Wireless, tele og data

 

Ny rekord: 100 Gbit/s internettrafik i Danmark målt hos hollandsk IX

NL-ix er den første internet exchange, der har nået 100 Gbit/s på et tidspunkt i internettrafikken i Danmark. Det betyder bl.a., at den samlede trafikmængde, der bliver udvekslet i den paneuropæiske internet exchange når op over 2 Tbps.

Den hollandske og europæisk-omspændende internet exchange NL-ix – der er et slags datacenter-netværk – har de seneste måneder øget sine aktiviteter i Danmark med flere datacentre i GlobalConnect i Taastrup og Interxion i Ballerup, og det har givet hurtig vækst i trafikken.

- I København har vi bemærket to ting: Først og fremmest ser vi et hurtigt voksende antal lokale netværk, der udveksler trafik. For det andet, har vi bemærket at indhold fra hele Europa styrer mod København, siger Jasper Lankhorst, Chief Commercial Officer of NL-ix.


- Med landets strategiske placering, tech-giganternes nylige investeringer – herunder det nye transatlantiske kabel der lander i Esbjerg – er Danmark ved at blive Nordens vigtigste knudepunkt for internettrafik, og derfor et stærkt vækstmarked, siger Jan Hoogenboom, CEO og stifter af NL-ix.

- Jeg er derfor glad for at se, at NL-ix Copenhagen er den første internet exchange til at bryde 100 Gbit/s-mærket i Danmark. Selvfølgelig vil vi gerne vokse med det globale marked, men vi vil også tage lokalt ansvar. Derfor etablerer vi i øjeblikket Border Gateway Protocol-kurser (BGP) i Danmark, og organiserer en session med en BGP-sikkerhedsopdatering i april, mens vi til maj vil afholde et Anti-DDoS- og sikkerheds-event, siger Jan Hoogenboom.

- Hvor andre internet exchanges er en slags 'lokale øer' af forbindelser, tilbyder NL-ix ikke kun adgang til lokale knudepunkter, men også til hundredvis af netværk over hele Europa. Langt de fleste af disse netværk er tilgængelige med en 'rundrejsetid' på mindre end 15 ms., siger Jan Lankhorst.
5/4 2018
  • Texim

    Texim

    Focus Suppliers Nordic