Branche, teknologi, komponentdistribution

 

Digi-Key annoncerer producent-drevet KiCad bibliotek

Digi-Key annoncerer producent-drevet KiCad bibliotek

Digi-Key præsenterer et nyt sekundært KiCad bibliotek, der skal ses som et supplement til det eksisterende Digi-Key KiCad bibliotek, som blev introduceret sidste år (in english).

Droneteknologi med stor patentaktivitet

Droneteknologi med stor patentaktivitet

Droneteknologi er på dagsordenen i hele verden. Nye tal fra Teknologisk Institut viser, at 82 procent af verdens patenter i relation til droneteknologi er udtaget de seneste 3 år.

Superpræcise navigationssatellitter har stor økonomisk betydning for Danmark

Superpræcise navigationssatellitter har stor økonomisk betydning for Danmark

En rapport fra London Economics viser, at navigationssatellitter skaber værdi for ca. 14 mia. kr. årligt alene i Danmark. Det anslås også, at 23 % af Danmarks BNP stammer fra brancher, der bruger navigations-satellitter til en eller flere arbejdsgange.

Danmark i front med internationale standarder for kunstig intelligens

Danmark i front med internationale standarder for kunstig intelligens

Dansk Standard skal stå i spidsen for en europæisk fokusgruppe, der skal arbejde med standardisering inden for kunstig intelligens.

 • Arrow går ind i Siemens MindSphere IoT-initiativ

  Arrow går ind i Siemens MindSphere IoT-initiativ

  Arrow Electronics tilslutter sig Siemens’ MindSphere-partnerprogram for at udbrede programmet af industrielle IoT-tilbud.rn
 • Hannover Messe:Analog Devices med blikket rettet mod Industry 4.0

  Analog Devices vil være på plads på den kommende Hannover Messe, hvor firmaet bl.a. vil fokusere på implementering af sikkerhed i totalt-opkoble Industry 4.0 applikationer (in english).
 • Astronaut Andreas Mogensen på plads som speaker på EOT-messen

  Astronaut Andreas Mogensen på plads som speaker på EOT-messen

  Den danske astronaut Andreas Mogensen samt David Parker fra det europæiske rumagentur ESA er begge bekræftet som speakere på EOT - Electronics of Tomorrow, der finder sted 7.-9. maj 2019 i MCH Messecenter Herning.
 • Analog Devices investerer i UnitedSIC

  Analog Devices investerer i UnitedSIC

  Den amerikanske producent af SiC powertransistorer, UnitedSIC, har annonceret, at Analog Devices har foretaget en strategisk investering i firmaet (in english).
 • Regeringen hæver ambitionerne for Teknologipagtens udbredelse

  Interessen for Teknologipagten, som regeringen lancerede sidste år, har overgået forventningerne. Derfor sætter regeringen nu to nye mål om, at Teknologipagtens indsatser skal have 1 mio. deltagere og engagere 350 virksomheder inden udgangen af 2020.
 • Nyt dansk udviklings-center kan nu teste integrerede energiteknologier

  Nyt dansk udviklings-center kan nu teste integrerede energiteknologier

  Et nyt udviklingscenter på Teknologisk Institut vil hjælpe danske virksomheder med at teste integrerede energiteknologier som batterier, ladestandere til elbiler, varmepumper og solceller.
 • Intel overhaler igen Samsung

  Intel overhaler igen Samsung

  Samsung har indtaget førstepladsen for det globale salg af halvlederprodukter i de seneste fem opgjorte kvartaler. Fjerde kvartal af 2018 var den mangeårige leder, Intel, imidlertid tilbage på førstepladsen ifølge tal fra IHS Markit (in english).
 • TE Connectivity udnæver Digi-Key til årets distributør

  Digi-Key er blevet hædret med TE Connectivity’s '2018 High Service Global Distributor of the Year' award (in english).
 • Nyt nanomateriale kan bane vej for forbedringer i bl.a. batterier

  Nyt nanomateriale kan bane vej for forbedringer i bl.a. batterier

  imec, det verdenskendte forsknings og innovationshub har sammen med partneren KU Leuven præsenteret et nyt nanomesh materiale, der kan udnyttes i batterier, katalytiske konvertere og brændselsceller med mere (in english).
 • Nissan og DOCOMO gennemfører testkørsel med 5G-baseret I2V-teknologi

  Nissan og DOCOMO gennemfører testkørsel med 5G-baseret I2V-teknologi

  Nissan og NTT DOCOMO, den store japanske teleoperatør, demonstrerer Nissans 'Invisible-to-Visible, I2V'-teknologi i en bil i bevægelse med brug af DOCOMOs 5G teknologi.
 • EBV vil tilbyde chip IP udviklet af Fraunhofer-institut

  EBV Elektronik, RoodMicrotech og Fraunhofer IIS har indgået et tæt samarbejde om produktion og markedsføring af sidstnævntes 'ready-to-use' chip IP (in english).
 • Dansk teknologi skal gøre skibsfart autonomt og miljøvenligt

  Dansk teknologi skal gøre skibsfart autonomt og miljøvenligt

  Intelligente skibe, der uden at udsende skadelige emissioner, navigerer sikkert ind i havnen og lægger til kaj. Det er en del af de ambitiøse mål i ShippingLab, som er Det Blå Danmarks nye platform for maritim forskning, udvikling og innovation.
 • Det globale halvledersalg er faldende

  Ifølge SIA (Semiconductor Industry Association) faldt det globale salg af halvlederprodukter med 5,7 procent i januar 2019 i forhold til samme periode i 2018 og 7,2 procent i forhold til december 2018 (in english).
 • DesignSpark passerer 750.000 medlemmer

  DesignSpark passerer 750.000 medlemmer

  RS Components’ online ingeniørfællesskab vokser fortsat hurtigt og har nu passeret 750.000 medlemmer. Flere end 35 procent af medlemmerne er kommet til inden for de seneste to år.
 • Arrow udvider secure provisioning services for IoT devices

  På globalt plan understøtter Arrow nu Cypress, Infineon og Microchip hardware-baserede devices samt NXP's secure elements og microcontrollere (in english).
 • UL gør det omfattende katalog af sikkerheds-standarder tilgængelig for alle

  UL gør det omfattende katalog af sikkerheds-standarder tilgængelig for alle

  I et bemærkelsesværdigt skridt har UL (Underwriters Laboratories) annonceret, at de nu vil give fuld online adgang til alle interesserede til hele biblioteket med over 1400 UL-standarder (in english).
 • Digi-Key fokuserer på designeffektivtet på embedded world

  Digi-Key fokuserer på designeffektivtet på embedded world

  Digi-Key er repræsenteret på den kommende embedded world udstilling i Nürnberg, hvor den globalt opererende komponentdistributør bl.a. vil fokusere på forskellige aspekter med relation til designeffektivitet (in english):
 • Scandinavian Avionics og Terma vinder ordre på vedligeholdelse af F-35 kampfly

  Scandinavian Avionics og Terma vinder ordre på vedligeholdelse af F-35 kampfly

  I perioden 2021-2025 skal Avionics Test Center Denmark (ATCD), der består af Terma og Scandinavian Avionics, i samarbejde med USA være ansvarlig for global vedligeholdelse af flyelektronik-komponenter.
 • Designkonkurrence med fokus på home automation

  Designkonkurrence med fokus på home automation

  element14.com annoncerer under navnet Projekt14 en designkonkurrence inden for innovative home automation løsninger (in english).
 • Molekylære 'Lego-klodser' til fremtidens elektronik

  Molekylære 'Lego-klodser' til fremtidens elektronik

  Organiske halvledere er fleksible, letvægt og lette at producere, men de har svært ved at leve op til kravene med hensyn til effektivitet og stablitet, hvilket adresseres af forskere på Münchens tekniske universitet.
 • Det europæiske chipmarked fortsætter væksten

  Det europæiske chipmarked fortsætter væksten

  Ifølge DMASS voksede det europæiske halvledermarked 8,2 procent i 2018 i sammenligning med året før og nåede 9,2 mia. Euro, hvilket er det største omsætningstal nogensinde (in english).
 • Rutronik24 vil fokusere på innovative firmaer

  Rutronik24 vil fokusere på innovative firmaer

  Under navnet 'BaseCamp' har Rutronik24 etableret et supportteam, der skal fokusere på innovative opstartsfirmaer (in english).
 • EU-godkendelse af fusion mellem Widex og Sivantos

  Foreslået fusionering mellem Widex og Sivantos modtager endelig godkendelse fra Europakommissionen.
 • Arduino præsenterer dedikeret IoT Cloud

  Arduino præsenterer dedikeret IoT Cloud

  Arduino har som en del af en yderligere professionalisering af IoT-strategien lanceret en dedikeret IoT Cloud (in english).
 • Ny lov om cybersikkerhed er for vidtrækkende

  Udkastet til en ny lov om cybersikkerhed vil give Center for Cybersikkerhed alt for elastiske beføjelser, lyder dommen fra IDA’s it-panel.
 • Software kan detektere fake news

  Software kan detektere fake news

  Fraunhofer forskere har udviklet nye maskinlærings analyseværktøjer, der på effektiv vis kan analysere tekster og identificere fake news (in english).
 • Det globale halvledersalg slog alle rekorder i 2018

  Det globale halvledersalg slog alle rekorder i 2018

  Semiconductor Industry Association (SIA) har frigivet tal for det globale halvledersalg i 2018, der nåede knap 469 mia. dollars, hvilket er ny rekord og en stigning på 13,7 procent i forhold til året før.
 • Navitas og Digi-Key indgår globalt distributionspartnerskab

  Navitas og Digi-Key indgår globalt distributionspartnerskab

  Digi-Key har indgået et global dækkende partnerskab med Navitas, der står bag verdens første GaNFast power IC'er (in english).
 • EBV udvider med Power Integrations og Taiwan Semiconductor

  EBV Elektronik annoncerer nye distributionsaftaler med henholdsvis Power Integrations og Taiwan Semiconductor (in english).
 • EOT-messe med udvidet fokus på forsvars- og ruminnovation

  EOT-messe med udvidet fokus på forsvars- og ruminnovation

  Et nyt samarbejde med forsvarsklyngen CenSec betyder, at forsvars-, rum- og sikkerhedsindustrien kommer til at spille en større rolle på EOT - Electronics of Tomorrow messen, der afholdes i begyndelsen af maj måned i Messecenter Herning.
 • Nyt dansk center skal forske i blockchain teknologi

  Nyt dansk center skal forske i blockchain teknologi

  Concordium Blockchain Research Center på Aarhus Universitet.skal forske i blockchain-teknologi med fokus på sikkerhed, gennemsigtighed og generel anvendelighed. Det er støttet af Concordium Foundation med 50 millioner kroner over fem år.
 • Rekordår for Data Respons

  Rekordår for Data Respons

  Data Respons har oplevet et rekordår med en omsætning på 1,5 mia. NOK og en markant forbedring af indtjeningen. I løbet af året er der ansat ikke mindre end 270 nye ingeniører (in english).
 • Dansk start-up sikrer internet i yderområder med innovativ antenne

  Dansk start-up sikrer internet i yderområder med innovativ antenne

  Vinder af Danish Tech Challenge, MiWire, har udviklet en antenneløsning, der kan sikre yderområder en stabil internetforbindelse.
 • Elfa Distrelec henter brancheprofil som ny salgsansvarlig i Norden

  Elfa Distrelec henter brancheprofil som ny salgsansvarlig i Norden

  Elfa Distrelec har ansat Leif Wartacz som ny 'regional sales manager' med ansvar for aktiviteterne på de nordiske markeder.
 • Mouser indgår samarbejde med leverandør af pyroelektriske sensorer

  Mouser Electronics har indgået globalt dækkende samarbejdsaftale med firmaet Pyreos, der har specialiseret sig i pyroelektriske sensorer (in english).
 • Droner flyver dansk medico-udstyr

  Droner flyver dansk medico-udstyr

  Droner skal være sygehusenes udvidede 'rørpostsystem'. Det er målet med det nye projekt under navnet HealthDrone, som er støttet af Innovationsfonden med 14 mio. kr. Projektet skal integrere droner i det danske sundhedsvæsen.
 • Ethernet bridge IC til automotive og industriapplikationer

  Ethernet bridge IC til automotive og industriapplikationer

  Toshiba lancerer ny IC, der understøtter TSN (Time-Sensitive Networking) protokollen samt Ethernet bridging overførselshastigheder på op til 1Gbit/s (in english).
 • Svindel med Dankort i frit fald

  Misbrug af stjålne Dankort faldt voldsomt det seneste halve år. Stærkt samarbejde med politiet og vækst i kontaktløse betalinger har en stor del af æren.
 • Rutronik og ASUS indgår distributionsaftale

  Rutronik og ASUS indgår distributionsaftale

  Rutronik og har indgået distributionsaftale med ASUS om firmaets server og workstation produkter (in english).
 • Genopladelige Li-Ion batterier finder vej ind i høreapparater

  Genopladelige Li-Ion batterier finder vej ind i høreapparater

  Ung dansk forsker har fundet en løsning til at anvende genopladelige Li-Ion batterier i høreapparater uden at øge størrelsen eller introducere uønsket støj.
Produktlinks
Find din leverandør:

Mekanik underleverandør

Test & Måleudstyr

Test laboratorier

Tilføj dit firma
 • Texim

  Texim

  Focus Suppliers Nordic