Branche, teknologi, komponentdistribution

 

Infineon investerer 1,6 mia. i ny chipfabrik til fremstilling af powerhalvledere

Infineon investerer 1,6 mia. i ny chipfabrik til fremstilling af powerhalvledere

Infineon har netop annonceret en investering på 1,6 mia. Euro i en ny 300mm diameter wafer chipproduktionsenhed, der bliver placeret ved de allerede eksisterende faciliteter i Villach i Østrig (in english).

Kosteffektive 3D surround view systemer til masseproducerede køretøjer

Kosteffektive 3D surround view systemer til masseproducerede køretøjer

Renesas og Magna indgår samarbejde om at bringe avancerede sikkerhedsfeatures i i såvel billigere køretøjer som konsumerprodukter (in english).

Harwin hædrer Digi-Key medarbejder

Harwin hædrer Digi-Key medarbejder

Konnektorproducenten Harwin har tildelt firmaets årlige 'Chairman’s Award' til Anthony Bruggeman, der er 'Technology Business Manager' hos Digi-Key (in english).

Handelskrig med Kina kan koste amerikansk chipindustri dyrt

Handelskrig med Kina kan koste amerikansk chipindustri dyrt

En acceleration af en amerikansk-kinesisk handelskrig kan få vidtrækkende alvorlige konsekvenser for den amerikanske(!) chipindustri, lyder den opsigtsvækkende advarsel fra brancheorganisationen SEMI.

 • DI: EU kårer Danmark som Europamester i digitalisering

  Danmark er EU’s bedste digitale land viser det netop offentliggjorte DESI-indeks fra Europa-Kommissionen.
 • Designplatform accelererer markedstilgang

  Designplatform accelererer markedstilgang

  RS Components introducerer DesignSpark Marketplace, der gør det muligt for mindre virksomheder og makers at sælge deres produkter og teste, hvordan de modtages på markedet, inden det store spring mod markedsintroduktion.
 • Sivantos og Widex fusionerer og skaber førende global høreapparatvirksomhed

  Fusionen mellem Sivantos og danske Widex vil skabe en af verdens tre førende høreapparatproducenter med en salgs- og distributionsplatform i flere end 125 markeder og en samlet omsætning på ca. EUR 1,6 mia.
 • Nu går gymnastiksalen online

  Nu går gymnastiksalen online

  Med QR-koder og en app lancerer PE-Redskaber, en af Danmarks førende producenter af gymnastikredskaber, nu et web-baseret servicekoncept, der hjælper gymnastikforeninger og efterskoler med at holde styr på deres redskaber.
 • DI: Vigtigt udspil fra regeringen om it-sikkerhed

  Regeringen imødekommer i dag et længerevarende ønske i dansk erhvervsliv om en national strategi for it-sikkerhed, hedder det i en kommentar fra Dansk Industri.
 • Cyberangreb hagler mod danske virksomheder

  To ud af tre virksomheder har været udsat for hackerangreb eller anden form for it-angreb i løbet af det seneste år, og langt fra alle har et ordentligt it-beredskab på plads, der kan afbøde konsekvenserne.
 • Digi-Key tilbyder nu ubegrænset tilgang til Ultra Librarian EDA/CAD modeller

  Digi-Key kan nu vi firmaets hjemmeside tilbyde ubegrænset adgang til Ultra Librarian symboler, footprints og 3D STEP modeller (in english).
 • Europæisk halvledermarked fortsætter opturen

  Europæisk halvledermarked fortsætter opturen

  Ifølge DMASS-organisationen så voksede det europæiske halvledermarked med 6,9 procent i første kvartal af i år i sammenligning med samme periode sidste år (in english).
 • Sensor 'stickers' transformerer kroppen til en multitouch sensoroverflade

  Sensor 'stickers' transformerer kroppen til en multitouch sensoroverflade

  Forskere på Saarland University har udviklet sensor 'stickers', der kan placeres på kroppen og detektere finger-berøring meget præcist. De er samtidig meget lette at producere (in english).
 • Master Mind arrangement om machine learning

  Master Mind arrangement om machine learning

  Med fokus på machine learning indbyder mpeople til et nyt Master Mind arrangement, der afholdes i henholdsvis Aarhus (den 24. maj) og Ballerup (den 31. maj).
 • Stor forhåndsinteresse for 'Electronics of Tomorrow, EOT'

  Stor forhåndsinteresse for 'Electronics of Tomorrow, EOT'

  Med mere end 12 måneder til messestart er de første 57 udstillere allerede tilmeldt elektronik- og tekologibranchens nye fagmesse EOT - Electronics of Tomorrow, som kan opleves for anden gang 7.-9. maj 2019 i MCH Messecenter Herning.
 • E-18: Gadgets, start-up's og investorer

  E-18: Gadgets, start-up's og investorer

  E-18 begynder for alvor at tage form, og på nuværende tidspunkt har næsten 100 udstillere booket en stand til messen i Odense Congress Center.
 • Mikkelsen Electronics tilbage på sporet

  2017 var for Mikkelsen Electronics et omstillings- og konsolideringsår. Firmaet kan efter tre år med underskud igen fremvise overskud og en platform til yderligere vækst er blev bygget op.
 • Ny lektor på Institut for Datalogi

  Ny lektor på Institut for Datalogi

  Den 1. maj tiltrådte Kasper Green Larsen som lektor ved institut for datalogi, Aarhus Universitet.
 • Simpelt gitter øger effekten af brændsels-celler med over 30 procent

  Simpelt gitter øger effekten af brændsels-celler med over 30 procent

  Forskere på Aalborg Universitet står bag TurbuGrid, der er et lille plastikgitter på ca. 16 x 16 cm, der kan øge effekten af en luftkølet brændselscellestak markant.
 • Tiltrækning af talent er danske teknologi-virksomheders største udfordring

  Tiltrækning af talent er danske teknologi-virksomheders største udfordring

  Danmarks stærkeste teknologivirksomheder ser tiltrækning af talent som deres største udfordring. Det afslører en ny, omfattende analyse af udfordringer og muligheder for Danmark som videns- og vækstregion, som ATV offentliggør i dag.
 • Konkurrence om Arduino-baserede løsninger til industriel automation og robotics

  Arduino præsenterer i samarbejde med distributøren Distrelec en konkurrence, der går på at udvikle løsninger til Industry 4.0 applikationer med afsæt i Arduino-platformen (in english).
 • DI: Teknologipagt sætter helt nye mål for uddannelser

  Regeringen har lanceret en Teknologipagt, som ifølge Dansk Industri sætter helt nye mål for, hvordan danskerne får de uddannelser og kompetencer, der er brug for på fremtidens arbejdsmarked.
 • Automatisk guidesystem øger udbyttet i landbruget

  Automatisk guidesystem øger udbyttet i landbruget

  SICK står bag WGS-førerassistentsystemet, som anvendes til detektion og måling af halmskår og skår af andre høstede afgrøder på marken. Takket være den integrerede tracking-funktion leverer systemet præcise informationer om skårenes position og størrelse.
 • Mere end hver 4. under 25 år har prøvet at kode

  Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at hele 28 procent af de unge mellem 16 og 24 år har nu prøvet at skrive et computerprogram.
 • Widex lancerer høreapparater med 'machine learning' teknologi

  Widex lancerer høreapparater med 'machine learning' teknologi

  Den store danske høreapparat-producent Widex lancerer, hvad firmaet betegner som verdens første høreapparat, WIDEX EVOKE, der integrerer avanceret realtime 'machine learning' teknologi (in english).
 • Pegefinger med integreret Dankort

  Nets skyder nu gang i en stor test på CBS, hvor danskerne kan betale i kantinen helt uden fysisk Dankort og mobil. En finger er nok.
 • Silicon Labs køber Sigma Designs’ Z-Wave forretningsaktiviteter

  Silicon Labs køber Sigma Designs’ Z-Wave forretningsaktiviteter

  Silicon Labs køb af Sigma Designs Z-Wave aktiviteter er nu faldet på plads. Den mesh-baserede Z-Wave kommunikationsteknologi, som oprindeligt er udviklet i Danmark, har en stærk position i specielt Nordamerika.
 • EnSilica bliver godkendt Arm designpartner

  Den engelske udvikler af digitale og mixed-signal systemchips, EnSilica, er blevet udnævnt til officiel Arm designpartner (in english)
 • Smarte sensorer og avanceret databehandling skal forbedre vandmiljøet

  Smarte sensorer og avanceret databehandling skal forbedre vandmiljøet

  Overløb af kloakker er en hyppig kilde til forurening af vandmiljøet. Nu skal et nyt projekt leder af Aalborg Universitet udvikle smarte sensorer og avanceret databehandling, som kan overvåge kloakkerne til gavn for miljøet.
 • Embedded Everywhere konference med spændende indlæg

  IDA Fremtidsteknologi står bag heldagskonferencen Embedded Everywhere, der afholdes onsdag den 18. april på IDA Mødecenter på Kalvbod Brygge i København.
 • Farnell kan nu sælge Nordic Semiconductor

  Premier Farnell han indgået globalt dækkende distributionsaftale med Nordic Semiconductor omkring firmaets ultra low power trådløse chips (in english).
 • Ny version af førende videoanalyse software

  Ny version af førende videoanalyse software

  Brainchip lancerer ny version af firmaets AI-assisterede videoanalyse software, der tilføjer auto-roterede modeller, Linux-support samt API, der understøtter lettere systemintegration.
 • Solceller konverterer en tredjedel af lyset til elektricitet

  Solceller konverterer en tredjedel af lyset til elektricitet

  Forskere ved Fraunhofer Institute for Solar Energy Systems ISE har sammen med firmaet EV Group (EVG) udviklet silicium-baserede multi-junction solceller, som er i stand til at konvertere en tredjedel af den indkomne solenergi til elektricitet.
 • International analyse: Danske ingeniøruddannelser blandt verdens bedste

  International analyse: Danske ingeniøruddannelser blandt verdens bedste

  Det amerikanske topuniversitet MIT udpeger i ny stor kvalitativ rapport Aalborg Universitets ingeniøruddannelser som et forbillede for ingeniøruddannelser verden over.
 • STRONGIT styrker virksomheden

  Ole Volsted Hansen er ny afdelingsdirektør på udviklings- og konsulenthuset STRONGIT’s kontor i Vejle.
 • Samsung overhaler Intel på chipmarkedet

  Samsung overhaler Intel på chipmarkedet

  Omsætningen på det globale chipmarked voksede med ikke mindre end 21,7 procent i 2017, og samtidig overhalede Samsung takket være memory-aktiviteterne den mangeårige verdensetter, Intel (in english).
 • Digi-Key udvider distributionscenter

  Digi-Key påbegynder nu en markant udbygning af firmaets distributionscenter ved hovedsædet i Thief River Falls (in english).
 • Analog Devices viser Industry 4.0 teknologi på Hannover-messen

  Analog Devices viser en bred vifte af firmaets teknologier på den kommende Hannover-messe - herunder den første europæiske demonstration af præcision radar-teknologi, der er erhvervet i forbindelse med overtagelsen af firmaet Symeo (in english).
 • Første secure automotive Ethernet-switch med Level 5 autonomi

  Første secure automotive Ethernet-switch med Level 5 autonomi

  Marvell annoncerer industriens første secure automotive Ethernet switch i NVIDIA DRIVE Pegasus platform, der understøtter Level 5 autonom kørsel (in english).
 • Digi-Key udvider samarbejde med Ultra Librarian om komponentsymboler og footprints

  Digi-Key og Ultra Librarian arbejder sammen om at tilbyde symboler og footprints for over 1,25 mio. af de komponenter, som Digi-Key lagerfører (in english).
 • Danmarks Tekniske Museum udbyder undervisning i digitale kompetencer

  Danmarks Tekniske Museum udbyder undervisning i digitale kompetencer

  På Danmarks Tekniske Museum kan skoleelever nu arbejde med, hvordan smartphonen ændrer vores måder at leve og omgås hinanden.
 • Halvlederindustriens investeringer forsætter på et højt niveau

  Ifølge den seneste 'SEMI World Fab Forecast' ligger halvlederindustriens investeringer nu på fjerde år på et særdeles højt niveau, og også i 2018 er der lagt op til vækst (in english).
 • IoT-løsninger med betydning for rejse og turisme

  IoT-løsninger med betydning for rejse og turisme

  Data- og analysefirmaet GlobalData har oplistet seks teknologier, der allerede i indeværende år kan få betydning for rejsebranchen og turisme (in english).
 • EnOcean Alliance fejrer 10 års fødselsdag

  EnOcean Alliance fejrer 10 års fødselsdag

  Der nu ti år siden den såkaldte EnOcean Alliance blev etableret, og den trådløse EnOcean teknologi - der er specielt optimeret til bygningsautomation - er nu installeret i mere end 500.000 bygninger over hele verden.
Produktlinks
Find din leverandør:

Mekanik underleverandør

Test & Måleudstyr

Test laboratorier

Tilføj dit firma
 • Texim

  Texim

  Focus Suppliers Nordic