Branche, teknologi, komponentdistribution

 

Genopladelige Li-Ion batterier finder vej ind i høreapparater

Genopladelige Li-Ion batterier finder vej ind i høreapparater

Ung dansk forsker har fundet en løsning til at anvende genopladelige Li-Ion batterier i høreapparater uden at øge størrelsen eller introducere uønsket støj.

AAU-professor skal rådgive kinesisk premierminister om digitalisering

AAU-professor skal rådgive kinesisk premierminister om digitalisering

Datalogiprofessor Kim Guldstrand Larsen fra AAU er udnævnt som en af de eksperter, der skal rådgive den kinesiske regering om digitalisering.

Dansk startup henter millioner til ny droneteknologi

Dansk startup henter millioner til ny droneteknologi

Den danske iværksættervirksomhed QuadSAT har udviklet en revolutionerende droneteknologi til sikring af højhastighedsinternet, der er fundamental for satellit-kommunikationen i bl.a. sø- og luftfartsindustrierne.

Senior-mobil vinder antennetest i suveræn stil

Senior-mobil vinder antennetest i suveræn stil

Aalborg Universitet har gennem årene gennemført tests af antenner i mobiltelefoner, og resultaterne er efterfølgende blevet omtalt over hele verden. Nu er endnu en test af 16 mobiltelefoner gennemført, og vinderen er en senior mobil fra svenske Dora!

 • Rutronik lancerer karriereplatform

  Rutronik lancerer karriereplatform

  Rutronik har lanceret en ny dedikeret web-platform, der med forskellige indgangsvinkler fortæller om Rutronik og belyser mulighederne for at søge en karriere i firmaet (in english).
 • Stort forsknings-gennembrud inden for organisk elektronik

  Stort forsknings-gennembrud inden for organisk elektronik

  Forskere på Kalmers universitet i Sverige annoncerer, at de ved hjælp af et ganske enkel 'tweak' har gjort det muligt at fordoble effektiviteten af organisk elektronik, hvilket kan få stor betydning i en lang områder (in english).
 • Samarbejde om udvikling af high-definition kort til autonome køretøjer

  Analog Devices og Momenta - der er kinesisk firma, som arbejder med autonome fører-teknologi - indgår samarbejde om udvikling af high-definition kort (maps) til autonome køretøjer (in english).
 • TDK hædrer Digi-Key

  TDK hædrer Digi-Key

  TDK har hædret Digi-Key med prisen som TDK's bedste distributør på globalt plan i regnskabsåret 2018 (in english).
 • Første kvante-computer til kommercielt brug

  Første kvante-computer til kommercielt brug

  IBM har løftet sløret for verdens første kommercielt tilgængelig kvante- (quantum) computersystem, som vil blive installeret på en IBM-enhed i staten New York og gjort tilgængelig for kunder i løbet af 2019.
 • DTU skærper sin elektroteknologiske profil

  Universitetets forskning i det elektroteknologiske område styrkes. Det sker med særligt fokus på klassisk elektronik, energi, elektromagnetisme, automation og akustik.
 • Kunstige neurale netværk skal gøre livet lettere for høreapparatbrugere

  Kunstige neurale netværk skal gøre livet lettere for høreapparatbrugere

  Ph.d.-studerende Morten Kolbæk fra Aalborg Universitet (AAU) har udviklet en banebrydende algoritme, der kan gøre det nemmere for høreapparatbrugere at deltage aktivt i samtaler i støjfyldte omgivelser.
 • Nissan afslører 'usynligt-til-synligt' teknologikoncept

  Nissan afslører 'usynligt-til-synligt' teknologikoncept

  Nissan demonstrerer på CES-udstillingen fremtidens opkoblede bilteknologi, der kombinerer den virkelige og den virtuelle verden for på den måde at hjælpe førere med at 'se det usynlige'.
 • Delphi og TomTom vil optimere køretøjers brændstofsbrug med realtime mapping data

  Delphi og TomTom vil optimere køretøjers brændstofsbrug med realtime mapping data

  Delphi Technologies har indgået et samarbejde med TomTom omkring udvikling af elektronik og sofware, der gør det muligt at optimere brændstofs-effektiviteten og emissioner i køretøjer ved brug af realtime mapping data (in english).
 • Svanemølleværket kan blive til Danmarks Tekniske Museum

  Svanemølleværket kan blive til Danmarks Tekniske Museum

  Danmarks Tekniske Museum har fået muligheden for at undersøge, om det i fremtiden kan ligge i Svanemølleværkets bygninger i Nordhavn i København.
 • DTU-forsker bag unik køkken-robot

  DTU-forsker bag unik køkken-robot

  En ung DTU-forsker demonstrerer en køkken-robot, som er udviklet med afsæt i et tæt samarbejde med det førende koreanske KAIST universitet.
 • Robotkits til brug i forbindelse med læring og uddannelse

  Robotkits til brug i forbindelse med læring og uddannelse

  Premier Farnell satser nu på at få robotteknologi ind i klasselokalerne gennem en distributionsaftale med det Leeds-baserede firma BinaryBots (in english).
 • Nordjysk IoT-startup kigger mod udlandet

  Nordjysk IoT-startup kigger mod udlandet

  Succesfuld dansk virksomhed bag innovativ parkeringssensor-teknologi retter nu blikket mod udlandet og skifter samtidig navn fra det hidtidige Parkalot til Sensade.
 • Nye e-bog om industriel IoT

  Nye e-bog om industriel IoT

  Mouser Electronics præsenterer e-bog, der fokuserer på muligheder og udfordringer i forbindelse med opbygning af industrielle IoT-systemer (in english).
 • Maxim donerer robot-facilitet til irsk universitet

  Maxim donerer robot-facilitet til irsk universitet

  Ingeniørstuderende ved University College Dublin (UCD) får nu mulighed for at få hands-on erfaring med Industry 4.0 i form af en fodbold-produktionsenhed gennem en donation fra Maxim (in english).
 • Dansk firma automatiserer temperaturmålinger i laboratorier

  Dansk firma automatiserer temperaturmålinger i laboratorier

  På apoteker, laboratorier og i den farmaceutiske industri er den korrekte temperatur altafgørende.Til dette formål har danske Eupry udviklet en trådløs temperatur- og fugtighedsmåler. Nu øger Eupry systemets præcision ved at inkludere digitale sensorer.
 • Nyt omfattende IT-innovationsnetværk er etableret

  Nyt innovationsnetværk for IT modtager 12 mio. til brobygningsaktiviteter fra Uddannelses- og Forskningsministeriet.
 • DIS flytter i nye lokaler i 'House of Offshore Innovation' i Esbjerg

  Ingeniør- og udviklingsvirksomheden DIS’ afdeling i Esbjerg er flyttet i større lokaler i det nye kontordomicil, House of Offshore Innovation, på Esbjerg Havn.
 • DI: Kunstig intelligens skal være made in Europe

  EU-kommissionen har netop præsenteret en samlet plan for udviklingen af europæisk kunstig intelligens. DI ser positivt på planen.
 • Nyt signalsystem reducerer togforsinkelser

  Banedanmark har sat Danmarks første digitale jernbanesignalsystem i drift på linjen mellem Frederikshavn og Lindholm i Nordjylland, der er en strækning på 77 km.
 • Direkte 'vækst' af 2D-materiale på 300nm wafers

  Direkte 'vækst' af 2D-materiale på 300nm wafers

  imec rapporterer på IEDM-konference første 300mm waferplatform for MOSFETs-devices med brug af 2D-materialer, hvilket åbner for skalering på et hidtil uset niveau (in english).
 • Leverandører af IoT-devices tager alt for let på brist i sikkerheden

  Leverandører af IoT-devices tager alt for let på brist i sikkerheden

  IoTSF, der fokuserer på sikkerhed i IoT-devices, har lavet en undersøgelse af, hvilke politikker leverandører af konsumer IoT-devices har for at gribe ind, hvis der rapporteres sikkerhedsproblemer. Det er ikke opmuntrende læsning!
 • 3/4 mio. nye internetbrugere hver eneste dag

  I 2022 vil 60 pct. af verdens befolkning være på internettet, hvilket svarer til 770.000 nye brugere dagligt. Internettrafikken stiger blandt andet på grund af øget videoforbrug samt stor vækst i VR og AR teknologierne, viser ny rapport fra Cisco.
 • Sikker betalings-teknologi kan nu integreres i wearables og modetilbehør

  Sikker betalings-teknologi kan nu integreres i wearables og modetilbehør

  Infineons nye SECORA Pay W platform kan forvandle wearables og modetilbehør med mere til integrerede betalingsenheder (in english).
 • Rutronik indgår partnerskab med EnOcean

  Rutronik indgår partnerskab med EnOcean

  Rutronik udvider sine trådløse portefølje med EnOcean, der er blandt pionerne, når det gælder energy harvesting baserede kommunikationsløsninger til brug i forbindelse med bl.a. home og office automation (in english).
 • Droner finder landmandens forsvundne drænrør

  Droner finder landmandens forsvundne drænrør

  Med multispektrale kameraer kan droner nu afsløre, hvor på marken drænrørene ligger begravet. Den nye teknologi, der præsenteres på årets Agromek, kan spare landmanden tid samt øge markens udbytte.
 • Stor succes for dansk opstregningsrobot

  Stor succes for dansk opstregningsrobot

  Den danske producent af opstregningsrobotter, Intelligent Marking, har leveret robotter til mere end 100 kunder i lande som USA, Japan, New Zealand, Sverige, Holland, Irland, Australien og naturligvis Danmark, hvor der nu er højsæson.
 • Mobil betaling med banebrydende 'Pin-on-Glass' teknologi

  Mobil betaling med banebrydende 'Pin-on-Glass' teknologi

  I forbindelse md TRUSTEC 2018 udstillingen præsenterer Maxim i samarbejde med Amadis og Quanta Computer en mobil betalingsløsning baseret på den såkaldte 'PIN-on-glass' teknologi (in english).
 • Danske virksomheder tøver med kunstig intelligens

  Danske virksomheder tøver med kunstig intelligens

  Størstedelen af danske virksomheder mener stadig, at kunstig intelligens ikke er relevant for dem, viser en undersøgelse fra Teknologisk Institut.
 • Ny AAU-professor skal sætte skik på fremtidens informationsstrømme

  Ny AAU-professor skal sætte skik på fremtidens informationsstrømme

  Mængden af data vokser eksplosivt. Den nye professor i datalogi Katja Hose vil kortlægge datahavet, så vi fremover får de informationer, vi har brug for, og ikke mindst så informationerne er let tilgængelige, nøjagtige og korrekte.
 • Digi-Key vil gør det mere enkelt at udvikle IoT-løsninger

  Digi-Key vil gør det mere enkelt at udvikle IoT-løsninger

  Digi-Key har præsenteret 'DK IoT Studio', der er et integreret udviklingsmiljø, som tilbyder en radikalt mere simpel måde at opbygge komplette IoT-løsninger på (in english).
 • Digital husnøgle lukker pakkeposten og Airbnb-gæsten ind

  KONE's såkaldte 'Residential Flow' teknologi - der bl.a. gør det muligt at åbne hoveddøren digitalt - også når man ikke er selv er hjemme - er nu introduceret i Danmark.
 • 'Virtuel' læge ved sygehus-sengen døgnet rundt

  'Virtuel' læge ved sygehus-sengen døgnet rundt

  Nyt projekt vil med afsæt i avanceret sensor- og AI-teknologi revolutionere overvågningen af indlagte patienter med særlig risiko, så antallet af komplikationer og dødsfald kan mindskes.
 • Unge ingeniørspirer får museumsgenstande til at tale

  Unge ingeniørspirer får museumsgenstande til at tale

  Danmarks Tekniske Museum var vært, da skoleklasser fra mellemtrin og udskolingen var med til at udforske, hvordan engineeringmetoder kan bruges som led i at få museets genstande til at tale.
 • Det europæiske halvledermarked er fortsat stærkt

  Det europæiske halvledermarked er fortsat stærkt

  Ifølge DMASS samarbejdsorganisationen, så voksende den del af det samlede halvledermarked, der serviceres gennem distributører, med 6,3 procent i tredje kvartal af 2018 i forhold til samme periode sidste år (in english).
 • Rutronik demonstrerer kontaktfri og uslidelig drejekontakt-applikation

  Rutronik demonstrerer kontaktfri og uslidelig drejekontakt-applikation

  Rutronik vil på firmaets stand på electronica demonstrere et applikationseksempel, der inkluderer en kontaktfri og uslidelig drejekontakt, hvis funktionalitet kan tilpasses ved hjælp af software (in english).
 • e-bog med interviews med 'embedded' specialister

  e-bog med interviews med 'embedded' specialister

  Premier Farnell præsenterer på electronica e-bogen ‘The Embedded Interviews’, der indeholder en række samtaler med industrieksperter (in english).
 • Banebrydende high-density neural probe bliver nu tilgengængelig for forskningsmiljøer

  Banebrydende high-density neural probe bliver nu tilgengængelig for forskningsmiljøer

  Den af imec-udviklede high-density neural probe, kaldet Neuropixels, bliver nu gjort tilgængelig for de globale forskningsmiljøer, der beskæftiger sig med neuroscience (in english).
 • AAU i verdensklasse inden for ingeniørvidenskab

  AAU i verdensklasse inden for ingeniørvidenskab

  Endnu en anerkendt international ranking placerer Aalborg Universitet (AAU) blandt verdens absolutte top inden for ingeniørvidenskab. På ranglisten Best Global Universities stryger AAU ind på en fjerdeplads.
 • Augmented Reality gør byggeprocessen interaktiv

  Augmented Reality gør byggeprocessen interaktiv

  I samarbejde med Semco Maritime har Alexandra Instituttet arbejdet med at fintune de AR-værktøjer, der findes på markedet, så de passer til ‘large scale’ konstruktioner.
Produktlinks
Find din leverandør:

Mekanik underleverandør

Test & Måleudstyr

Test laboratorier

Tilføj dit firma
 • Texim

  Texim

  Focus Suppliers Nordic