Wireless, tele og data

 

Stadig stigende opbakning bag Wi-SUN AlliancePhil Beecher, formand og direktør for Wi-SUN Alliance.

Stadig stigende opbakning bag Wi-SUN Alliance

Den såkaldte Wi-SUN Alliance, der fokuserer på standarder inden for Field Area Networks (FAN) og IoT har fået 50 nye medlemmer på et år, og antallet af Wi-Sun kompatible enheder vokser kraftigt.

Wi-SUN Alliance, der er et globalt økosystem af medlemsvirksomheder, som alle arbejder for at accelerere brugen af åbne standarder inden for Field Area Networks (FAN) og Internet of Things (IoT), markerer et år med stor vækst, som understøtter udviklingen af smarte byer og produkter.

Ifølge markedsanalyseinstituttet Navigant Research findes der i dag mere end 91 millioner enheder, der lever op til WI-SUNs krav til åbne standarder og sikkerhed, som anvendes i nye IoT-applikationer og i services til smarte byer og smart forsyning.


Flere storbyer anvender nu også WI-SUN-kompatible netværk, når store løsninger skal rulles ud - herunder København, London, Glasgow, Paris og Miami. Den store vækst er i høj grad drevet af forskningsvirksomheder og byudviklere, som kræver at enhederne i netværket er indbyrdes kompatible, sikre og anvender multi-service.

Wi-SUNs medlemsbase er vokset med 50 nye medlemmer i løbet af de seneste 12 måneder, hvilket betyder, at de nu har 227 medlemmer verden over. Medlemmerne dækker alt fra serviceleverandører, produktforhandlere, forsyningsvirksomheder, kommuner, lokale myndigheder til uddannelsesinstitutioner andre store virksomheder.

Analyseinstituttet Rethink Technology Research vurderer, at virksomheder i Wi-SUNs økosystem vil se en gennemsnitlig årlig vækst på 20 procent i takt med, at mesh-netværksteknologi breder sig ud til andre vertikaler, herunder telekommunikation, og nye forretningsmodeller udspringer.

Phil Beecher, formand og direktør for Wi-SUN Alliance forklarer:
- Vi har stille passet vores forretning i mange år, men de seneste 12 måneder har vi virkelig set vores arbejde bære frugt. Anvendelsen af IoT stiger hastigt i smarte byer og smart forsyning, fx til løsninger til avanceret måling af el- og vandforbrug, automatisering af distribution og automatisering af smarte hjem. Det resulterer i en øget efterspørgsel af vores medlemmers produkter. 

I oktober 2018 lancerede Wi-SUN et certificeringsprogram til Field Area Networks (FAN), dvs. til produkter og løsninger til store udendørs netværk, og i februar 2019 kom de første certificerede produkter på markedet.

- Lanceringen af Wi-SUN FAN og de første FAN-certificerede produkter er en game changer på markedet, og vi ser en øget interesse fra organisationer verden over, som gerne vil være en del af vores unikke og indflydelsesrige økosystem. Vi ligger helt fremme med innovationer inden for trådløs kommunikation i byer, forsyningsbranchen og andre brancher, og det forventer vi at fortsætte med i takt med, at markedet modnes, siger Phil Beecher.
25/4 2019
 • altoo

  altoo

  Få mere oscilloskop for pengene. Gratis undervisningsmateriale fra Keysight
 • congatec

  congatec

  Rugged 10 GbE infrastructure equipment
 • altoo

  altoo

  Nyt om måleteknik. Gratis webinar. Tilbud på demoudstyr
 • Texim

  Texim

  Focus Suppliers Nordic
 • ROHM Semiconducter

  ROHM Semiconducter

  En PMIC til NXP’s i.MX 8M Mini applikations-processor