Wireless, tele og data

 

Wi-SUN Alliance vokser med 60 procent på kun et årPhil Beecher, formand og direktør for Wi-SUN Alliance

Wi-SUN Alliance vokser med 60 procent på kun et år

Opbakningen til Wi-SUN Alliance, der arbejder på etablere trådløse kommunikations-løsninger til bl.a. smart cities, smart forsynings og store udendørs IoT- løsninger baseret på åbne standarder, er stærkt stigende.

IoT-løsninger vælter frem, og mens den første teknologi-entusiasme skabte mange IoT-løsninger, så er virksomheder og organisationer nu for alvor begyndt at tænke langsigtet. Det er nemlig ikke godt nok, at det virker i dag:

Det skal også virke i fremtiden. Dét får flere og flere til at fokusere på løsninger, der bygger på åbne standarder, så de løsninger, der laves nu, også kan bruges i fremtiden - en tendens, der kan mærkes hos den globale non-profit organisation, Wi-SUN Alliance.


Wi-SUN Alliance arbejder for at fremme udbredelsen af smart cities, smart forsyning og store udendørs IoT- løsninger ved at udbrede brugen af trådløse løsninger baseret på åbne standarder. I løbet af det seneste år har de oplevet en markant vækst. Deres medlemsbase er vokset med mere end 60 pct. og antallet af medlemsorganisationer tæller nu 180.

- Wi-SUN er den førende teknologi til store udendørs netværk og den bredest anvendte IoT-teknologi på verdensplan – og dette viser sig i vores voksende medlemstal. Uafhængig research fra Rethink Technology støtter op om Wi-SUN’s momentum og estimerer, at virksomhederne i Wi-SUN’s økosystem er positioneret til at kunne nyde godt af fortsat vækst med en 20 pct. annualiseret flerårig vækstrate (CAGR). Dette vil ske i takt med, at mesh-netværksteknologien bruges i endnu flere brancher og som grundlag for flere forretningsmodeller. I takt med videreudviklingen af vores Field Area Network (FAN) certificeringsprogram, ser vi frem til at vores globale medlemskaber øges yderligere, siger Phil Beecher, formand og direktør for Wi-SUN Alliance.

Wi-SUN har medlemmer i Asien og Stillehavsområdet, Nord-, Central- og Sydamerika, Europa og Sydafrika. Tilsammen har medlemmerne, som tæller alt fra store globale virksomheder over små nationale virksomheder til forsyningsleverandører, mere end 80 produkter. Og på nuværende tidspunkt er der mere end 89 millioner Wi-SUN-kompatible enheder på verdensplan.

Wi-SUN smart cities inkluderer København, Paris og Stockholm, mens Bristol er blevet den første Wi-SUN-drevne smart city i Storbritannien. 

Læs mere om Wi-SUN og alliancens strategi i Elektronik & Data, nr. 13, 2017
12/4 2018
  • Texim

    Texim

    Focus Suppliers Nordic