Branche, teknologi, komponentdistribution

 

Frigivet DMI vejrdata kan sætte fart på innovation og grøn omstilling

Frigivet DMI vejrdata kan sætte fart på innovation og grøn omstilling

En guldgrube af offentlige data om alt fra temperatur til nedbør og vind bliver fra i dag stillet til rådighed af DMI til fri afbenyttelse. Det glæder DI - Dansk Industri - der ser store perspektiver innovativ udnyttelse af de tilgængelige vejrdata.

Fra i dag har DMI frigivet offentlige data om alt fra temperatur til nedbør og vind, hvilket bl.a. glæder DI - Dansk Industri - der ser store perspektiver i de offentlige data.

- Data er viden og viden er uundværlig, når vi skal omstille vores samfund til en grønnere fremtid. Derfor er det fantastiske nyheder, at DMI sætter så vigtige data til fri afbenyttelse, siger Christian Hannibal, konstitueret branchedirektør i DI Digital.

Der er tale om frie meteorologiske observationsdata, dvs. rådata som temperatur, nedbør og vind fra DMI's netværk af vejrstationer i Danmark og Grønland.


- Vi håber, at data om vind og vejr kan hjælpe erhvervslivet og beslutningstagere til at gøre vores samfund endnu grønnere. Og så håber vi, at der kan opstå en underskov af små virksomheder, der kan bruge DMI-data som råstof til innovation, siger Christian Hannibal.

Borgere, virksomheder og myndigheder kan på dmi.dk/friedata gratis og nemt tilgå data. Deloitte har i 2016 vurderet, at gratis meteorologiske data alene i el-, fjernvarme- og landbrugssektoren kan indfri et uforløst effektiviseringspotentiale på op mod 135 mio. kr. årligt.

- Dette bør danne skole, og det offentlige bør sætte endnu flere data i spil om alt fra transport til sundhed - selvfølgelig på en ansvarlig vis med respekt for privatlivets fred, siger Christian Hannibal.
23/6 2020
Produktlinks
Find din leverandør:

Mekanik underleverandør

Test & Måleudstyr

Test laboratorier

Tilføj dit firma
 • ROHM Semiconducter

  ROHM Semiconducter

  En PMIC til NXP’s i.MX 8M Mini applikations-processor
 • Texim

  Texim

  Focus Suppliers Nordic
 • altoo

  altoo

  Nyt om måleteknik. Gratis webinar. Tilbud på demoudstyr
 • altoo

  altoo

  Få mere oscilloskop for pengene. Gratis undervisningsmateriale fra Keysight
 • congatec

  congatec

  Rugged 10 GbE infrastructure equipment