Branche, teknologi, komponentdistribution

 

Dansk flagskib for robotudstyr opkøber unikt robotfirma Her er Purple Robotics' tre stiftere med deres vakuumgriber til robotter: Henrik Tillitz Hansen, Lasse Kieffer og Peter Nadolny Madsen.

Dansk flagskib for robotudstyr opkøber unikt robotfirma

Iværksættervirksomheden Purple Robotics har på blot ét år udviklet en nyskabende vakuumgriber, verdens første specielt til cobots. Nu er Purple Robotics blevet købt af OnRobot, som er en af robotindustriens helt store satsninger.

OnRobot i Odense, Danmark føjer nu endnu en banebrydende teknologi til sin produktpalette. Med købet af virksomheden Purple Robotics kan OnRobot tilbyde sine forhandlere verdens første dobbelte vakuum-griber. Griberen vakte international opsigt i robotindustrien, da opfinderne præsenterede den på verdens største robotmesse, Automatica, i München i juni i år.

Purple Robotics er stiftet af Lasse Kieffer, Henrik Tillitz Hansen og Peter Nadolny Madsen, som alle har en fortid som produktudviklere i firmaet bag verdens første cobot, Universal Robots. Det er også denne værdifulde ekspertise, som OnRobot nu sammensmelter med sin eksisterende R&D afdeling i hovedkontoret i Odense. Purple Robotics' CEO Lasse Kieffer glæder sig at flytte ind i OnRobots organisation med sine kolleger.


- Det har været virkelig sjovt at opbygge en helt ny robotvirksomhed og skabe disruption på markedet for vakuumgribere med vores opfindelse. Det giver rigtig god mening og masser af synergi at gå sammen med OnRobot, som allerede har opbygget en stærk global salgsorganisation. Så kan vi fokusere 100% på at udvikle verdens fedeste robotprodukter. Sammen kan vi drive det vidt, siger Lasse Kieffer.

Sælges allerede i 25 lande 3 måneder efter lancering

Purple Robotics har siden sin entre på markedet oplevet et veritabelt stormløb fra forhandlere i hele verden, som ønsker at kunne tilbyde produktet til deres kunder. Allerede tre måneder efter lanceringen af produktet har 40 forhandlere i 25 lande indgået en aftale med Purple Robotics om forhandling af den patenterede nyskabelse.

Purple Robotics' dobbelte vakuumgriber kan så at sige give én robotarm to "hænder" og således muligheden for at håndtere flere emner samtidigt og løse flere opgaver i én bevægelse. Desuden har den en elektrisk pumpe indbygget i selve griberen, så brugerne hverken skal bekymre sig om slanger, trykluft og kabling som i traditionelle vakuumgriberløsninger.

Vakuum-griberen imødekommer et udtalt behov i den globale industri for effektive og fleksible robotløsninger, der er helt enkle og hurtige at tage i brug. Det tager mindre end 30 minutter at montere Purple Robotics griber på en robot og sætte den i drift. Vakuumgriberen kan skånsomt og effektivt håndtere emner af vidt forskellige størrelse, vægt, materiale og facon. Løfteevnen er 10 kilo, og robotgriberen er designet til at kunne bruges på en bred vifte af letvægtsrobotter fra alle robotproducenter.

- Det skal være overskueligt at automatisere også små stykserier i en produktion. Ellers er robotteknologi ikke en god investering. Derfor håndplukker vi de bedste og mest brugervenlige robotprodukter og integrerer dem i OnRobot. Vi er overordentligt glade for nu at kunne tilbyde vores robot-forhandlere og integratorer vakuumgriberen, ligesom vi også glæder os over at kunne føje Purple Robotics topklasse-robotudviklere til vores udviklingsafdeling, siger Enrico Krog Iversen, CEO i OnRobot.

Opkøbet af Purple Robotics betyder, at vakuumgriberen vil blive præsenteret i USA for indkøbere af robotudstyr, når messen IMTS i Chicago løber af stabelen 10.-15. september. Med forårets fusion af de tre robotvirksomheder OnRobot, Perception Robotics og OptoForce tæller OnRobots produktportefølje nu et bredt sortiment af robotudstyr bestående af blandt andet elektriske gribere, kraft-moment-sensorer, gekkogribere og taktile sensorer.

- Vi er nu kommet endnu et skridt nærmere vores vision om at tilbyde 'one-stop-shopping' for indkøbere af robot-tilbehør. Købet af Purple Robotics bliver bestemt ikke det sidste opkøb, vi gør. Vi kigger på en række andre spændende selskaber rundt omkring i verden, pointerer Enrico Krog Iversen.
3/9 2018
Produktlinks
Find din leverandør:

Mekanik underleverandør

Test & Måleudstyr

Test laboratorier

Tilføj dit firma
  • Texim

    Texim

    Focus Suppliers Nordic