Branche, teknologi, komponentdistribution

 

Nyt partnerskab baner vejen for mere intelligente byrum Vejen er banet for mere intelligent lysstyring. Martin Løbel, Cibicom (tv) og Henrik Wej Petersen, SEAS-NVE, med fremtidens gadebelysning.

Nyt partnerskab baner vejen for mere intelligente byrum

Intelligent styring af gadebelysning, affaldshåndtering og måleraflæsning gør byer og lokalsamfund mere bæredygtige. Strategisk samarbejde mellem Cibicom og SEAS-NVE sætter fart på den udvikling.

Rygraden i de intelligente byrum er det netværk, der sørger for al den trådløse kommunikation og landets førende IoT-infrastrukturvirksomhed Cibicom og den andelsejede energi- og fibernetkoncern SEAS-NVE har indgået et partnerskab, der sikrer en endnu bedre infrastruktur.

Partnerskabet betyder, at SEAS-NVE får adgang til Cibicoms landsdækkende IoT-netværk baseret på LoRaWAN teknologi samtidig med, at SEAS-NVEs nuværende IoT-netværk integreres i Cibicoms IoT-infrastruktur, ligesom Cibicom vil drive og udbygge den samlede netværksløsning.


Hos SEAS-NVE ser man store potentialer i partnerskabet. Entreprisedirektør i SEAS-NVE, Henrik Wej Petersen, forklarer:

- Vi leverer allerede en række løsninger inden for intelligent lysstyring, men nu kan vi levere dem bedre og hurtigere ligesom vi bedre bliver i stand til at udvikle nye løsninger, når vi har infrastrukturen på plads, fortæller han og tilføjer:

- Kombinationen af vores ekspertise inden for produktudvikling af løsning og Cibicoms lange erfaring med at drive og optimere et netværk, har vi sammen skabt et rigtig godt fundament for løsninger, der gavner både den enkelte forbruger og samfundet i det hele taget.

Grøn omstilling

Partnerskaber er den første af sin slags i Danmark, men hos Cibicom forventer administrerende direktør Martin Løbel flere af den slags i fremtiden:

- Partnerskabet med SEAS-NVE betyder, at vi nu i fællesskab, kan sætte yderligere fart på udrulningen af IoT-netværk og Smart City løsninger. Derfor er aftalen også en vigtig brik i bestræbelserne på at understøtte dagens klimadagsorden og digitaliseringen af samfundet. Vi oplever stor interesse fra offentlige og private organisationer, som ønsker at anvende Cibicoms åbne, landsdækkende LoRaWAN-baserede IoT infrastruktur, til at skabe bedre og smartere løsninger.

Martin Løbel fortsætter:
- Vi tror på, at det er denne type strategiske partnerskaber og alliancer der skal til, for at accelerere brugen af IoT teknologien generelt. Vi kommer med erfaringen omkring IoT-netværk og praktisk implementering, mens vores partnere kommer med domæneviden inden for specifikke løsninger til for eksempel det intelligente byrum. Der er mange nye muligheder i kombinationen, som giver hurtigere udrulning, og som i sidste ende kommer os alle til gode.
16/10 2019
Produktlinks
Find din leverandør:

Mekanik underleverandør

Test & Måleudstyr

Test laboratorier

Tilføj dit firma
 • congatec

  congatec

  Rugged 10 GbE infrastructure equipment
 • altoo

  altoo

  Nyt om måleteknik. Gratis webinar. Tilbud på demoudstyr
 • altoo

  altoo

  Få mere oscilloskop for pengene. Gratis undervisningsmateriale fra Keysight
 • ROHM Semiconducter

  ROHM Semiconducter

  En PMIC til NXP’s i.MX 8M Mini applikations-processor
 • Texim

  Texim

  Focus Suppliers Nordic