Branche, teknologi, komponentdistribution

 

Her er de 10 virksomheder med mest data i verden

Den samlede mængde af lagret data vil på globalt blive tredoblet frem mod 2020 viser nye analyse fra Cisco.

Verdens samlede mængde data bliver tredoblet frem mod 2020. Og nogle få virksomheder opbevarer helt ufattelige mængder data - deriblandt flere organisationer, som de færreste danskere har hørt om. Det fremgår af en ny rapport fra it-virksomheden Cisco. Den viser også, at 75 pct. af al brugbar data i 2020 slet ikke vil blive brugt.

Den globale datamængde vil blive tredoblet frem mod 2020, fra 1,4 ZB (Zettabytes) i 2015 til 6,2 ZB i 2020. Størstedelen 84 pct. vil opbevares på enheder som pc’er og tablets, mens 16 pct. vil opbevares i datacentre som fx Dropbox. Det fremgår af en ny rapport fra Cisco.


Én af de store årsager til forøgelsen skal findes i vores øgede brug af internettet, både hos forbrugerne, men også hos virksomheder, der flytter flere og flere ting i skyen.

Blandt de mest datatunge virksomheder finder man bl.a. Google og Amazon. Men der er også overraskelser iblandt som fx det amerikanske forsvar, der ved udgangen af 2015 havde mellem 2.000 og 4.000 PB (Petabytes) data opbevaret.

- Data er blevet et af de absolut vigtigste råstoffer i den digitale økonomi. Listen viser, hvordan data spiller en vigtig rolle ikke kun for digitale virksomheder som fx Dropbox og Google, men også for banker og forskning som CERN i Schweiz, siger Henrik Stær, der er teknisk direktør ved Cisco i Danmark, og han fortsætter:

Én af årsagerne til, at vi ser så store datamængder, er det store fokus på cloud-tjenester, som vi som forbrugere kender fra video-streaming og bankverdenen, hvor vi på få år har vænnet os til at håndtere vores bankforretninger via digitale platforme. 

Lige uden for top 10 er de to banker, Credit Suisse (40 PB) og UPS (21 PB), samt bilproducenten Volkswagen med 35 PB. Tallene viser den totale mængde data som hver enkel virksomhed opbevarede ved udgangen af 2015.

75 pct. af al brugbar data er urørt

Mængden af brugbar data, der bliver produceret i 2020, vil nå op på 60 Zettabytes, men der vil kun være kapacitet til at analysere 25 pct. af det. Ifølge Henrik Stær er der et enormt potentiale i at udvikle teknologier, der kan udnytte de resterende 75 pct.

- Flere ting og mennesker vil blive forbundet til internettet i de kommende år, og der vil ske en stor vækst inden for IoT, hvor alt fra produktionsudstyr til vejrsensorer kommer online. Hvis vi skal udnytte de enorme datamængder, skal vi have sat skub i udviklingen af såkaldt ’fog computing’, hvor beregningerne bliver foretaget tættere på kilden som fx vejrsensorer, så vi fremover kan få et langt bedre beslutningsgrundlag for at klimasikre vores byer eller bygge bedre infrastruktur. 

Top 10 listen over virksomheder ud fra datamængder er følgende:
1.Google Data Centers (8.000-10.000 PB)
2.Amazon Cloud Services (7.000-9.000 PB)
3.Det amerikanske forsvar (2.000-4.000 PB)
4.Baidu (1.000 PB)
5.Dropbox (500 PB)
6.Bank of America (170 PB)
7.NOAA Weather (120 PB)
8.Large Hadron Collider (CERN) (100 PB)
9.University of Pittsburgh Medical (85 PB)
10.European Bioinformatics Institute (75 PB)
29/11 2016
Produktlinks
Find din leverandør:

Mekanik underleverandør

Test & Måleudstyr

Test laboratorier

Tilføj dit firma
 • altoo

  altoo

  Nyt om måleteknik. Gratis webinar. Tilbud på demoudstyr
 • Texim

  Texim

  Focus Suppliers Nordic
 • congatec

  congatec

  Rugged 10 GbE infrastructure equipment
 • ROHM Semiconducter

  ROHM Semiconducter

  En PMIC til NXP’s i.MX 8M Mini applikations-processor
 • altoo

  altoo

  Få mere oscilloskop for pengene. Gratis undervisningsmateriale fra Keysight