Branche, teknologi, komponentdistribution

 

Softwareingeniører fra DIS starter egen virksomhed

Softwareingeniører fra DIS starter egen virksomhed

Mikkel Stampe og Jonas West Alrø lærte hinanden at kende på studiet, senere blev de kolleger hos DIS, og nu har de to softwareingeniører startet virksomheden Benefit Technologies.

DI: Nyt vækstteam skal gøre Danmark til verdens førende healthtech-nation

DI: Nyt vækstteam skal gøre Danmark til verdens førende healthtech-nation

- Fremtidens sundhedsvæsen er i høj grad også teknologidrevet. Og hvis den anvendte teknologi skal være dansk, skal vi rykke nu, siger adm. direktør Lars Sandahl Sørensen, DI.

Topmøde på DTU om uddannelse og forskning

Topmøde på DTU om uddannelse og forskning

Det årlige topmøde på DTU om uddannelse og forskning den 2. oktober vil byde på debat med en ny minister og mange nye ordførere.

Bosch får ordrer på 13 milliarder euro på elektromobilitet

Bosch får ordrer på 13 milliarder euro på elektromobilitet

Siden starten af 2018 har Bosch fået elektromobilitetsordrer på ca. 13 milliarder euro inklusiv. produktions-projekter til batterielektriske drivlinjer til personbiler og lette erhvervskøretøjer, oplyser firmaet i forbindelse med IAA 2019.

 • Imec starter acceleratorprogram for opstartsvirksomheder

  Det verdensledende forskningshub, Imec, i Belgien har etableret et business acceleratorprogram, der bl.a. sigter mod innovative opstartsvirksomheder (in english).
 • Mere end halvdelen bruger nu deres smartphones til videoservices

  Smartphonen har taget et stort skridt i evolutionen fra at være stemmecentrerede devices tll media-centrerede platforme (in english).
 • IBM og Fraunhofer går sammen om quantum computing i Europa

  IBM og Fraunhofer - Europas førende organisation for anvendt forskning - har indgået et partnerskab, der sigter på at promovere quantum computing i industri og processer (in english).
 • Dansk samarbejde om banebrydende 'intelligent' ble

  Dansk samarbejde om banebrydende 'intelligent' ble

  I samarbejde med blegiganten Abena har Mekoprint skabt en trykt og strækbar sensor til en intelligent ble, der betyder større livskvalitet til inkontinenspatienter og mindre omkostninger. Potentialet for sensoren er også stor i andre brancher.
 • E-paper displays forsynes via trådløs energi fra omgivelserne

  E-paper displays forsynes via trådløs energi fra omgivelserne

  De tre firmaer Ossia, E-PEAS & E Ink har i samarbejde udviklet en prototype på et E-paper displays, der kan operere selvforsynende ved at 'høste' trådløs energi fra omgivelserne (in english).
 • Indien skal ud af Danmarks blinde vinkel

  ATV inviterer 22 danske teknologiledere til Indien for at diskutere bæredygtighed, teknologi og samarbejde med indiske myndigheder, erhvervsledere og topvidenskabsfolk.
 • Verdens største konference om PV-teknologi åbner i Marseille

  Photovoltaics (PV) teknologi kommer til at spille en absolut nøgle i transformationen af vores energisystemer, fremhæver konferencedirektør Florence Lambert i forbindelse med åbningen af EU PVSEC konferencen (in english).
 • Kæmpeboost for investeringer i danske tech-virksomheder

  Kæmpeboost for investeringer i danske tech-virksomheder

  En gruppe af Danmarks stærkeste iværksættere og 'business angels' har indgået samarbejde med Vækstfonden og Den Europæiske Investeringsfond, EIF, som nu vil matche gruppens investeringer for at understøtte jagten på de næste store tech-successer.
 • Digi-Key præsenterer eksklusiv distributions-aftale med Directed Energy

  Digi-Key præsenterer eksklusiv distributions-aftale med Directed Energy

  Directed Energy, der fremstiller 'ready-to-use' moduler til at drive laserdioder samt andre applikationer, som kræver højspændings-pulser, har etableret en eksklusiv globalt dækkende distributionsaftale med Digi-Key (in english).
 • Kontraktbøvl får danske it-virksomheder til at opgive

  Over halvdelen af alle danske it-virksomheder har opgivet at byde på en opgave på grund af kontraktvilkårene, viser en ny analyse fra IT-branchen.
 • Barnevogn med indbygget intelligens

  Barnevogn med indbygget intelligens

  Bosch præsenterer elektrisk barnevogn, der med hjælp af intelligente sensorer kan regulere bl.a .elektrisk fremdrift og bremsefunktion.
 • Danskerne kårer BroBizz som bedst til kundeoplevelser

  Danskerne kårer BroBizz som bedst til kundeoplevelser

  KPMG har spurgt 2.500 danskere om, hvilke brands der leverer den bedste kundeoplevelse. Danskerne har talt, og årets vinder er BroBizz. En målrettet indsats inden for den digitale kundeoplevelse har bl.a. været med til at føre BroBizz til tops.
 • Distrelec udpeger ny øverste chef

  Distrelec udpeger ny øverste chef

  Distrelec, der blandt de førende europæiske distributører af elektronik- og automationskomponenter samt måleteknologier, har med skæringsdato den 2. september udnævnt Steve Herd som ny CEO (in english).
 • Sensorer og software forhindrer vindmølleulykker

  Sensorer og software forhindrer vindmølleulykker

  Forsker på Aalborg Universitet udvikler ny teknologi, der ved hjælp af sensorer kan forudsige skader på vindmøllevinger. Det betyder at dyre, manuelle inspektioner, standsede møller og ulykker med brækkede vinger helt kan undgås i fremtiden.
 • Millioninvestering i danske maritime droner

  Millioninvestering i danske maritime droner

  Den fremadstormende dronevirksomhed UPTEKO har netop indgået partnerskab med vidensvirksomheden DIS. Planen er at udvikle dronesystemer til skibe.
 • Robotterne flytter ind på hospitalerne

  De første hospitalsrobotter er allerede flyttet ind på danske hospitaler, og udviklingen forventes at accelerere i de kommende år.
 • Få et kig ind i fremtidens Universitetsby ved hjælp af ny teknologi

  Få et kig ind i fremtidens Universitetsby ved hjælp af ny teknologi

  I forbindelse Aarhus Universitets Forskningsfonds 75 års jubilæum er der udviklet en app og sat en interaktiv dør op, hvor man kan få en digital fornemmelse af, hvordan det nye universitetsområde kommer til at se ud.
 • Avanceret bilteknologi med store reparationsudfordringer

  Avanceret bilteknologi med store reparationsudfordringer

  Teknologien, der er indlejret i nyere biler, øger trafiksikkerheden. Ved reparationer skal alle forskrifter dog følges nøjagtigt, men ifølge brancheekspert sker det ikke i alle tilfælde.
 • Farnell udvider Schneider Electric programmet med 12000 nye produkter

  Farnell udvider Schneider Electric programmet med 12000 nye produkter

  Farnell udbygger distributionssamarbejdet med Schneider Electric gennem tilføjelsen af ikke mindre end 12000 nye produkter (in english).
 • Rutronik og Kingstate Electronics indgår global distributionsaftale

  Rutronik og den taiwanske producent af akustiske komponenter Kingstate Electronics har har indgået en globalt dækkende distributionsaftale, der omfatter hele firmaets program af akustiske komponenter (in english).
 • Fem danske studerende skal bekæmpe international finanssvindel fra Californien

  Fem danske studerende skal bekæmpe international finanssvindel fra Californien

  Fem danske tech-talenter til Californien. Her skal de sammen med nogle af verdens førende eksperter udvikle deres unikke ideer til fremtidens teknologi mod blandt andet hvidvask og forsikringssvindel.
 • Arrow inviterer til AI 'oplevelsestur' i Odense

  Arrow inviterer til AI 'oplevelsestur' i Odense

  I de kommende måneder afholder Arrow Electronics en række en-dags events rundt omkring i Europa, der skal hjælpe industrien med at accelerere brugen af kunstig intelligens i deres systemdesigns. En af de første events afholdes i Odense den 24. september.
 • Det europæiske halvledermarked tager en mindre puster

  Det europæiske halvledermarked tager en mindre puster

  Oven på to rekordår falder det europæiske halvledermarked i anden kvartal af 2019 i forhold til samme periode sidste år. Der er dog tale om en beskeden tilbagegang på 1 procent (in english).
 • Dansk teknologi skal lette trængslen på New Yorks undergrundsstationer

  Dansk teknologi skal lette trængslen på New Yorks undergrundsstationer

  Operatørerne af New Yorks undergrundbaner har valgt at installere den avancerede BlipTrack teknologi, der udspringer fra Veovo´s danske base i Vester Hassing nær Aalborg.
 • Klimatilpasset elektronik kan give millionbesparelser

  Klimatilpasset elektronik kan give millionbesparelser

  Danmarks største elektronikvirksomheder har store forventninger til nyt samarbede, der med afsæt i ’big data’ om klimaforhold skal nedbringe antallet af fejl i elektronikprodukter.
 • Avnet Abacus vinder TDK’s 'European Distribution Award in Gold' for andet år i træk

  Avnet Abacus vinder TDK’s 'European Distribution Award in Gold' for andet år i træk

  Distributøren scorer tæt på det perfekte resultat og vinder europæisk pris for sin performance målt over en bred vifte af kriterier.
 • Unik plug-and-play løsning til 3D ansigtsgenkendelse

  Unik plug-and-play løsning til 3D ansigtsgenkendelse

  ams og MEGVII vil i fællesskab udvikle en komplet løsning til 3D ansigtsgenkendelse, der let kan integreres i en bred vifte af produkter, og som efter planen vil blive tilgængelig i slutningen af året (in english).
 • Forskere har skabt kvantesensor uden for laboratoriet

  Forskere har skabt kvantesensor uden for laboratoriet

  Det er lykkedes forskere på DTU Fysik at bygge et lille transportabelt kvanteteknologisk måleinstrument, der i fremtiden kan få stor betydning for diagnosticering af sygdomme i hjerte og hjerne.
 • DTUs nye Imaging Center får stærk ekspertrådgivning

  DTUs nye Imaging Center får stærk ekspertrådgivning

  En af Danmarks største kapaciteter inden for opbygning af forskningsfaciliteter, Kurt Nørgaard Clausen, er nu tilknyttet DTU Fysik.
 • Molex hædrer Digi-Key med 'eCatalog' priser

  Molex hædrer Digi-Key med 'eCatalog' priser

  Molex har hædret Digi-Key med priser som årets 'eCatalog' distributør (in english).
 • Ung AAU forsker hædres for banebrydende forskning i glas

  Ung AAU forsker hædres for banebrydende forskning i glas

  Den 35 årige professor Morten Mattrup Smedskjær fra Aalborg Universitet har brugt det meste af sit voksne liv på at beskrive, forstå og udvikle nye metoder til at forbedre glassets holdbarhed og ydeevne.
 • Ny dansk NMR-teknologi baner vej for superpræcise grundvandsmodeller

  Ny dansk NMR-teknologi baner vej for superpræcise grundvandsmodeller

  Nyudviklet NMR (Nuclear Magnetic Resonance) teknologi fra Aarhus Universitet kan blive gamechanger for 3D-modellering af grundvandsresurser og jordbundsforhold.
 • Kunstig intelligens forbedrer virtuelle tests

  Kunstig intelligens forbedrer virtuelle tests

  Livsvigtige værktøjer til test af alt fra pacemakere til nødberedskabsudstyr kan optimeres ved hjælp af maskinlæring. Det viser nye forskningsresultater fra Aalborg Universitet.
 • AAU-professor modtager prestigefuld international energipris

  AAU-professor modtager prestigefuld international energipris

  AAU-professor Frede Blaabjerg er udpeget som dette års vinder af Global Energy Prize for sit sublime bidrag til omstillingen til grøn energi.
 • Distrelec lancerer 'KnowHow' platform

  Distrelec lancerer 'KnowHow' platform

  Distrelec præsenterer en såkaldt 'KnowHow' platform, der bl.a. vil inkludere ekspertviden fra firmaets leverandører, kunder samt industri-professionelle (in english).
 • Nyt projekt skal hjælpe dansk industri med brug af VR og AR

  Nyt projekt skal over det næste års tid bane vejen for mere og bedre anvendelse af virtuel reality (VR) og augmented reality (AR) i danske industrivirksomheder.
 • Data skal nedbringe bygningers brug af sort energi

  Data skal nedbringe bygningers brug af sort energi

  Teknologisk Institut har netop åbnet DataEnergyLab, som skal medvirke til udvikling af intelligent styring af energiforbruget i bygninger.
 • Millionindsprøjtning til teknologisk tænketank

  Millionindsprøjtning til teknologisk tænketank

  Akademiet for de Tekniske Videnskaber, ATV, har netop modtaget en bevilling på 10 millioner kroner fra Villum Fonden. Pengene skal bruges til at styrke ATV's arbejde med at udvikle Danmark til en af verdens stærkeste videnregioner.
 • Håndværkere bliver ingeniører på Aalborg Universitet

  Håndværkere bliver ingeniører på Aalborg Universitet

  Adgangskursus til Aalborg Universitet giver alle, der har lyst til at skifte spor, mulighed for at blive klar til ingeniøruddannelserne på kun ét år.
 • Musikalsk professor i kvantefysik får Elektropris

  Musikalsk professor i kvantefysik får Elektropris

  Professor i kvantefysik ved Niels Bohr Institutet på Københavns Universitet, Peter Krogstrup, modtager Elektroprisen, som netop er uddelt af Elektrofondet, der desuden har tildelt kandidatpriser til to lovende, nyuddannede ingeniører.
Produktlinks
Find din leverandør:

Mekanik underleverandør

Test & Måleudstyr

Test laboratorier

Tilføj dit firma
 • altoo

  altoo

  Nyt om måleteknik. Gratis webinar. Tilbud på demoudstyr
 • congatec

  congatec

  Rugged 10 GbE infrastructure equipment
 • Texim

  Texim

  Focus Suppliers Nordic
 • ROHM Semiconducter

  ROHM Semiconducter

  En PMIC til NXP’s i.MX 8M Mini applikations-processor
 • altoo

  altoo

  Få mere oscilloskop for pengene. Gratis undervisningsmateriale fra Keysight