Wireless, tele og data

 

Virksomheder får adgang til to udbyderes netværk med én router

Med teleselskabet Net1’s nye router, får virksomheder adgang til to af Danmarks bedste landsdækkende telenetværk. Løsningen er lavet til brug i forbindelse med M2M kommunikation.

For gennemsnitsdanskeren er det irriterende, når man har svært ved at få dækning på mobilen. For virksomheder og tjenester, hvor en stabil forbindelse er altafgørende, kan konsekvenserne være katastrofale.

Sikkerheds- og teleselskabet Net1 har lanceret lidt af en nyskabelse. Nemlig en router, der både har adgang til Net1’s netværk - og et andet af landets mest stabile landsdækkende netværk.

Muligheden for at installere to simkort i en router er ikke ny, men det er første gang, at routeren på forhånd har installeret to netværk, der er sat op til at supplere hinanden. Det giver en robust og meget pålidelig forbindelse, der automatisk skifter mellem de to netværk og dermed er fuldt redundant.


- Traditionelt har virksomheder med behov for redundans været nødt til at tilslutte sig både et fast og et mobilt netværk for at sikre, at den ene forbindelse tager over, hvis den anden går ned. De løsninger fordobler omkostningerne til indkøb af abonnementsaftaler og teknisk udstyr, siger direktør i Net1, René Kappelgård, og fortsætter:

- Med Net1s nye løsning sikres redundante forbindelser på forskellige mobilnetværk via én og samme router med en simpel installation, ét abonnement og én aftale til en konkurrencedygtig pris.

Rettet mod brancher med behov for sikker forbindelse

Løsningen er især oplagt til virksomheder og organisationer, der bruger kritisk ‘machine to machine’-kommunikation (M2M). Det gælder eksempelvis energi- og forsyningsvirksomheder, politi og militær, detailhandlen og leverandører, der understøtter ‘smart city’-løsninger.

Det er alle sammen brancher, hvor nedbrud på en dataforbindelse kan have uoverskuelige konsekvenser. Eksempelvis kan redningstjenester bruge routeren i deres køretøjer for at undgå tabt kontakt til alarmcentralen. Men nærmest alle typer virksomheder kan få stor gavn af en sikker og redundant forbindelse, der er nem og billig at tage i brug.

Netop Net1’s netværk egner sig godt til supplere andre teleudbydere. Net1 har et af de mest driftssikre og langtrækkende netværk, fordi teleselskabet gør brug af frekvenserne fra dansk mobiltelefonis oprindelige net – NMT-450. Netværket bruger 450 MHz-frekvenserne, og i forhold til dagens standarder, er netværket usædvanligt langtrækkende og stabilt. Hver mast rækker op til 100 km, og kan levere datahastigheder på op til 30 Mbps.

M2M Dual leveres med en redundant opkobling og en router, som er konfigureret til gnidningsfri integration i virksomhedens IT-system.

Net1 hjælper virksomheder inden for alle brancher i Danmark med at få den bedste M2M-løsning. Privatkunderne er typisk danskere i yderområderne, hvor andre teleselskaber har dårlig dækning. Erhvervskunderne tæller alt fra store forsyningsvirksomheder til mindre virksomheder og kommuner
3/12 2018
  • Texim

    Texim

    Focus Suppliers Nordic