Branche, teknologi, komponentdistribution

 

KONE lancerer IoT-baseret servicekoncept

KONE lancerer IoT-baseret servicekoncept

Elevatorproducenten KONE tilbyder nu en IoT-baseret serviceløsning, der sikrer en langt større drifts- og personsikkerhed i elevator-installationer (in english).

KONE har netop lanceret et nyt servicekoncept til elevatorer i Danmark, som er baseret på Internet of Things (IoT) og brug af kunstig intelligens. Med den nye serviceløsning kan KONE sikre en langt større drifts- og personsikkerhed for elevatorer, fordi IoT-sensorer registrerer, når der er problemer under opsejling, og automatisk tilkalder en serviceteknikker.

I takt med at byerne udvikles og bygninger bliver højere i Danmark får elevatorer en langt større betydning i dagens samfund. Omkring 700.000 danskere tager dagligt turen i en elevator, der serviceres af KONE. Overraskende mange mennesker er afhængige af anlæggenes funktion, og driftsstop kan skabe store frustrationer og forsinkelser. Det er den udfordring, den nye serviceydelse KONE Care 24/7 Connected Services skal løse.


- Vores kunder er meget afhængige af, at deres elevatorer fungerer. På stationer er konsekvensen af et driftsstop, at gangbesværede ikke har nem adgang til tog eller metro. På hospitaler kan det forsinke personale, som er på vej til patienter eller patienter på vej til behandling. Og i beboelsesejendomme besværliggøres hverdagen for dem, som bor højt oppe eller er gangbesværet. Nu har vi skabt en intelligent elevator, som tager driftssikkerhed og service til det næste niveau, siger Thomas Ohm, administrerende direktør for KONE Danmark.

Watson styrer slagets gang

KONE Care 24/7 Connected Services er baseret på IBMs Watson IoT-platform, som samler og lagrer data i skyen om de elevatorer, der er tilkoblet netværket. Indsamlingen af data sker via IoT-sensorer, som måler på det, der kan påvirke driften. Det kan være temperatur, fugt, uregelmæssige stop, vibrationer og meget andet.

Watson-platformen analyserer dataen i realtid med henblik på at forudsige problemer, før de opstår. Når Watsons analyse viser, at der er behov for et serviceeftersyn på en elevator, får en servicetekniker direkte besked om at servicere den med informationer om, hvad der er galt, og hvordan det kan løses. Servicebesøg bliver således langt mere effektive, fordi man undgår skader i stedet for at reparere på dem.

Når serviceteknikeren er færdig med sit serviceeftersyn, sender han data tilbage til Watson, der fortæller om IoT-platformen ramte plet eller tog fejl med hensyn til elevatorens problem og foreslåede løsning. I takt med at infrastrukturen bliver større og datamængden vokser, vil Watson kunne forudsige endnu mere korrekt og frembringe ny viden om drift og vedligeholdelse.

Afprøvet i Sverige, Finland og Tyskland

KONE Care 24/7 Connected Services er blevet afprøvet blandt nogle af KONEs svenske, finske og tyske kunder, og nu er turen kommet til Danmark. Kontorejendommen Humlegården Fastigheter i Sverige var en af de første, som fik lov til at prøve kræfter med servicekonceptet i et pilotprojekt. Og virksomheden har haft stor glæde af løsningen, som har løst en af deres store udfordringer:

- Når en elevator ikke virker ordentligt, bliver vores lejere frustrerede, og det er et stort problem for os. Når vi driver erhvervsejendom i den eksklusive ende og kun har én elevator, så kan vi ikke have på os, at den elevator går i stå. Derfor har det været vores ambition at eliminere driftsstop og maksimere levetiden på tekniske komponenter. Det har krævet nye innovative måder at vedligeholde og servicere elevatoren på – og det er her KONE Care 24/7 Connected Services har hjulpet os, siger Per Rosén, Head of Operations i Humlegården Fastigheter.

Servicekonceptet er ved at blive udrullet i Danmark. På globalt plan er målet er at installere KONEs IoT-sensorer på over 1 million anlæg.
27/10 2017
Produktlinks
Find din leverandør:

Mekanik underleverandør

Test & Måleudstyr

Test laboratorier

Tilføj dit firma
  • Texim

    Texim

    Focus Suppliers Nordic