Wireless, tele og data

 

Nyt breakout board fra NeoCortec er kompatibelt med Adafruit Feather

Nyt breakout board fra NeoCortec er kompatibelt med Adafruit Feather

NeoCortec har netop frigivet et nyt breakout board,der kompatibelt med Adafruits Feather serie af udviklings-boards. Adafruit Feathers udviklings-boards understøtter Arduino udviklingsmiljøet, hvilket gør dem meget nemme for udviklere at arbejde med.

Med et nyt breakout board har NeoCortec gjort det meget enklere at bygge et proof-of-concept, da boardet er designet til at passe ind i Adafruit Feather økosystemet og kan integreres med Adafruit Feather microcontrollere.

Dermed åbnes der nye muligheder for integration af NeoCortecs radiomoduler i forskellige applikationer - med mulighed for at udnytte de features, der stilles til rådighed af modulerne og den patenterede NeoMesh kommunikationsprotokol, som udmærker sig på flere punkter:


- Teknologien understøttes af nogle af de mindste radiomoduler på markedet.

- NeoMesh protokollen danner automatisk et agilt netværk: Det kræver blot strøm og en antenne.

- Netværket tilpasser sig ændringer i netværkstopologien, og nye noder forbinder sig automatisk til netværket.

- Den patenterede NeoMesh routing mekanisme router data sømløst igennem netværket.

- Ultra-lavt strømforbrug, der garanterer mange års batterilevetid i alle dele af netværket.

- Ekstrem skalerbarhed - med mulighed for 64K noder i ét netværk.

 Applikationer

Som et eksempel har NeoCortec integreret deres gateway software med Adafruit Feather ESP-32 WIFI-modulet. Dermed kan udviklere bygge et lavpris gateway design, som problemløst bygger bro mellem NeoCortecs batteridrevne mesh-netværk og et IP-baseret netværk, eller til den cloud-løsning man foretrækker.

Breakout board’et kan også anvendes som stand-alone, dvs. uden et Adafruit Feather base board. Det gør det muligt at interface NeoMesh modulet med en sensor, aktuator eller en ikke-Feather baseret mikrocontroller. Alt i alt faciliterer det nye breakout board hurtig prototyping og kort udviklingstid på nye produkter.

 Demo video

For at demonstrere en komplet connectivity løsning fra sensor til cloud, og tilbage igen, har NeoCortec produceret en kort applikations-demovideo.

Videoen, der varer fire minutter, kan ses på NeoCortecs Get Started side: https://neocortec.com/get-started/

I demoen i videoen anvendes to NeoCortec NC1000 Featherwing breakout boards til at styre temperaturen i et stort aluminiums-kølelegeme og etablere forbindelse til en cloud service fra AllThingsTalk for visning af de målte temperaturer og apparatets driftsstatus.

NeoCortec er grundlagt i 2007 med det mål at udvikle og patentere en række innovationer inden for trådløse sensor-netværk. I dag producerer NeoCortec nogle af de mindste low-power to-vejs mesh-netværk radiomoduler på markedet. Modulerne leveres med den proprietære NeoMesh kommunikationsprotokol, der er resultatet af forsknings- og udviklingsarbejdet i virksomhedens tidlige fase. NeoCortec er baseret i København.

21/11 2019
 • altoo

  altoo

  Nyt om måleteknik. Gratis webinar. Tilbud på demoudstyr
 • altoo

  altoo

  Få mere oscilloskop for pengene. Gratis undervisningsmateriale fra Keysight
 • ROHM Semiconducter

  ROHM Semiconducter

  En PMIC til NXP’s i.MX 8M Mini applikations-processor
 • congatec

  congatec

  Rugged 10 GbE infrastructure equipment
 • Texim

  Texim

  Focus Suppliers Nordic