Branche, teknologi, komponentdistribution

 

Spændende forskning inden for 'Internet of Things'

Der er to danske partnere i EU forskningsprojekt, der skal gøre det nemmere at bygge bro mellem forretnings- og IT systemer, produkter og mennesker via internettet.

Skan kødet, før du køber og se, hvor det kommer fra, hvornår det blev slagtet, og om det nu også er økologisk. Følg data fra maskiner og robotter på fabrikken via nettet, så din virksomhed kan spare ressourcer og energi. Eller aflæs hvor meget CO2 det har kostet at producere din cykel.

Med udgangspunkt i en serviceorienteret Cloud arkitektur med åbne protokoller og Open Source middleware er forskningsprojektet ebbits, der står for Enabling business-based Internet of Things and Services, i gang med at udvikle en teknologisk platform, der forbinder sensorer og udstyr i den fysiske verden med virksomheders egne forretningssystemer og tilknyttede eksterne informationssystemer og transformerer dem til web-baserede services for producenter og forbrugere. Formålet er, at virksomheder ved at følge et produkt online fra start til slut kan opnå vigtig viden, der kan være med til at forbedre produktionsprocessen og bruges til at kvalitetssikre produktet over for f

orbrugeren.

- Med den nye Cloud arkitektur i ebbits kan produkterne følges i hele deres livscyklus. Er man fx cykelproducent og gerne vil dokumentere, at man producerer energirigtige cykler, kan man aftale med sine underleverandører, at alle cyklens forskellige dele mærkes med energiforbrug under produktionen. Data gemmes med elektroniske stregkoder, RFID-tags, som kan læses af kunden i forretningen og derhjemme. Her kan også stå oplysninger om skadelige stoffer, og hvordan cyklen bortskaffes efter endt brug, forklarer Jesper Thestrup, direktør i teknologi- og forskningsvirksomheden In-JeT
ApS, der er en af de to danske partnere i projektet.

Spor svinekødet fra gård til gaffel og spar resurseri bilindustrien

Projektet bruger to scenarier til at udvikle og demonstrere platformen i; svineproduktion og bilproduktion. I svineproduktionen er det meningen at opnå et niveau af data-gennemsigtighed igennem hele produktkæden, fra gård til gaffel, der gør det lettere at få viden om produktet og spore det.

- Kødprodukterne vil blive forsynet med RFID-tags, så forbrugerne kan hente viden om fx produktets oprindelsessted, opbevaringstemperaturer under transport og sidste brugsdato, og den viden er med til at skabe tillid til producenten, fortæller Jesper Thestrup.

På bilfabrikken henter og behandler ebbits data fra produktionssystemer og gør dem tilgængelige for virksomhedens IT systemer. Derved kan man holde øje med og optimere forbrug af fx energi og vand, ligesom det bliver muligt at gribe ind med forebyggende vedligeholdelse af produktionsudstyr.

Fem lande deltager i projektet

Projektet er et fireårigt europæisk forskningsprojekt, der er støttet med midler fra EU’s forskningsprogram FP7 inden for emnet Pervasive and Trusted Network and Service Infrastructures, under temaet Internet of Things and Enterprise Environments. Ni partnere fra fem lande deltager i projektet som foruden Danmark involverer Tyskland, Sverige, Italien og Slovakiet.

Fra Danmark deltager teknologi- og forskningsvirksomheden In-JeT ApS sammen med TNM A/S, leverandør af IT-teknologi til landbrugssektoren og ansvarlig for at afprøve den teknologiske platform i dansk svineproduktion. In-JeT ApS’ rolle er bl.a. at styre den iterative kravspecifikationsproces og at sikre, at de tekniske løsninger hele tiden er i tråd med projektets vision.
www.ebbits-project.eu
11/11 2011
Produktlinks
Find din leverandør:

Mekanik underleverandør

Test & Måleudstyr

Test laboratorier

Tilføj dit firma
 • Power Technic ApS

  Power Technic ApS

  Medico Strømforsyninger / Åbne typer samt til printmontage
 • Siemens EDA

  Siemens EDA

  WP: Raising the pillars of digital transformation
 • Sensor ECS

  Sensor ECS

  IT hardware til brug i industriens krævende miljøer
 • Siemens EDA

  Siemens EDA

  WP: How Siemens EDA helps you engineer a smarter future
 • Microchip

  Microchip

  AWS-connected embedded systems

Webinarer, events og messer

Mest læste


Læs magasinet

Læs magasinet

Nyeste Nyheder