Wireless, tele og data

 

Middelfart er nu fuldt fiberdækket

Middelfart er nu fuldt fiberdækket

EWII Fibernet er nu færdig med etablering af fibernet over hele Middelfart på Fyn. I alt er der udrullet 976 km. fiberkabel.

EWII Koncernen besluttede i 2019 at rulle fiber ud til alt og alle i Trekantområdet, og nu kan Middelfart kalde sig den første by i området med fuld dækning – bortset fra en række adresser, der enten aktivt har fravalgt, eller foreninger, hvor der i dag er en god dialog i gang.

I alt er der rullet fiber ud til 14.228 adresser ved hjælp af 178 kilometer rør, og sammenlagt 967 kilometer fiberkabel. At udrulningen er gået hurtigt i netop Middelfart skyldes godt samarbejde med kommunen, lyder det fra EWII.


- Kommunen har haft et godt overblik over, hvor der var mulighed for samgravning, og har derfor været hurtige til at give os gravetilladelser, der, hvor der alligevel skulle graves. Så de har både sørget for hurtigt fibernet til borgerne, og at vi var til mindst muligt gene for borgerne. Det er vi rigtig glade for,” lyder det fra forsyningschef Anders Hørning, EWII:
 
Især har det været en fordel, at Middelfart Kommune har samtænkt fiber-udrulningen med arbejdet med kommunens projekt 'KlimaByen i Middelfart', der også indbefatter gravearbejde.

Alt og alle i Trekantområdet skal have fibernet

Middelfarterne kan dog vente snart at få følgeskab af de andre byer i Trekantområdet. EWII Koncernen er med projektet ”Fiber i alt til alle” i fuld gang med at rulle fiber ud, så alle 150.000 adresser i området er fuldt dækkede inden udgangen af 2024.

- Fibernet er infrastruktur på linje med el, vand og varme. Det er nødvendigt for at samfundet kører – særligt i øjeblikket, hvor mange ting skal foregå digitalt. Og derfor skal det være frit og tilgængeligt for alle borgere. Det er det arbejde, vi er i gang med nu, siger Anders Hørning.

Næste fase af udrulningsprojektet kommer til at fokusere på Kolding og Vejle, hvor udvalgte områder får fibernet.
21/12 2020
Produktlinks
Find din leverandør:

3G

Akkrediterede tests

Antenner

AVL

Bluetooth

GloNass

GPS

GRPS

ISM

LoRa

LTE

M2M

Microwave assemblies

RFID

SIGFOX

WiFi

ZigBee

Tilføj dit firma