Branche, teknologi, komponentdistribution

 

Dansk teknologi løfter rejseoplevelsen i norske lufthavne

Dansk teknologi løfter rejseoplevelsen i norske lufthavne

Oslo og Stavanger er på linje med andre skandinaviske lufthavne ved at installere BlipTrack-teknologi fra nordjyske BLIP Systems. Løsningen giver indsigt i den tid, som passagererne står i kø eller bevæger sig på i terminalen.

I 2016 overskred passagertallet 25 millioner for første gang i Oslo Lufthavns historie. Som en af Europas førende lufthavne, ønsker lufthavnen at opretholde deres ambitiøse nøgletal for kvalitet, for at sikre at de forbliver blandt kontinentets mest effektive lufthavne.

For at sikre at de rejsendes oplevelse forbliver positiv, trods konstant stigende passagerertal, har Avinor, som har ansvaret for Norges lufthavne, udvidet deres samarbejde med BLIP Systems og ekspanderet BlipTrack teknologien til lufthavnens nye terminal. Derudover er løsningen for nyligt blevet implementeret i Stavanger Lufthavn.

- Avinor har arbejdet tæt sammen med BLIP Systems siden 2009. Vi værdsætter det langvarige samarbejde og deres professionelle tilgang til at forsyne os med teknologi og data. Gennem disse data kan vi sikre effektiv drift og tilfredse passagerer. Implementeringen af BlipTrack i Oslo Lufthavns nye terminal og i Stavanger Lufthavn vil hjælpe med at sikre, at passagererne oplever en hurtig og nem passage gennem de første dele af deres rejse, samtidig med at det øger chancen for, at de generelt får et positivt indtryk af lufthavnene, siger Lars Erik Flatner, chef for ICT Portfolio hos Avinor.

Driftsmæssigt benytter lufthavnene blandt andet teknologien til at overvåge kø-situationen i realtid. Derved kan ledelsen reagere omgående og effektivt ved unormal drift og afbrydelser, for eksempel ved at åbne flere skranke. Derudover bliver ventetiden delt med passagererne på opsatte skærme i ankomsthallen og ved sikkerhedskontrollen. Skærmene, der løbende opdateres, lader de rejsende bedre planlægge deres ophold i lufthavnen og nedsætter kø-relateret stress ved at give realistiske forventninger.

- Gennem udvidelsen i Oslo og den nye installation i Stavanger Lufthavn har BlipTrack bevist, at det er en effektiv platform til at skabe overblik over udnyttelsen af ressourcer og forbedre planlægningen, så det skaber en forbedret oplevelse for passagererne. Vi ser frem til fortsat at være en del af Avinors planer for at have Europas mest fremsynede og servicemindede lufthavne, siger Preben Andersen, salgschef hos BLIP Systems.

Internationalt benytter mere end 25 internationale lufthavne teknologien, herunder Schiphol Lufthavn i Amsterdam, JFK Lufthavn i New York, Dublin, Geneve, Bruxelles, Cincinnati og Auckland. BlipTrack bruges også til at optimere vejtrafik i Aarhus, Odense, København, Portsmouth, Bangkok, Zürich og Stockholm. I de seneste år er løsningen blevet rullet ud på banegårde, havne, skisportssteder, forlystelsesparker og ved begivenheder over hele verden.

 

5/8 2017
Produktlinks
Find din leverandør:

Mekanik underleverandør

Test & Måleudstyr

Test laboratorier

Tilføj dit firma
  • Texim

    Texim

    Focus Suppliers Nordic