Branche, teknologi, komponentdistribution

 

Nokia og Bosch demonstrerer fremtidens fabrik

Nokia og Bosch demonstrerer fremtidens fabrik

Ny 5G-standard vil tidoble datatransmissionshastigheden, og i forbindelse med et digital topmøde i Tallinn viste Bosch og Nokia et demokoncept, der kombinerer 5G og Industry 4.0 løsninger.

På det europæiske digitale topmøde i Tallinn, Estland, demonstrerede Bosch og Nokia en demonstrationsmodel, der kombinerer den kommende mobile 5G-kommunikationsstandard med Industri 4.0-løsninger.

5G øger den hurtigste transmissionshastighed, der er mulig for øjeblikket på mobile kommunikationsnetværk med faktor 10 til over 10 gigabits pr. sekund. Desuden forbedrer standarden også ydelsen i real tid og transmissionspålideligheden i særdeleshed. Begge parametre er centrale forudsætninger for trådløs forbindelse af hundreder af milliarder af smarte aktuatorer og sensorer på fabrikker og produktionslinjer og for at behandle de massive datavoluminer, der genereres i produktionen. Samtidig er superhurtig dataoverførsel en central forudsætning for samarbejde på tværs af grænserne mellem selskaber i Europa og over hele verden. Industri 4.0 kender samtidig ingen grænser.


- I samarbejdet med Nokia undersøger vi allerede det potentiale, som den store båndbredde på 5G vil åbne op for til fremtidens fabrik, siger Rolf Najork, der er direktør hos Bosch Rexroth AG. Datterselskabet, der er 100 % ejet af Bosch og specialiseret i drev og styringsteknik, har udviklet demonstrationsmodellen i samarbejde med Bosch’s forskningsafdeling og Nokia.

5G vil være et central værktøj for Industry 4.0. Det er den første trådløse teknologi, der kan fuldstændiggøre fastnet til alle industrielle applikationer, hvilket giver ekstrem fleksibilitet i produktionen, reducerer omkostningerne og skaber et mere sikkert arbejdsmiljø. Sammen med vores partner Bosch udforsker vi de nye muligheder, som 5G kan levere til den fjerde industrielle revolution, siger Hannu Nikurautio, der er chef for 5G-teknologi og markedsanalyse hos Nokia.

Erfaring i forbundet industri fra mere end 270 fabrikker

Generelt leverer Bosch omfattende erfaring med Industry 4.0-løsninger fra sine mere end 270 fabrikker. Virksomheden anvender denne erfaring til at udvikle forbundne løsninger som førende leverandør også til andre aktører i sektoren. På den anden side er Nokia en af verdens førende leverandører af udstyr til telekommunikationsinfrastruktur.

Som automationsspecialist påtænker vi at udvide vores 5G-samarbejde med Nokia, så det omfatter andre områder som augmented reality-briller, selvstyrende og førerløse transportsystemer til intern materialestrøm og cloud-baseret produktionsapplikationer, siger Rolf Najork.
- Sammenfaldende med introduktionen af den nye standard vil Bosch Rexroth tilbyde 5G-egnede produkter og løsninger, der giver vores kunder mulighed for at øge deres produktivitet. 

5G forventes at blive introduceret fra 2019 og give mulighed for nye forretningsmodeller baseret på produktionsdata. Bosch samarbejder allerede med en række it-virksomheder og maskinproducenter med det formål at drive Industry 4.0 fremad i en indsats på tværs af teknologier.

Bosch og Nokia viste demonstrationsmodellen, som de har udviklet i fællesskab, på det digitale topmøde i Tallinn i Estland, som blev afholdt som en del af sit formandsskab for Det Europæiske Råd. .
2/10 2017
Produktlinks
Find din leverandør:

Mekanik underleverandør

Test & Måleudstyr

Test laboratorier

Tilføj dit firma
  • Texim

    Texim

    Focus Suppliers Nordic