Branche, teknologi, komponentdistribution

 

Xiaomi overtager 2.pladsen på det globale smartphone-marked

Xiaomi overtager 2.pladsen på det globale smartphone-marked

Ifølge analysefirmaet Canalys indtager kinesiske Xiaomi nu 2.pladsen på smartphone-markedet med en samlet global markedsandel på 17 procent og en årlig vækst på 83 procent (in english).

'element14 Presents' runder episode 500

'element14 Presents' runder episode 500

element14 har netop markeret episode 500 af firmaets 'element14 Presents' videoserie, hvor vinderne af den såkaldte 'Build Inside the Box Challenge' bl.a. blev annonceret (in english).

It-branchen har fået en flyvende start på året

It-branchen har fået en flyvende start på året

Med en omsætningsvækst på 10% og en eksportfremgang på 13% har den danske it-branche fået en flyvende start på 2021. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik og Dansk Erhverv. En start der desværre også giver udfordringer.

Digi-Key gør det lettere at returnere varer

Digi-Key gør det lettere at returnere varer

Digi-Key har præsenteret en opdateret og forbedret online-portal, de gør det hurtigt og strømlinet for kunder at returnere varer og udføre andre ordrerelaterede funktioner (in english).

 • Salling Group åbner hylderne for nye innovative produkter

  Landets største dagligvarekoncern går snart på jagt efter nye nonfood produkter, og ved Innovation Day 2021 giver Salling Group alle og enhver mulighed for at præsentere deres (elektronik)produkt med potentiale til at ende på hylderne i Bilka og føtex.
 • Farnell indgår distributionsaftale med Mountz Torque

  Farnell indgår distributionsaftale med Mountz Torque

  Mountz Torque’s program af højpræcisions moment- og kalibrereringsværktøjer til kvalitets- og proceskontrol er nu tilgængelige gennem Farnell (in english).
 • Faldende søgning mod STEM-uddannelserne

  Faldende søgning mod STEM-uddannelserne

  Ansøgertallet til landets ingeniøruddannelser er tilbage på 2019-niveau, hvilket vækker bekymring i Ingeniørforeningen, IDA.
 • Fremtidens Danmark skal drives af grøn strøm

  For første gang fremlægger regeringen nu en strategi, der sætter en klar retning for elektrificeringen af Danmark.
 • Kolossale investeringer i nye waferfabs

  Kolossale investeringer i nye waferfabs

  Ifølge SEMI branchesammenslutningen vil der inden udgangen af 2021 været startet opførelsen af 19 nye højvolumen waferfabs på globalt plan, og yderligere 10 er planlagt til 2022 (in english).
 • Udflytning af uddannelser koster STEM-kandidater

  Udflytning af uddannelser koster STEM-kandidater

  Politisk aftale om at udflytte flere uddannelser går stik imod regeringens egen målsætning om at uddanne flere ingeniører, IT-professionelle og naturvidenskabelige kandidater, mener IDA.
 • Manden bag C++ bliver åbningstaler på EOT - Electronics of Tomorrow

  Manden bag C++ bliver åbningstaler på EOT - Electronics of Tomorrow

  Arrangørerne bag på EOT - Electronics of Tomorrow - der afholdes i MCH Messecenter Herning 1. august til 2. september, har gjort et stort scoop, idet det er lykkedes at hente Bjarne Stroustrup som åbningstaler.
 • Farnell udbygger teknisk support med ny dedikeret online-hub

  Farnell udbygger teknisk support med ny dedikeret online-hub

  Farnell har etableret online resursecenter, der tilbyder ingeniører og teknikere og andre gratis online værktøjer samt omfattende træningsmaterialer med mere, der kan assistere i forbindelse med produktdesign (in english).
 • Huawei frigiver hvidbog om augmented reality (AR)

  Huawei frigiver hvidbog om augmented reality (AR)

  I forbindelse med tech-konferencen, Better World Summit, har Huawei præsenteret en hvidbog om augmented reality (AR), hvor der ikke mindst er fokus på samspillet mellem AR og 5G.
 • Danmark vil mangle 22.000 it-professionelle i 2030

  Danmark vil mangle 22.000 it-professionelle i 2030

  Manglen på it-folk fortsætter så langt øjet rækker, og den vil være næsten tre gange så høj om ti år. Det viser en rapport, der er udarbejdet af IRIS Group og HBS Economics for Danske Gymnasier og Ingeniørforeningen, IDA.
 • Digi-Key udbygger med nye faciliteter i liste management-system

  Digi-Key udbygger med nye faciliteter i liste management-system

  Digi-Key Electronics har lanceret et udbygget listehåndteringssystem, myLists, der kan strømline kundernes BOM Manager samt PANDA (pris og tilgængelighed) og favorit funktioner i én praktisk løsning (in english).
 • Engelsk, tysk og fransk samarbejde om high-performance computing og AI

  Engelske Graphcore og fransk/tyske SiPearl vil kombinere deres respektive viden inden for henholdsvis IPU'er til AI-workloads og low power microprocessorer til supercomputere (in english).
 • Nexperia booster produktionskapaciteten markant

  Nexperia booster produktionskapaciteten markant

  Nexperia har netop offentligjort planer om investeringer på omkring 700 mio. dollars i de næste 18 måneder i europæiske produktionsenheder, assembly-fabrikker i Asien og globale R&D-enheder (in english).
 • Ny opfindelse holder kvantebits stabile ved stuetemperatur

  Ny opfindelse holder kvantebits stabile ved stuetemperatur

  Forskere fra Københavns Universitet har udviklet en ny teknik, der gør det muligt at opbevare kvantebits - baseret på lyspartikler - stabile ved stuetemperatur. Hidtil har de kun kunne fungere i temperaturer på minus 270 grader.
 • Komponentmangel: Fra allokering til ingenting og tilbage igen…

  Komponentmangel: Fra allokering til ingenting og tilbage igen…

  Jeff Mankvard – bestyrelsesmedlem i brancheforeningen Professionel Elektronik – har mange års erfaring i komponentbranchen. Her reflekterer han over udviklingen på det turbulente komponent-marked.
 • Usædvanlig stigning på chipmarkedet

  Historisk set er halvledermarkedet kun steget ganske få gange, når man isoleret ser på omsætningen i fjerde kvartal at et år til første kvartal af det efterfølgende år. Men intet er, som det plejer på halvledermarkedet i øjeblikket (in english).
 • SEMI opfordrer EU og USA til at udvide samarbejde om teknologi og handel

  Den magtfulde og globalt aktive SEMI-organisation ønsker et tættere teknologi- og handelssamarbejde mellem USA og EU (in english).
 • Elektrofond uddeler pris til medtech-udvikler

  Elektrofond uddeler pris til medtech-udvikler

  Civilingeniør Ulrik Krogh Andersen er dette års modtager af Elektroprisen, som fredag den 11. juni blev uddelt af Elektrofondet i Ingeniørforeningen, IDA.
 • Arrow og ROOQ samarbejder om unik løsning til sports-tracking og -analyse

  Arrow og ROOQ samarbejder om unik løsning til sports-tracking og -analyse

  Arrow Electronics og den unge tyske virksomhed ROOQ har i fællesskab udviklet ROOQ BOX, der inkluderer high-end sensorteknologi, som kan give boksere end hidtil uset tilgang til performance-data (in english).
 • Startup firma lancerer trådløs PA-højttaler med unikke 'danske' teknologier

  Startup firma lancerer trådløs PA-højttaler med unikke 'danske' teknologier

  Nyhedsmagasinet Elektronik & Data nr. 6 er nu på gaden. Den ’elektroniske’ version kan ses på www.elek-data.dk. Læs bl.a. om det spændende startup firma, SOWA, der står bag unik trådløs PA-højttaler.
 • Murata og Pycom vil reducere 'time-to-market' for IoT-projekter

  Murata og Pycom vil reducere 'time-to-market' for IoT-projekter

  Murato og Pycom indgår tæt implementerings-samarbejde, der skal gøre det muligt at reducere 'time-to-market' for IoT-projekter med omkring 70 procent (in english).
 • Digi-Key og Rochester indgår samarbejde om forsyning af kritiske komponenter

  Digi-Key og Rochester indgår samarbejde om forsyning af kritiske komponenter

  Digi-Key Electronics indgår partnerskab med Rochester Electronics, der skal sikre ubrudt forsyning af kritiske komponenter til kunder over hele verden (in english).
 • SEMI-organisationen hylder beslutning om øgede amerikanske chip-investeringer

  SEMI-organisationen hylder beslutning om øgede amerikanske chip-investeringer

  SEMI-organisationen er begejstrede for det amerikanske senats beslutning om at frigive 52 mia. dollars til på flere fronter at styrke og promovere den amerikanske chipindustri (in english).
 • Digi-Key opruster med dedikeret support til startup firmaer

  Digi-Key opruster med dedikeret support til startup firmaer

  Digi-Key Electronics lancerer microsite og 'help manual', der er dedikeret til at hjælpe startup virksomheder med at gøre deres drømme og ambitioner til virkelighed (in english).
 • Distrelec lancerer første eBook

  Distrelec lancerer første eBook

  Med fokus på power management systemer præsenterer Distrelec den første udgivelse i en planlagt serie af eBooks (in english).
 • 2021 med markant vækst i konsumer-segmentet

  Investeringer i AI, trådløse teknologier samt 5G er med at stimulere den gunstige udvikling på konsumerelektronik-markedet i 2021, fremhæver ABI Research.
 • Huawei afholder event om grøn energi og digitale løsninger

  Huawei afholder event om grøn energi og digitale løsninger

  Torsdag d. 10. juni, 2021 afholder Huawei online-arrangementet 'Green Energy: Digital Solutions for a Sustainable Future' som en del af EU Green Week, der i år har forurening som fokusområde.
 • Arrow udbygger med professionel software-support

  Arrow udbygger med professionel software-support

  Arrow Electronics udvider kompetence-paletten ved nu også at tilbyde professionelle software support-services, hvilket skal være til at accelerere udviklingen af de mest avancerede applikationer hos kunderne (in english).
 • Årets bedste IoT-løsning kåres for første gang på EOT-messen

  Årets bedste IoT-løsning kåres for første gang på EOT-messen

  EOT har indgået et nyt partnerskab med Nordic IoT Centre, som i samarbejde med Digital Lead og DI Digital introducerer en helt ny pris, der hylder Årets bedste IoT-løsning. Prisoverrækkelsen kan opleves på EOT - Electronics of Tomorrow 1. september.
 • Stor pris til AAU-forsker for effektelektronik til vindenergi-løsninger

  Stor pris til AAU-forsker for effektelektronik til vindenergi-løsninger

  Professor Frede Blaabjerg vinder en EAWE Scientific Award, som uddeles af European Academy of Wind Energy. Den internationalt anerkendte pris får han for sin banebrydende forskning i effektelektronik til vindenergi.
 • Udflytning af uddannelser kan svække kvaliteten

  Udflytning af uddannelser kan svække kvaliteten

  Regeringens planer om at udflytte flere uddannelser kan få store omkostninger, mener Ingeniørforeningen, IDA.
 • Bourns og Digi-Key markerer 30 års partnerskab

  Bourns og Digi-Key markerer 30 års partnerskab

  Digi-Key og Bourns markerer, at de to firmaer nu har haft et succesfuldt salgssamarbejde gennem 30 år (in english).
 • Vishay hædrer Digi-Key for indsatsen i Europa

  Vishay har været særdeles tilfreds med Digi-Key's indsats på det europæiske marked i 2020, hvilket afspejler sig gennem tildelingen af prisen som årets 'European Catalog Distributor' (in english).
 • Det europæiske chipmarked startede året med et 'flat dæk'

  Det europæiske chipmarked startede året med et 'flat dæk'

  Den europæiske DMASS-organisation melder om en mindre tilbagegang i første kvartal af 2021 i forhold til samme periode sidste år, men en stærk stigning i salget i forhold til fjerde kvartal af 2020. Komponentmangel begrænser vækstmulighederne.
 • Selvopløselig sensor måler trykket inde i kroppen

  Selvopløselig sensor måler trykket inde i kroppen

  Forskerhold fra Aarhus Universitet vil realisere en ny sensor baseret på nyudviklede elektrisk ledende materialer, der kan implanteres i kroppen og meget præcist måle trykket i udvalgte organer - og som opløser sig selv, når den har udført sin opgave.
 • EOT varmer op til efterårets messe med EOT Connect

  EOT varmer op til efterårets messe med EOT Connect

  EOT - Electronics of Tomorrow lancerer et nyt digitalt initiativ kaldet EOT Connect, som samler elektronik- og teknologibranchen til webinarer med spændende brancheprofiler 1.-3. juni 2021.
 • Ny AAU-uddannelse for studerende med ingeniørdrømme og bæredygtige ambitioner

  Ny AAU-uddannelse for studerende med ingeniørdrømme og bæredygtige ambitioner

  Fra september udbyder Aalborg Universitet (AAU) en ny ingeniøruddannelse, der skal uddanne kandidater med viden om bæredygtige løsninger, og som i høj grad kalder på samarbejde på tværs af faggrænser.
 • Digi International hædrer Digi-Key

  Digi International hædrer Digi-Key

  For femte år i træk er Digi-Key Electronics blevet udnævnt til 'Global Distributor of the Year' af Digi International (in english).
 • 'Science & Engineering' er både kriseknuser og velstandsmotor

  Virksomheder, der bygger deres forretning på ingeniørvidenskab og forskning, er Danmarks bedste kort til at komme styrket ud af coronakrisen og sikre den grønne omstilling. Det viser en ny ATV-rapport.
 • Grønt lys til at afholde messer

  Grønt lys til at afholde messer

  Folketingets partier er nået til enighed om en yderligere genåbning af samfundet, der betyder, at dansk erhvervsliv igen kan mødes fagligt og personligt i MCH Messecenter Herning, hvor EOT-messen bliver blandt de første.
Produktlinks
Find din leverandør:

Mekanik underleverandør

Test & Måleudstyr

Test laboratorier

Tilføj dit firma