Branche, teknologi, komponentdistribution

 

Fra grøn forskning til big businessDet nye projekt skaber iværksætterteams bestående af talentfulde studerende, erfarne forskere og erhvervsfolk med relevant ekspertise.

Fra grøn forskning til big business

Med 10 mio. kroner i ryggen fra Industriens Fond, er der under navnet 'Deep Green Innovators' søsat et nyt projekt, der skal bringe den grønne forskning ud i erhvervslivet.

Del artiklen på

Forretningsmuligheder gemt i universiteternes forskning skal vækkes til live til gavn for den grønne omstilling og virksomhedernes konkurrenceevne. Med 10 mio. kroner i ryggen fra Industriens Fond, bliver det nye projekt 'Deep Green Innovators' nu sat i gang for at bringe den grønne forskning ud i erhvervslivet.

Danske universiteter er førende inden for dybdegående forskning, men vejen fra laboratoriet til markedet kan være lang og besværlig. Netop her vil Deep Green Innovators nedbryde forhindringer med nye samarbejdsmodeller og kanaler mellem forskere, iværksættere og erhvervsliv.

- Danske forskere er blandt verdenseliten, men de forlader sjældent en akademisk karriere for at starte virksomheder. Derfor skaber vi nu nye kanaler til at omsætte dybdegående forskningsindsigter til kommerciel succes, siger Lone Ryg Olsen, erhvervsdirektør ved Aarhus Universitet, hvor Deep Green Innovators ledes fra.

Nye veje til løsninger

Det betyder konkret, at Aarhus Universitet, Copenhagen Business School og Aalborg Universitet i regi af Deep Green Innovators vil fungere som national dansk katalysator for at skabe en stærkere forbindelse mellem universitetssektoren og erhvervslivet og opfinde en helt ny metode til at løfte innovationen ud fra landets universiteter. Et af hovedelementerne i projektet er et nyt greb, der består af oprettelsen af 75 specialiserede iværksætterteams bestående af talentfulde studerende, erfarne forskere og erhvervsfolk med relevant ekspertise.

Sammen skal de så frøene til nye virksomheder, og ambitionen er, at mere end 30 startups ser dagens lys som følge af projektets aktiviteter.

- Fremgangsmåden kan give forskere mulighed for at forfølge deres passion for forskning, samtidig med at de bidrager til løsninger på samfundets udfordringer. Det er en mulighed for dem at engagere sig i iværksætteri uden at forlade den akademiske verden, siger Lone Ryg Olsen.

Derudover skal projektet også bygge bro ud til 40 etablerede virksomheder, der dermed får gavn af den unikke forskning ved hjælp af fageksperter eller studerende.

Grønne løsninger i centrum

Det skarpe fokus på grøn teknologi og den aktive involvering af både universitetssektoren og erhvervslivet er baggrunden for Industriens Fonds opbakning. "Videnskab er en vigtig driver bag fremtidens løsninger. Også når vi taler grøn omstilling og bæredygtig produktion. Men nyskabende teknologier gennemgår en lang modningsproces, inden de kan overleve på markedsvilkår, og den proces kræver flere forskellige fagligheder," siger Thomas Hofman-Bang, der er adm. direktør i fonden, og fortsætter:

- Her kan Deep Green Innovators byde ind med relevante kompetencer og sikre, at vi forløser det store uudnyttede potentiale, der er ved at gøre mere forskning til forretning, der kan bane vejen for flere danske vækstvirksomheder baseret på grønne løsninger.

Læs mere om projektet her

6/6 2024
Produktlinks
Find din leverandør:

Mekanik underleverandør

Test & Måleudstyr

Test laboratorier

Tilføj dit firma