Branche, teknologi, komponentdistribution

 

Fra grøn forskning til big business

Fra grøn forskning til big business

Med 10 mio. kroner i ryggen fra Industriens Fond, er der under navnet 'Deep Green Innovators' søsat et nyt projekt, der skal bringe den grønne forskning ud i erhvervslivet.

Farnell markerer 30 års jubilæum på det nordiske marked

Farnell markerer 30 års jubilæum på det nordiske marked

Det er nu 30 år siden, at Farnell åbnede kontorer i København, Solna i Sverige og Espoo i Finland og dermed fik bedre forudsætninger for at forstå og adressere specifikke behov hos de lokale kunder.

EIFO opruster inden for kvanteteknologi og etablerer brohoved i Danmark

EIFO opruster inden for kvanteteknologi og etablerer brohoved i Danmark

Med en investering i Atom Computing tager EIFO endnu et skridt mod mere kommercialisering af kvanteteknologisk forskning, og i den forbindelse har Atom Computing valgt Danmark som sit europæiske hovedkontor.

Nyt EU-patent fylder 1 år og er en stor succes i danske virksomheder

Nyt EU-patent fylder 1 år og er en stor succes i danske virksomheder

Den 1. juni fyldte det fælles europæiske patentsystem et år, og nye tal viser, at danske virksomheder er de flittigste brugere af det europæiske enhedspatent.

Teknologi skal fremtidssikre sundhedsvæsenet

Teknologi skal fremtidssikre sundhedsvæsenet

IDA roser Sundhedsstrukturkommissionen for at ville investere markant i ny sundhedsteknologi og droppe nærhospitalerne til fordel for innovative lokale sundhedscentre.

Nyt projekt skal skabe bedre forretningsmuligheder i Indien

Nyt projekt skal skabe bedre forretningsmuligheder i Indien

'Next Step India' hedder et nyt projekt, der skal koordinere og matche danske SMV’er med indiske virksomheder på delegationsbesøg i Danmark.

Elektronik & Data nr. 3 er på gaden

Elektronik & Data nr. 3 er på gaden

I Elektronik & Data nr. 3 kan man bl.a. læse om et nyt banebrydende breadboard prototypekoncept, der er udviklet af det danske firma Microaware.

PC-salget er faldet med 100 mio. enheder over de sidste to år

PC-salget er faldet med 100 mio. enheder over de sidste to år

Det globale PC-marked er faldet dramatisk i de senere år, og ifølge Stocklytics.com blev 2023 et historisk salgsmæssigt lavpunkt (in english).

Farnell indgår samarbejde med Rochester Electronics

Farnell indgår samarbejde med Rochester Electronics

Farnell har indgået et strategisk samarbejde med Rochester Electronics, der bl.a. er kendt som lagerførende med et stort program af 'end-of-life' halvlederprodukter (in english).

Hjernestimulation med 3D ultralyd til behandling af neurologiske sygdomme og tilstande

Hjernestimulation med 3D ultralyd til behandling af neurologiske sygdomme og tilstande

Fraunhofer-forskere har udviklet en teknologi, der bruger ultralydssignaler til målrettet stimulering af bestemte områder af hjernen.

E-24: Bæredygtighed skal være en del af designet - men der må også godt tjenes penge...

E-24: Bæredygtighed skal være en del af designet - men der må også godt tjenes penge...

På Elektronikmessen, E-24, der afholdes mellem 3. og 5. september i Odense Congress Center, vil det blive belyst, hvordan 'Design for Excellence' kan give bæredygtige elektronikprodukter samtidig med, at der også er fokus på de økonomiske aspekter.

Matematisk design åbner døren for store energibesparelser

Matematisk design åbner døren for store energibesparelser

I det såkaldte EASY-E projekt bruges der matematiske modeller til at forbedre energieffektiviteten og derved mindske CO2-emisioner i industrien.

NanoIC pilot-produktionslinje skal styrke det europæiske chip-økosystem

NanoIC pilot-produktionslinje skal styrke det europæiske chip-økosystem

Det belgiske forskningsenhed, imec, der er blandt verdens absolut førende inden for chipprocesserings-teknologier, investerer med støtte fra bl.a. EU Chips Act i en state-of-the-art 'sub' 2nm pilot-produktionslinje (in english).

MCH fylder 70: Oplevelser for 45 millioner gæster siden 1954

MCH fylder 70: Oplevelser for 45 millioner gæster siden 1954

Mandag 20. maj 2024 er det 70 år siden, at dørene første gang åbnede til Herning Hallen, som i dag er udbygget til MCH Herning Kongrescenter.

 • Store kinesiske chipambitioner skaber markedsturbulens

  Kinas store ambitioner om at etablere sig som en storspiller inden for chipproduktion kan føre til problemer med komponent-overforsyning, påpeger analysefirmaet GlobalData (in english).
 • E-24 elektronikmessen bygger bro fra idé til virkelighed

  E-24 elektronikmessen bygger bro fra idé til virkelighed

  Odense Congress Center bliver epicentret for elektronikinnovation, når E-24 elektronikmessen åbner dørene for hele branchen den 3.-5. september 2024.
 • Ambitiøst konsortium sætter fart på danske sprogmodeller

  Ambitiøst konsortium sætter fart på danske sprogmodeller

  Med Alexandra Instituttet, IBM Danmark og Dansk Erhverv i spidsen går danske private og offentlige organisationer nu sammen om at skabe danske sprogmodeller. Modellerne bygger på ufravigelige principper om ansvarlig AI.
 • Det europæiske komponentmarked befinder sig i 'konsoliderings-mode'

  Ifølge DMASS-organisationen faldt det europæiske komponentmarked (solgt gennem distributører) med 23,3 procent i 1. kvartal af 2024 i sammenligning med samme periode i 2023 (in english).
 • electronica 2024 slår alle rekorder

  electronica 2024 slår alle rekorder

  electronica 2024, der afholdes i München 12. - 15. november, vil sammen med SEMICON Europa, som afvikles parallelt, for første gang nogensinde optage alle 18 udstillingshaller (in english).
 • Mouser kigger ind i AR- og VR-fremtiden

  Mouser kigger ind i AR- og VR-fremtiden

  Gennem den såkaldte 'Immersive Technology Resource Hub' tilbyder Mouser en grundig introduktion til AR- og VR-teknologierne og de vigtigste produkter, der adresserer disse markeder.
 • Nye EU-krav om e-affald kan sætte pres på danske virksomheder

  Nye EU-krav om e-affald kan sætte pres på danske virksomheder

  I 2024 øges miljø og bæredygtighedskravene til danske virksomheder. Flere nye EU-direktiver og forordninger om e-affald er på vej, og de nye regler kan ifølge lektor Anja Marie Bundgaard fra Aalborg Universitet sætte danske virksomheder under pres.
 • Første regnemodel for elektronikprodukters bæredygtighed

  Første regnemodel for elektronikprodukters bæredygtighed

  Den førende digitale markedsplads for genanvendt elektronik, Refurbed, lancerer regnemodel med klimadata for hele 10.000 velkendte elektronikprodukter.
 • 100 mio. kr. skal bruges til udvikle værdikæder inden for Power-to-X

  100 mio. kr. skal bruges til udvikle værdikæder inden for Power-to-X

  Nu åbner Fonden for Retfærdig Omstilling op for puljen Udvikling af værdikæder inden for Power-to-X. Her skal 100 mio. kr. hjælpe syd- og nordjyske virksomheder til at udvikle, demonstrere og skalere vigtige teknologier til den grønne omstilling i Danmark
 • Teknologisk Institut styrker dansk innovation og teknologisk udvikling

  Teknologisk Institut styrker dansk innovation og teknologisk udvikling

  Teknologisk Institut investerede i 2023 over 90 mio. kr. i nye materialeanlægsaktiver - primært udstyr til højteknologiske test-, demonstrations- og udviklingsfaciliteter.
 • Workshop om fremtidens sundhedsprodukter

  Workshop om fremtidens sundhedsprodukter

  Sundhedsteknologier udvikler sig med lynets hast, og samarbejde og indsigt på tværs af værdikæden bliver stadig mere afgørende. Teknologisk Institut afholder den 30. april i Taastrup en gratis workshop med fokus på området.
 • Super-lysende atomer kan skubbe grænsen for hvor præcist vi kan måle tiden

  Super-lysende atomer kan skubbe grænsen for hvor præcist vi kan måle tiden

  I et nyt studie fremlægger forskere fra Københavns Universitet en ny metode til at måle sekundet, som kommer uden om det problem, som selv de mest avancerede atomure i dag døjer med.
 • Halvlederchips driver AI-innovationen

  AI-centrerede halvlederchips driver den tranformative bølge, som skyller over hele techsektoren - herunder i healthcare-, automotive-, telecom- og power-industrierne, fastslår GlobalData i ny analyse (in english).
 • DigiKey indgår globalt distributionspartnerskab med 3PEAK

  DigiKey indgår globalt distributionspartnerskab med 3PEAK

  Gennem en globalt dækkende distributionsaftale med 3PEAK kan DigiKey nu udvide produktporteføljen med en bredt spektrum af analoge halvlederprodukter (in english).
 • Microchip Technology køber Neuronix AI Labs

  Microchip Technology køber Neuronix AI Labs

  Gennem købet af Neuronix AI Labs styrker Microchip Technology kompetencerne inden for powereffektive, AI-enablede edge-løsninger implementeret i FPGA'er (in english).
 • E&D nr. 2 er på gaden

  E&D nr. 2 er på gaden

  Elektronik & Data nr. 2, 2024 er nu på gaden. Læs bl.a. om den spændende danske startup virksomhed Lotus Microsystems og udviklingshuset Prevas’ tanker omkring integration af sikkerhed i produkterne.
 • Microchip og TSMC udvider partnerskabet

  Microchip og TSMC udvider partnerskabet

  Microchip og TSMC udvider deres allerede etablerede samarbejde med et nyt initiativ, der vil fokusere på Microchip-tilgang til specialiserede 40nm produktionsprocesser (in english).
 • Intel og Arm vil give startup miljøer et boost

  Intel og Arm vil give startup miljøer et boost

  Intel og Arm har i fælleskab etableret det såkaldte 'Emerging Business Initiative', hvis overordnede mål er at supportere startup virksomheder med realisere deres ideer og visioner med afsæt i avanceret chipteknologi (in english).
 • Innoscience responderer på Infineons søgsmål

  Infineon har sagsøgt Innoscience for krænkelse af patenter relateret til GaN-teknologi. Her følger Innoscience's officielle repons på anklagerne (in english)
 • Her er IT-branchens største vækstbarrierer for 2024

  Her er IT-branchens største vækstbarrierer for 2024

  Manglen på it-kompetencer er den absolut største barriere for vækst i it-branchen. Men to andre faktorer gør sig også gældende.
 • Farnell i markant udvidelse af programmet af industrielle produkter

  Farnell i markant udvidelse af programmet af industrielle produkter

  Farnell udvider nu firmaets portefølje af industrielt rettede produkter med over 20.000 nye produkter (in english).
 • Intel tilføjes op til 8,5 mia. dollars via CHIPS Act initiativet

  Intel tilføjes op til 8,5 mia. dollars via CHIPS Act initiativet

  Intel tilføjes 8,5 mia. i direkte finansiering som del af det ambitiøse CHIPS Act initiativ, der overordnet skal fremme amerikansk halvlederproduktion og teknologisk lederskab i AI-æraen (in english).
 • Investeringer i 300mm fabs i kraftig vækst

  Investeringer i 300mm fabs i kraftig vækst

  Ifølge brancheorganisationen SEMI vil investeringer i 300mm (waferdiameter) fabs vil stige til rekordhøje 137 mia. dollars i 2027 (in english).
 • Danmark er en stormagt indenfor patenter

  Danmark er en stormagt indenfor patenter

  En ny opgørelse fra den europæiske patentmyndighed EPO, viser, at Danmark indtager en placering som nr. 3 på listen over de lande der fleste gange søgte om patenter, målt pr. indbygger, i 2023.
 • DI: Supercomputer bliver en kæmpe gevinst for Danmark

  DI: Supercomputer bliver en kæmpe gevinst for Danmark

  Landets største erhvervsorganisation Dansk Industri betegner det som en kæmpegevinst for landet at Danmark nu får en AI-supercomputer.
 • Ny design-hub vil revolutionere supporten af produkter gennem hele deres livscycle

  Ny design-hub vil revolutionere supporten af produkter gennem hele deres livscycle

  Farnell har præsenteret den nye såkaldte 'Design, Build, Maintain HUB', som skal hjælpe udviklere, OEM'er og industrikunder med at styre hvert trin af produkters livscycle (in english).
Produktlinks
Find din leverandør:

Mekanik underleverandør

Test & Måleudstyr

Test laboratorier

Tilføj dit firma