Branche, teknologi, komponentdistribution

 

 • 5G skal gentænde halvledermarkedet

  Det globale halvledermarked forventes af falde 12,9 procent i år, hvilket ikke mindst skyldes store prisfald på hukommelseskomponenter. Fra efteråret 2020 forventes 5G at blive en væsentlig vækstmotor.
 • Usikre IoT devices bliver fremtidens asbest

  Forskningschefen hos det førende cybersecurity firma, F-Secure, sammenligner udbredelsen af usikre IoT-devices med introduktionen af det dødelige byggemateriale asbest for efterhånden mange år siden (in english).
 • Studerende bag magisk skraldespand

  Studerende bag magisk skraldespand

  Tre studerende fra Aalborg Universitet (AAU) har udviklet skraldespanden Waste Wizard, som via maskinlæring og billedgenkendelse selv er i stand til at sortere affald.
 • Intelligente vandstandsmålinger sparer tid og giver bedre overblik

  Intelligente vandstandsmålinger sparer tid og giver bedre overblik

  Danmarks næststørste vand- og spildevandsselskab NOVAFOS bruger i et innovativt projekt i Nordsjælland en teknologi, som giver nye muligheder for at overvåge vandstanden online.
 • DTU forlænger samarbejde med Huawei om udvikling af IT-talenter

  DTU forlænger samarbejde med Huawei om udvikling af IT-talenter

  Danmark har brug for flere kompetente IT-studerende. Derfor har Huawei og DTU netop forlænget deres aftale om talentprogrammet Seeds for the Future, der uddanner IT-talenter gennem hands-on-erfaring med en af verdens største techvirksomheder.
 • Intelligente droner skal inspicere danske skibes sikkerhed

  I et nyt dansk projekt skal der udvikles intelligente droner, der på egen hånd er i stand til at genkende mere end 99 procent af de mulige fejl, der kan være på skibe, når de gennemgår en sikkerhedsinspektion.
 • Digi-Key og TI præsenterer 'Back2School' konkurrence

  Digi-Key og TI præsenterer 'Back2School' konkurrence

  Digi-Key og Texas Instruments giver studerende og undervisere en chance for at vinde præmier for over 12K Euro (in english).
 • Teknisk forskning nødvendig for at nå 70%-målsætning

  Teknisk forskning nødvendig for at nå 70%-målsætning

  Ny rapport fra Damvad Analytics viser, hvordan teknisk forskning kan bidrage til at nå 70 %-målsætning.
 • Stort dansk projekt om dronesoftware, 5G og teknologiservice

  Stort dansk projekt om dronesoftware, 5G og teknologiservice

  Welfare Tech er klar med projekt, der fokuserer på nye servicemodeller for velfærdsteknologi, digitale økosystemer og konkurrencefordele via dataanalyse. Det er stadig muligt at blive en del af projektet.
 • Over 3200 piger klar til 'Girls’ Day in Science'

  Over 3200 piger klar til 'Girls’ Day in Science'

  61 virksomheder, organisationer og uddannelsesinstitutioner står den 2. oktober sammen om at inspirere over 3200 skole- og gymnasiepiger til en uddannelse inden for naturvidenskab, teknologi og IT.
 • Markedet for halvlederkomponenter til industrielle applikationer er i topform

  Det generelle havledermarked er under pres, men til gengæld udvikler markedet for industrielle halvlederkomponenter sig gunstigt med en vækst på 10,8 procent i 2018 og en forventet årlig vækstrate på 5,8 procent frem til 2023, fremhæver IHS Markit.
 • Intelligent overvågning af industrimaskiner kan spare virksomheder for millionbeløb

  Intelligent overvågning af industrimaskiner kan spare virksomheder for millionbeløb

  I nyt projekt støttet af Innovationsfonden skal der udvikles en intelligent sensor, der døgnovervåger kuglelejer og andre roterende systemer i industrimaskiner, hvilket kan spare virksomheder for unødvendige driftstop og reparationsudgifter.
 • Kunstig intelligens kan hvert eneste år gøre Danmark 35 mia. kr. rigere

  Kunstig intelligens kan hvert eneste år gøre Danmark 35 mia. kr. rigere

  Kunstig intelligens er i fuld gang med at forandre vores samfund og måde at leve på. En ny rapport viser, at Danmark kan blive 35 milliarder kroner rigere hvert år ved at satse langt mere ambitiøst på kunstig intelligens og forskning i teknologien.
 • Coramatic skal levere infrastruktur til avanceret forskningsfacilitet

  Coromatic bygger kritisk infrastruktur for fremtidig forskning på den verdensledende forskningsfacilitet ESS.
 • Ny isoleringsteknik baner vej for mindre og mere kraftfulde chips

  Forskere ved KU Leuven og imec har med succes udviklet ny teknik til isolering af microchips, som har meget store perspektiver (in english).
 • Ny studielinje kombinerer miljø og digitale værktøjer

  Som det første danske universitet tilbyder DTU nu studerende at specialisere sig i både miljøforhold og digital dataanalyse.
 • Softwareingeniører fra DIS starter egen virksomhed

  Softwareingeniører fra DIS starter egen virksomhed

  Mikkel Stampe og Jonas West Alrø lærte hinanden at kende på studiet, senere blev de kolleger hos DIS, og nu har de to softwareingeniører startet virksomheden Benefit Technologies.
 • Imec starter acceleratorprogram for opstartsvirksomheder

  Det verdensledende forskningshub, Imec, i Belgien har etableret et business acceleratorprogram, der bl.a. sigter mod innovative opstartsvirksomheder (in english).
 • DI: Nyt vækstteam skal gøre Danmark til verdens førende healthtech-nation

  DI: Nyt vækstteam skal gøre Danmark til verdens førende healthtech-nation

  - Fremtidens sundhedsvæsen er i høj grad også teknologidrevet. Og hvis den anvendte teknologi skal være dansk, skal vi rykke nu, siger adm. direktør Lars Sandahl Sørensen, DI.
 • Mere end halvdelen bruger nu deres smartphones til videoservices

  Smartphonen har taget et stort skridt i evolutionen fra at være stemmecentrerede devices tll media-centrerede platforme (in english).
 • Topmøde på DTU om uddannelse og forskning

  Topmøde på DTU om uddannelse og forskning

  Det årlige topmøde på DTU om uddannelse og forskning den 2. oktober vil byde på debat med en ny minister og mange nye ordførere.
 • IBM og Fraunhofer går sammen om quantum computing i Europa

  IBM og Fraunhofer - Europas førende organisation for anvendt forskning - har indgået et partnerskab, der sigter på at promovere quantum computing i industri og processer (in english).
 • Bosch får ordrer på 13 milliarder euro på elektromobilitet

  Bosch får ordrer på 13 milliarder euro på elektromobilitet

  Siden starten af 2018 har Bosch fået elektromobilitetsordrer på ca. 13 milliarder euro inklusiv. produktions-projekter til batterielektriske drivlinjer til personbiler og lette erhvervskøretøjer, oplyser firmaet i forbindelse med IAA 2019.
 • Dansk samarbejde om banebrydende 'intelligent' ble

  Dansk samarbejde om banebrydende 'intelligent' ble

  I samarbejde med blegiganten Abena har Mekoprint skabt en trykt og strækbar sensor til en intelligent ble, der betyder større livskvalitet til inkontinenspatienter og mindre omkostninger. Potentialet for sensoren er også stor i andre brancher.
 • E-paper displays forsynes via trådløs energi fra omgivelserne

  E-paper displays forsynes via trådløs energi fra omgivelserne

  De tre firmaer Ossia, E-PEAS & E Ink har i samarbejde udviklet en prototype på et E-paper displays, der kan operere selvforsynende ved at 'høste' trådløs energi fra omgivelserne (in english).
 • Indien skal ud af Danmarks blinde vinkel

  ATV inviterer 22 danske teknologiledere til Indien for at diskutere bæredygtighed, teknologi og samarbejde med indiske myndigheder, erhvervsledere og topvidenskabsfolk.
 • Verdens største konference om PV-teknologi åbner i Marseille

  Photovoltaics (PV) teknologi kommer til at spille en absolut nøgle i transformationen af vores energisystemer, fremhæver konferencedirektør Florence Lambert i forbindelse med åbningen af EU PVSEC konferencen (in english).
 • Kæmpeboost for investeringer i danske tech-virksomheder

  Kæmpeboost for investeringer i danske tech-virksomheder

  En gruppe af Danmarks stærkeste iværksættere og 'business angels' har indgået samarbejde med Vækstfonden og Den Europæiske Investeringsfond, EIF, som nu vil matche gruppens investeringer for at understøtte jagten på de næste store tech-successer.
 • Digi-Key præsenterer eksklusiv distributions-aftale med Directed Energy

  Digi-Key præsenterer eksklusiv distributions-aftale med Directed Energy

  Directed Energy, der fremstiller 'ready-to-use' moduler til at drive laserdioder samt andre applikationer, som kræver højspændings-pulser, har etableret en eksklusiv globalt dækkende distributionsaftale med Digi-Key (in english).
 • Kontraktbøvl får danske it-virksomheder til at opgive

  Over halvdelen af alle danske it-virksomheder har opgivet at byde på en opgave på grund af kontraktvilkårene, viser en ny analyse fra IT-branchen.
 • Barnevogn med indbygget intelligens

  Barnevogn med indbygget intelligens

  Bosch præsenterer elektrisk barnevogn, der med hjælp af intelligente sensorer kan regulere bl.a .elektrisk fremdrift og bremsefunktion.
 • Danskerne kårer BroBizz som bedst til kundeoplevelser

  Danskerne kårer BroBizz som bedst til kundeoplevelser

  KPMG har spurgt 2.500 danskere om, hvilke brands der leverer den bedste kundeoplevelse. Danskerne har talt, og årets vinder er BroBizz. En målrettet indsats inden for den digitale kundeoplevelse har bl.a. været med til at føre BroBizz til tops.
 • Distrelec udpeger ny øverste chef

  Distrelec udpeger ny øverste chef

  Distrelec, der blandt de førende europæiske distributører af elektronik- og automationskomponenter samt måleteknologier, har med skæringsdato den 2. september udnævnt Steve Herd som ny CEO (in english).
 • Sensorer og software forhindrer vindmølleulykker

  Sensorer og software forhindrer vindmølleulykker

  Forsker på Aalborg Universitet udvikler ny teknologi, der ved hjælp af sensorer kan forudsige skader på vindmøllevinger. Det betyder at dyre, manuelle inspektioner, standsede møller og ulykker med brækkede vinger helt kan undgås i fremtiden.
 • Millioninvestering i danske maritime droner

  Millioninvestering i danske maritime droner

  Den fremadstormende dronevirksomhed UPTEKO har netop indgået partnerskab med vidensvirksomheden DIS. Planen er at udvikle dronesystemer til skibe.
 • Robotterne flytter ind på hospitalerne

  De første hospitalsrobotter er allerede flyttet ind på danske hospitaler, og udviklingen forventes at accelerere i de kommende år.
 • Få et kig ind i fremtidens Universitetsby ved hjælp af ny teknologi

  Få et kig ind i fremtidens Universitetsby ved hjælp af ny teknologi

  I forbindelse Aarhus Universitets Forskningsfonds 75 års jubilæum er der udviklet en app og sat en interaktiv dør op, hvor man kan få en digital fornemmelse af, hvordan det nye universitetsområde kommer til at se ud.
 • Avanceret bilteknologi med store reparationsudfordringer

  Avanceret bilteknologi med store reparationsudfordringer

  Teknologien, der er indlejret i nyere biler, øger trafiksikkerheden. Ved reparationer skal alle forskrifter dog følges nøjagtigt, men ifølge brancheekspert sker det ikke i alle tilfælde.
 • Farnell udvider Schneider Electric programmet med 12000 nye produkter

  Farnell udvider Schneider Electric programmet med 12000 nye produkter

  Farnell udbygger distributionssamarbejdet med Schneider Electric gennem tilføjelsen af ikke mindre end 12000 nye produkter (in english).
 • Rutronik og Kingstate Electronics indgår global distributionsaftale

  Rutronik og den taiwanske producent af akustiske komponenter Kingstate Electronics har har indgået en globalt dækkende distributionsaftale, der omfatter hele firmaets program af akustiske komponenter (in english).
Produktlinks
Find din leverandør:

Mekanik underleverandør

Test & Måleudstyr

Test laboratorier

Tilføj dit firma
 • congatec

  congatec

  Rugged 10 GbE infrastructure equipment
 • altoo

  altoo

  Nyt om måleteknik. Gratis webinar. Tilbud på demoudstyr
 • Texim

  Texim

  Focus Suppliers Nordic
 • altoo

  altoo

  Få mere oscilloskop for pengene. Gratis undervisningsmateriale fra Keysight
 • ROHM Semiconducter

  ROHM Semiconducter

  En PMIC til NXP’s i.MX 8M Mini applikations-processor