Branche, teknologi, komponentdistribution

 

Nyt center for kunstig intelligens i Aalborg

Nyt center for kunstig intelligens i Aalborg

Tidens store fokus på kunstig intelligens (AI) har ført til etablering af et nyt center på Aalborg Universitet, der går under navnet 'AI for the People'.

Dette er en prøve. Sammen er vi stærkest. Sådan lyder budskabet for etableringen af et nyt center for kunstig intelligens på Aalborg Universitet (AAU). Tanken med det nye center er, at der kan opnås optimale resultater med samarbejde på tværs af samtlige fem fakulteter, som alle arbejder med AI ud fra vidt forskellige fagligheder.

Det officielle startskud til 'AI for the People-centre' har netop lydt. Over 100 interesserede deltog i arrangementet, der blev åbnet af AAU Innovationsdirektør Dorte Stigaard. I sin introduktion fremhævede hun det kæmpe potentiale ved at danne et stærkt samarbejde på tværs, ligesom hun kom ind på AI's store betydning:


- Der er et stort fokus lige nu på kunstig intelligens i samfundet, og det bliver kun større. Rent politisk arbejder Margrethe Vestager i EU for kunstig intelligens med mennesket i fokus. Verdens første AI-ambassadør Casper Klynge er udpeget. Eksempelvis Innovationsfonden afsætter mange fondsmidler til kunstig intelligens, sagde hun.

Det tværfaglige potentiale inden for kunstig intelligens blev understreget med tre oplægsholdere fra forskellige fagområder, der talte om emnet ud fra hhv. et sundheds-, et samfunds- og et virksomhedsperspektiv. Desuden præsenterede AI-forskere 30 forskellige forskningsprojekter, som gav anledning til en lang række interesserede spørgsmål og nye potentielle samarbejdsmuligheder.

25/11 2019
Produktlinks
Find din leverandør:

Mekanik underleverandør

Test & Måleudstyr

Test laboratorier

Tilføj dit firma
 • ROHM Semiconducter

  ROHM Semiconducter

  En PMIC til NXP’s i.MX 8M Mini applikations-processor
 • altoo

  altoo

  Nyt om måleteknik. Gratis webinar. Tilbud på demoudstyr
 • Texim

  Texim

  Focus Suppliers Nordic
 • congatec

  congatec

  Rugged 10 GbE infrastructure equipment
 • altoo

  altoo

  Få mere oscilloskop for pengene. Gratis undervisningsmateriale fra Keysight