Branche, teknologi, komponentdistribution

 

Computer overlever 30 km frit fald fra rummet

Computer overlever 30 km frit fald fra rummet

En tur i rummet og et efterfølgende frit fald på over 30 kilometer gør det af med de fleste computere. Men Panasonics TOUGHBOOK klarede rejsen helt uden skrammer.

Afstanden fra spisebordet til stuegulvet kan være livstruende for en ganske normal tablet. For Panasonics ekstremt hårdføre computere og tablets, TOUGHBOOK, svarer sådan et fald dog ikke til mere end et venligt klap på skulderen.

TOUGHBOOK er nemlig skræddersyet til at modstå alt fra voldsom kulde til hårde slag – og det kan de, viser en ekstrem test, som Panasonic har foretaget sammen med teleselskabet NetMotion og Microsoft.

I forbindelse med testen blev en TOUGHBOOK-tablet spændt fast til en luftballon og sendt direkte op i stratosfæren. Helt op til 3.400 meters højde kunne man uden problemer føre et Microsoft Teams-opkald med tabletten, men her stopper luftturen ikke. Ballonen, som tabletten var spændt på, fortsatte himmelflugten op til cirka 30 kilometers højde, hvor den eksploderer og sendte TOUGHBOOK-tabletten ud i frit fald. Den landede imidlertid på jorden efter den lange tur uden en skramme og fuldt funktionsdygtig.


Eksperimentet bryder naturligvis rammerne for, hvad kunder normalt udsætter en TOUGHBOOK for i hverdagen. Det er dog en klar indikation på, at det er muligt at bruge en computer under ekstreme forhold, uden man skal kæmpe med svigtende internetforbindelse eller software-udsving.

- Vi viser med al tydelighed, at vores produkt kan opretholde en internetforbindelse under ekstremer, hvilket er en vigtig egenskab for vores kunder, siger Daniel Creasy, der er marketingansvarlig for Panasonic TOUGHBOOK i Storbritannien.

De tre firmaer, der står bag testen, forventer da heller ikke, at de har kunder, som vil efterprøve det ambitiøse eksperiment.

- Jeg forventer ikke, at den gennemsnitlige bruger presser produkterne til samme grænse, men det er godt at vide, at vores computere, programmer og kritiske netværksforbindelser kan overgå alt, hvad vi kaster efter dem, siger Achi Lewis, der er landedirektør for NetMotion i UK.

Man kan se en videoen med eksperimentet her.
28/11 2019
Produktlinks
Find din leverandør:

Mekanik underleverandør

Test & Måleudstyr

Test laboratorier

Tilføj dit firma
 • Texim

  Texim

  Focus Suppliers Nordic
 • ROHM Semiconducter

  ROHM Semiconducter

  En PMIC til NXP’s i.MX 8M Mini applikations-processor
 • altoo

  altoo

  Få mere oscilloskop for pengene. Gratis undervisningsmateriale fra Keysight
 • altoo

  altoo

  Nyt om måleteknik. Gratis webinar. Tilbud på demoudstyr
 • congatec

  congatec

  Rugged 10 GbE infrastructure equipment