præsenteret Kirin 980, der er næste generation af chipsæts til mobile applikationer, som repræsenterer et markant ydelsesmæssigt boost og åbner for en række nye muligheder.

- Det nye chipsæt, der kan genkende op til 4.600 billeder i minuttet og er skabt med det sigte at give smartphone-segmentet et ordentligt performancemæssigt løft, forklarer Marie Dam Feldborg, Head of Marketing & Communication hos Huawei Danmark, der fortsætter:


- Sidste år præsenterede vi Kirin 970, der viste en perlerække af nye muligheder ved kunstig intelligens i en smartphone. Nu kan vi endelig løfte sløret for det nye chipset Kirin 980, der fortsætter udviklingsbølgen inden for kunstig intelligens.

Kirin 970 er fremstillet i en state-of-the-art 7nm procesteknologi og indholder mere end 6,9 milliarder transistorer på et siliciumareal på kun én kvadratcentimeter, og Kirin 980 er i øvrigt det første chipset med Cortex-A76 processorkerner, der er 75 procent mere kraftfuld end den tidligere generation.

Det nye Kirin chipset anvender en intelligent Flex-scheduling-mekanisme og består af to store Cortex-A76 processorkerner, to store processorkerner baseret på Cortex-A76 og fire mindre Cortex-A55-kerner. Sammenlignet med det traditionelle big.LITTLE designkoncepter aktiverer denne konfiguration de rigtige processorkerner på de rigtige tidspunkter. Det betyder, at Kirin 980 hurtigt og effektivt kan håndtere store mængder data, hvilket resulterer i hurtigere app-afvikling, bedre multitasking og en generel mere gnidningsfri brugeroplevelse.

Knivskarp grafik

De senere år er grafikken i mobilspil blevet mere sofistikeret. Det er der taget højde for i den nye Kirin 980, som har fået integreret en Mali-G67 GPU, der giver 46 procent bedre grafik med et langt mindre strømforbrug end tidligere. For at give den mest optimale spiloplevelse indeholder Mali-G76 også en teknologi, som benytter kunstig intelligens til at trække på de relevante resurser, når der spilles spil.

For at give en forbedret fotooplevelse har Huawei integreret en fjerdegenerations ISP (Image Signal Processor) i systemet. Udover at øge datagennemløbet med 46 procent sammenlignet med den tidligere model, så forbedrer ISP'en også konfigurationerne for multi-kameraer. ISP'en introducerer blandt andet en ny HDR (High Dynamic Range) teknologi, der gengiver farver med højere kontrast, så objekter bliver bedre fremhævet.

Samtidig er den nye chip udstyret med multi-pass støjreduktion, der kan fjerne elementer fra et foto uden at gå på kompromis med detaljegraden. En anden afgørende feature ved den nye ISP er en opgraderet bevægelsessensor, som gør det nemmere at tage billeder af ting i bevægelse. ISP'en kan ifølge Huawei genkende elementer i bevægelse med 97,4 procents sikkerhed.

For at levere den bedste forbindelse til brugere af et Kirin 980-drevet device, har Huawei integreret verdens første modem, som understøtter LTE Cat.21 med en maksimal download-hastighed på 1.4 Gbit/s.
3/9 2018
  • Texim

    Texim

    Focus Suppliers Nordic