Branche, teknologi, komponentdistribution

 

Dansk ingeniørhøjskole åbner innovationsfabrik

Dansk ingeniørhøjskole åbner innovationsfabrik

Ingeniørstuderende er fulde af gode idéer, og Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet sparker nu gang i en ny satsning, der i samarbejde med bl.a. forskere og virksomheder skal få de studerendes idéer til at blomstre i den virkelige verden.

Banebrydende VR-briller med 'large-area' mikrodisplays

Banebrydende VR-briller med 'large-area' mikrodisplays

Med brug af 'large-area' OLED microdisplays er det lykkedes Fraunhofer-forskere at producere letvægts og ergonomiske velfungerende virtuel reality (VR) briller.

Arrow udvider med IoT-acceleratorer

Arrow udvider med IoT-acceleratorer

Arrow Electronics har indgået distributionssamarbejde med det italienske firma RushUP (in english).

DTU-lektor vinder Elektroprisen 2017

DTU-lektor vinder Elektroprisen 2017

Civilingeniør og lektor på DTU, Kresten Yvind, er dette års modtager af Elektroprisen, som netop er uddelt af Elektrofondet i Ingeniørforeningen, IDA. Samtidig er der givet en række priser til lovende kandidater.

 • Aarhus-forskere vil gøre computeren mere 'hjerne-lignende'

  Med et nyt forskningsprojekt er rejsen mod en prototype på et kognitivt computersystem begyndt, fremhæver Farshad Moradi, der lektor på Institut for Ingeniørvidenskab, Aarhus Universitet og leder af projektet.
 • Sensordata fra bygninger kan nu anonymiseres

  Intelligente bygninger indsamler store mængder af sensordata, der er penge værd på det voksende datamarked. Nu har forskere fundet en metode, som beskytter privatlivet samtidig med, at big data kan bruges til effektiv styring af bygninger.
 • Würth Elektronik overtager IQD Frequency Products

  IQD Frequency Products - der fremstiller quartz krystaler og oscillatorer - bliver nu en del af Würth Elektronik eiSos Group (in english).
 • Biosensor med ECG-måling i wearables

  Biosensor med ECG-måling i wearables

  Silicon Labs biosensorer bliver udvidet med faciliteter til ECG-måling i forbindelse med avanceret hjerterytme-monitorering i wearables (in english).
 • AR briller hjælper kiruger i forbindelse med tumor-operationer

  AR briller hjælper kiruger i forbindelse med tumor-operationer

  Fraunhofer-forskerer har udviklet AR briller, der gør det muligt præcist at identificere placeringen af ondartede cancer-ramte lymfeknuder (in english).
 • Ny bevillingsreform er et lille skridt i den rigtige retning

  Bred politisk aftale om bevillingssystemet for de videregående uddannelser skaber stabilitet om institutionernes økonomiske rammer, mener Ingeniørforeningen, IDA.
 • Danske iværksættere erobrer USA med robotter til piger

  Danske iværksættere erobrer USA med robotter til piger

  SmartGurlz indtog USA med deres robot-dukke, som lærer piger at programmere. Efter en success i det amerikanske TV-program Shark Tank, hvor de begejstrede dommerpanelet, bliver dukkerne revet ned fra hylderne.
 • Gennembrud for 3D waferbonding

  Gennembrud for 3D waferbonding

  I fremtidens systemchips vil i stadig højere grad indgår stackede chip-dies. En ny kobber hybrid bondings-teknologi, der gør det muligt at arbejde med bonding-pitch mellem vertikale dies på 1um, er netop introduceret (in english).
 • Sverige satser stort på kvante-computere

  Sverige satser stort på kvante-computere

  Et svensk forskningsprojekt inden for kvante (quantum) computerteknolog med en budget på 1 mia. svenske kr. er netop blevet søsat (in english).
 • Verdens første 'neuropixel' probe er blevet fabrikeret

  Verdens første 'neuropixel' probe er blevet fabrikeret

  Imec har designet og fabrikeret verdens første miniature neurale probe til simultan optagelse af multiple hjerne-regioner med 'neuronal' opløsning (in english).
 • Dansk flow-teknologi forbedrer de rejsendes oplevelse i Bristols lufthavn

  Dansk flow-teknologi forbedrer de rejsendes oplevelse i Bristols lufthavn

  Lufthavnen i Bristol i det vestlige England har taget et flow management system i brug, der er udviklet af danske BLIP Systems (in english).
 • DTU-projekt: Hjernens signaler kan både styre en kørestol og slukke lyset

  DTU-projekt: Hjernens signaler kan både styre en kørestol og slukke lyset

  Forskere på DTU har som de første i verden anvendt en ny metode, der gør det muligt at styre eksempelvis en kørestol via et par elektroder, der måler hjernens signaler.
 • Nyt center skal hjælpe virksomheder med IoT

  To af Danmarks førende kapaciteter på teknologisk service inden for Internet-of-Things (IoT), FORCE Technology og Alexandra Instituttet, går sammen om etableringen af Nordic IoT Centre.
 • Stor vækst på det europæiske halvledermarked

  Stor vækst på det europæiske halvledermarked

  DMASS organisationen melder om et stigning på 19 procent i salget af halvlederkomponenter på det europæiske distributionsmarked i tredje kvartal af 2017 i sammenligning med samme periode sidste år (in english).
 • International ekspert: Forstå kunderenes behov og tjen penge på service

  Danske virksomheder mærker i stigende grad, at de ikke længere kan forsvare konkurrencepositionen ved alene at fremstille og sælge produkter. Salg af services vil stå for en langt større del af omsætningen inden for de kommende år.
 • Frederiksberg vil være en 'smart' kommune

  Med assistance fra Develco har Frederiksberg Forsyning igangsat et storstilet projekt om digitalisering på vand- og varmeforsyningsområdet. De første multigateways til dataopsamling og transmission af data via trådløst netværk er opsat i et prøveforsøg.
 • Networking og ny viden blev omdrejningspunktet for EOT i Herning

  Networking og ny viden blev omdrejningspunktet for EOT i Herning

  Premieren på EOT - Electronics of Tomorrow - bød på nye relationer, styrkede netværk og masser af inspiration. EOT blev godt modtaget af branchen og vender tilbage i foråret 2019.
 • Toyota satser på Renesas-teknologi

  Renesas og Toyota og Denso har indgået tæt samarbejde, der skal bane vejen for hurtige markedsintroduktion af selvkørende køretøjer (in english).
 • Den nye elektronikmesse i Herning har åbnet dørene

  Den nye elektronikmesse i Herning har åbnet dørene

  87 udstillere og 37 speakere udgør fundamentet for den nye elektronikevent EOT - Electronics of Tomorrow – der netop er åbnet i MCH Messecenter Herning og kører frem til og med torsdag den 2. november.
 • KONE lancerer IoT-baseret servicekoncept

  KONE lancerer IoT-baseret servicekoncept

  Elevatorproducenten KONE tilbyder nu en IoT-baseret serviceløsning, der sikrer en langt større drifts- og personsikkerhed i elevator-installationer (in english).
 • Startups jagter gyldne muligheder på ny elektronikmesse

  Startups jagter gyldne muligheder på ny elektronikmesse

  En pitchkonkurrence med en attraktiv kontantpræmie, massevis af inspiration og muligheden for at udvide netværket er blot nogle af de faktorer, der har fået spirende startups til at samles på EOT-messen.
 • Kunstig intelligens kan opdage og stoppe droner

  Kunstig intelligens kan opdage og stoppe droner

  MyDefence Communication i Aalborg har specialiseret sig i at udvikle foranstaltninger, der kan modvirke illegal brug af droner.
 • Fokus på fremtidens elektronik i Herning

  Fokus på fremtidens elektronik i Herning

  EOT-eventen, der afholdes den 31. oktober - 2. november i Messecenter Herning, giver et indblik i fremtidens elektronik. I innovationsområdet 'The Future is Now' kan kan der hentes viden om nye teknologier, beta-versioner og branchens udvikling.
 • Samsung kvalificerer 8nm LPP procesteknologi

  Samsung kvalificerer 8nm LPP procesteknologi

  Samsung annoncerer, at firmaet nu er klar til at gå i produktion med chips baseret på firmaets 8 nanometer LPP (Low Power Plus) procesteknologi (in english).
 • Spændende EOT konference-program er nu plads

  Spændende EOT konference-program er nu plads

  EOT Electronics of Tomorrow afvikles fra den 31. oktober til og med 2. november i MCH Messecenter Herning. Det meget spændende konferenceprogram med 37 'speakere' fra både ind- og udland er nu præsenteret.
 • More Electronics indgår rep-aftale med antenneleverandør

  More Electronics annoncerer, at firmaet har indgået en rep-aftale med californiske Ethertronics, der leverer passive og aktive antennesystemer.
 • Analog Devices og imec indgår forsknings-samarbejde med fokus på IoT-devices

  Analog Devices og imec indgår forsknings-samarbejde med fokus på IoT-devices

  Analog Devices og det belgiske forskningscenter imec har indgået ambitiøst forskningssamarbejde omkring udviklingen af de næste generationer af IoT-devices (in english).
 • Neural probe med uhørt høj elektrodedensitet

  Neural probe med uhørt høj elektrodedensitet

  imec har udviklet en demo-platform for en neural probe med elektrodedensitet, der er mange faktorer højere end tidligere set (in english).
 • EBV kan nu sælge ams' produktprogram

  ams - der har specialiseret sig i 'smart' sensorløsninger - har indgået europæisk distributionsaftale med EBV Elektronik (in english).
 • Dialog køber Silego

  Dialog Semiconductor har overtaget Silego Technology, der har opbygget en førerpositionen inden for konfigurerbare mixed-signal IC'er (in english).
 • Rekordomsætning i it-branchen

  Med en omsætning på mere end 110 mia. for 1. halvår af 2017, slår it-branchen sidste års rekord med 3,3 mia. kr. Samtidig er der på bare et år blevet ansat 2.224 flere medarbejdere i branchen. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.
 • FTDI Chip lancerer nyt online community

  FTDI Chip lancerer nyt online community

  Med sigte på firmaets kunder over hele verden har FTDI Chip etableret et 'engineering community' (in english).
 • Nokia og Bosch demonstrerer fremtidens fabrik

  Nokia og Bosch demonstrerer fremtidens fabrik

  Ny 5G-standard vil tidoble datatransmissionshastigheden, og i forbindelse med et digital topmøde i Tallinn viste Bosch og Nokia et demokoncept, der kombinerer 5G og Industry 4.0 løsninger.
 • Små og mellemstore virksomheder får digital indsprøjtning

  Manglende datasikkerhed og manglende anvendelse af robotter og digitale løsninger koster især de små og mellemstore virksomheder vækst og udvikling. Det vil Syddansk Vækstforum råde bod på.
 • Samarbejde om sikker digital energiinfrastruktur

  Infineon, IBM, GreenCom Networks og icentic annoncerer ambitiøst samarbejde omkring bl.a. sikkerhed i den nye langt mere decentraliserede energiforsyningssektor (in english).
 • Vindindustrien samles om teknologinyheder og innovative løsninger

  Vindindustrien samles om teknologinyheder og innovative løsninger

  Under hi Tech & Industry Scandinavia mødes vindmølleindustrien i MCH Messecenter Herning for at sætte fokus på fremtiden for industri, teknologi og forskning inden for vindenergi.
 • Nyt system skal sikre smarte biler

  Nyt system skal sikre smarte biler

  Kaspersky Lab og samarbejdspartnere præsentere prototypeplatform, der kan sikre netværksopkoblede biler mod hacking.
 • FD-SOI procesteknologi understøtter nu RF og eMRAM

  Samsung har udvidet firmaets 28nm FC-SOI procesteknologi-platform med varianter,der også inkluderer RF og eMRAM (in english).
 • NI inviterer til NIDays i København

  NI's årlige NIDays event løber af stablen torsdag den 9. november på Crowne Plaza Towers i København (in english).
 • Intel fortæller om de seneste teknologi-fremskridt

  Intel fortæller om de seneste teknologi-fremskridt

  Ved et arrangement i Kina har Intel løftet sløret for de seneste fremskridt inden for 10nm procesteknologi, FPGA'er og lanceret firmaets første 64-lags 3D NAND Flash til brug i datacentre (in english).
Produktlinks
Find din leverandør:

Mekanik underleverandør

Test & Måleudstyr

Test laboratorier

Tilføj dit firma
 • Texim

  Texim

  Focus Suppliers Nordic