Wireless, tele og data

 

Paessler og Sigfox i ambitiøst IoT-samarbejde

Paessler AG, der er specialist i netværks-monitorering, indgår nu et tæt samarbejde med Sigfox, der er en førende aktør på markedet for trådløse LPWANs (Low Power Wide Area Network).

Paessler AG, som er innovativ specialist i monitorering af netværk, og Sigfox, der er enverdens førende leverandør af opkobling til internet of things (IoT), har løftet sløret for et partnerskab, der skal hjælpe deres kunder til mere effektiv monitorering og styring af deres kritiske it-infrastruktur og mange andre af deres aktiver.

Som del af partnerskabet har Paessler leveret deres netværksmonitorering PRTG til IoT-løsninger, som skal monitorere og visualisere data om funktionalitet og målinger fra Sigfox-drevne sensorer inden for it-infrastruktur, samt fra andre genstande, enheder og maskiner, som er udstyret med eller indeholder fleksibel opkobling fra Sigfox.


Sigfox’ netværk er lavet til at skabe forbindelse mellem milliarder af enheder og internettet via dets Low Power Wide Area Network (LPWAN) og dets Sigfox Cloud-services, samtidig med at det dramatisk nedbringer udgifterne til og kompleksiteten af de involverede systemer.

Sigfox har skabt kraftige forandringer i økonomien omkring IoT, takket være virksomhedens unikke tilgang til trådløs opkobling, som trækker på en yderst pålidelig Ultra-Narrow Band-frekvens, og som er modstandsdygtig over for afbrydelser for at sikre en usædvanlig bred dækning kombineret med et meget lavt behov for strøm.

Virksomhedens netværks-økosystem leverer teknologi og protokoller samt hele det trådløse netværk, som er nødvendigt for, at genstande kan dele deres information fra hvor som helst i verden via prisvenlig sensoropkobling, som kræver meget lidt silicium og bruger meget lidt batterikraft – eller alternativt slet ikke noget batteri overhovedet – samtidig med at det udnytter de lave energiniveauer, som sol- og vindenergi skaber, foruden elektromagnetiske bølger. Med en forventning om at blive tilgængelig i 60 lande inden udgangen af 2018 afspejler netværket Sigfox’ vision om at ‘gøre ting levende.’

- Vores netværk tilbyder en løsning på de udfordringer, som er forbundet med omkostninger, forbrug og kompleksitet, og som udgør barrierer for udbredt ibrugtagning af IoT, siger Vincent Sabot, adm. dir. Sigfox Tyskland.
- Vores kunder kan næsten fjerne de omkostninger, som er forbundet med opkobling, herunder udgifter til smarte sensorer og til selve genstandene. Og med Paessler får vores kunder et enkeltstående instrumentpanel, hvorfra de kan monitorere de opkoblede enheder og sensorer, som udgør deres tingenes internet. 

Eftersom den er tilgængelig i både hostede og i on-premise versioner, udgør Paesslers netværksmonitor PRTG en højst fleksibel samlet løsning til netværksmonitorering, som giver it-afdelinger og systemadministratorer, foruden de afdelinger og integrationsansvarlige, som beskæftiger sig med IOT og IIOT, mulighed for at kunne se præcist hvad der finder sted i realtid i hele deres it-infrastruktur, herunder netværker, systemer, hardware, programmer og enheder.

Løsningen optimerer to metoder til at igangsætte Sigfox-meddelelser til PRTG-netværksmonitoren vedrørende data om funktionalitet eller målinger fra sensorer og enheder: callback, hvor data omgående sendes til PRTG via push, og API, hvor PRTG anmoder om data i foruddefinerede intervaller fra enheder, der er opkoblet til Sigfox. Yderst brugerdefinerbare instrumentpaneler kan indstilles til at vise præcist det, der er vigtigt i form af alt fra netværkets overordnede funktionsduelighed til lavpraktiske detaljer såsom ventilatorens hastighed i enkelte servere.

Med tiltro fra over 200.000 systemadministratorer genererer PRTG advarsler eller underretninger, så snart en hvilken som helst foruddefineret præstationstærskel, som brugeren har valgt, er opnået til sikring af, at it-medarbejderne altid er de første, der får besked om eventuelle problemer. Det gælder beskeder på sms og e-mail samt evnen til automatisk at igangsætte programmer, som kan reparere problemet.

- Sigfox gør det muligt for organisationer i mange brancher, herunder dem der arbejder med forsyningskæder, smart cities samt enhver form for produktion og automatisering, at leve op til de løfter, som IoT har erklæret, siger Christian Zeh, som er ansvarlig for nye teknologier og markeder hos Paessler.

- Det har gjort, at selve forestillingen om netværkets udtag er blevet mere flydende, hvilket gør det mere vigtigt end nogensinde for systemadministratorer og it-medarbejdere at vide, hvad der sker til enhver tid. 

Som led i samarbejdet mellem de to virksomheder deltager Paessler også aktivt i Sigfox Partner Network, samtidig med at Sigfox bidrager til Paesslers Uptime Alliance, som er en samarbejdsaftale, der er skabt til at støtte teknologileverandører med at inkludere monitorering af netværkers funktionalitet i deres portefølje takket være deres gnidningsløse integration med PRTG. På den måde kan sælgere tilbyde deres kunder en færdig og nyskabende måde at forhindre driftsudfald i IoT-netværk.
11/10 2018
  • Texim

    Texim

    Focus Suppliers Nordic