Branche, teknologi, komponentdistribution

 

Würth går til kamp for mere bæredygtig emballering

Würth går til kamp for mere bæredygtig emballering

Würth Elektronik, der er en af Europas største producenter af elektronik og elektromagnetiske komponenter, har erklæret krig mod emballerings-spild (in english).

Nyt nationalt center for forskning i digitale teknologier

Nyt nationalt center for forskning i digitale teknologier

Center for Forskning i Digitale Teknologier – DIREC – skal udbygge kapaciteten inden for forskning og uddannelse i Danmark. Centeret er en unik alliance mellem syv danske universiteter og Alexandra Instituttet inden for digitale teknologier.

Online-undervisning er ikke vejen frem

Online-undervisning er ikke vejen frem

Det fysiske fremmøde er vigtigt for de studerendes læring og trivsel, og online-undervisningen efterlader de studerende demotiverede og ukoncentrerede, viser IDA-undersøgelse.

Digi-Key lancerer opdateret Qoute Manager værktøj

Digi-Key lancerer opdateret Qoute Manager værktøj

Digi-Key har forbedret og udbygget firmaets Qoute Manager værktøj, der gør det lettere og mere overskuelig at placere ordrer (in english)

 • Cybersikkerhed er dagligt til forhandling, men ansvaret ligger altid hos ledelsen

  Cybersikkerhed er dagligt til forhandling, men ansvaret ligger altid hos ledelsen

  Cybersikkerhed er mere end en teknisk disciplin, der kan parkeres hos it-afdelingen. Det rette setup kræver et organisatorisk og forretningskritisk blik, som virksomhedsledelsen skal tage ansvar for. Risikoanalyse er et godt sted for ledelsen at starte.
 • Teknologipagten: Forældre ved for lidt om STEM-uddannelser

  Teknologipagten: Forældre ved for lidt om STEM-uddannelser

  Næsten hver anden forælder mangler viden om deres børns uddannelses- og jobmuligheder indenfor STEM-fagene, fællesbetegnelsen for uddannelser i naturvidenskab, teknologi, ingeniørfag og matematik.
 • DI: Vi skal booste crowdfunding i Danmark

  Det går for langsomt med at udbrede crowdfunding til finansiering af iværksættere og SMV’erne i Danmark, mener Dansk Industri, som nu opfordrer politikerne til at kigge på love og regler, som spænder ben for brug af crowdfunding.
 • Aarhus Universitet kombinerer hjerneforskning og kunstig intelligens i nyt center

  Aarhus Universitet kombinerer hjerneforskning og kunstig intelligens i nyt center

  Nyt tværfagligt center skal udvikle grænsefladeteknologier mellem maskine og menneskehjerne. Formålet er bl.a. at udvikle næste generations teknologi til behandling og diagnosticering af hjernesygdomme samt ny hjerneinspireret AI-hardware.
 • Det europæiske chipmarked holder vejret

  Det europæiske chipmarked holder vejret

  DMASS-organisationen melder om et fald på det europæiske chipmarked på 12,1 procent i tredje kvartal af 2020 i forhold til samme periode sidste år. Men der tegn på bedring (in english).
 • Hackerne går efter vores sundhedsdata

  Check Point Software Technologies’ seneste Global Thread Index for oktober viser, at Emotet-botnettet og Trickbot-malwaren er de største cybertrusler mod virksomheder, og der opleves især en stigning i ransomwareangreb hos sundhedsvirksomheder.
 • Dansk supercomputer bliver tilgængelig for flere

  Dansk supercomputer bliver tilgængelig for flere

  Gennem et nyt samarbejde mellem Syddansk Universitet, Aalborg Universitet og Aarhus Universitet, bliver supercomputere nu tilgængelige for langt flere af landets forskere.
 • Fremtidens bygning skal være energismart

  Forskere fra Institut for Datalogi på Aalborg Universitet skal bidrage til at udvikle teknologi, der kan gøre eksisterende bygninger endnu mere energismarte.
 • Rutronik indgår global distributionsaftale med modulproducenten iVativ

  Rutronik indgår global distributionsaftale med modulproducenten iVativ

  Rutronik kan nu tilbyder firmaets globale kunder produkter fra det californiske firma, iVativ, der har specialiseret sig i trådlåse modulløsninger samt forskellige smart sensor-produkter (in english).
 • Elektronikmessen i Odense vender tilbage i 2022

  Elektronikmessen i Odense vender tilbage i 2022

  Et stigende smittetal samt skiftende restriktioner og anbefalinger betyder, at Elektronikmessen E-21 rykkes til den oprindelige termin. Messen vender dermed stærkt tilbage i september 2022.
 • Ny podcast-serie fra DTU åbner døren til forskernes verden

  Ny podcast-serie fra DTU åbner døren til forskernes verden

  DTU Learn for Life har med støtte fra Otto Mønsteds Fond skabt en podcastserie, hvor du kan lytte til nogle af landets bedste forskere, der fortæller om deres faglige fascination og arbejde.
 • Mjølner og Energinet vil tilbyde Blockchain-baseret 'garanteret' grøn energi

  Mjølner og Energinet udvikler banebrydende Proof of Concept, som skal sikre grøn el i europæernes stikkontakter.
 • DIS melder om fremgang på trods af COVID-19 krisen

  DIS melder om fremgang på trods af COVID-19 krisen

  Der er nok af spændende projekter - også selv om COVID-19 stadig er en del af hverdagen - lyder meldingen fra ingeniør- og udviklingsfirmaet DIS.
 • Teardown af 5G smartphones viser unikke RF-systemdesigns

  Teknologi- og rådgivningsfirmaet ABI Research har frigivet teardown-analyse af to af de seneste 5G smartphones og kan rapportere om et højt integrationsniveau i modem RF-systemerne (in english).
 • Ny fremstillings-proces giver tekstiler elektroniske egenskaber

  Ny fremstillings-proces giver tekstiler elektroniske egenskaber

  En nye proces til integration af elektronik direkte i tekstiler, der er udviklet af Saarland University, kan bane vejen for helt nye typer af avancerede wearables, som kan bruges i mange forskellige sammenhænge (in english).
 • Digi-Key indgår global distributionsaftale med ACEINNA

  Digi-Key indgår global distributionsaftale med ACEINNA

  Digi-Key annoncerer globalt dækkende distributionspartnerskab med ACEINNA, der leverer løsninger og produkter inden for sensorer, power management samt autonome køretøjer (in english).
 • ROHM deltager på CEATEC 2020 online og electronica virtual

  ROHM deltager på CEATEC 2020 online og electronica virtual

  ROHM har annonceret, at de deltager på de to store kommende digitale industri-events, CEATEC online og electronica virtual (in english).
 • Commentor og ForsyningsIT har udviklet fremtidens forsyningsplatform

  Commentor og ForsyningsIT har udviklet fremtidens forsyningsplatform

  Det landsdækkende udviklingshus Commentor har i samarbejde med den nyopstartede virksomhed ForsyningsIT udviklet fremtidens digitale platform til landets forsyningsselskaber.
 • Vestjysk elektronik-virksomhed slår tilbage efter voldsomt Corona-dyk

  Vestjysk elektronik-virksomhed slår tilbage efter voldsomt Corona-dyk

  Mechtronic i Holstebro hjemsendte næsten alle ansatte under Corona-krisen, men firmaet er nu tilbage på fuld styrke og på vej med en række nye produkter
 • Dansk samarbejde med fokus på strømlining af CE-mærkningen

  Dansk samarbejde med fokus på strømlining af CE-mærkningen

  Nyt samarbejde mellem DIS og Bowitek skal vise dansk industri, hvordan man gennemfører strømlinet CE-mærkning med Safexpert værktøjet, så der spares både tid og penge, ligesom sikkerheden forøges.
 • NXP sætter fokus på AI-etik i nyt initiativ

  NXP sætter fokus på AI-etik i nyt initiativ

  NXP har netop lanceret det såkaldte 'AI Ethics' initiativ, der - som navnet indikerer - fokuserer på firmaets bestræbelser på 'etisk' udvikling af AI-komponenter og -systemer (in english).
 • Digi-Key annoncerer 'Back2Scool' konkurrence

  Digi-Key annoncerer 'Back2Scool' konkurrence

  Digi-Key har åbnet den årligt tilbagevendende 'Back2School' konkurrence, hvor studerende kan indsende designideer og dermed får chancen får at vinde et komplet InstaLab lab og andre spændende præmier (in english).
 • DTU Elektro søger forslag til nye kandidatprojekter

  DTU Elektro søger forslag til nye kandidatprojekter

  I foråret 2021 udbyder DTU Elektro studieprojekter svarende til omkring 130 kandidatspecialer, og der søges nye samfundsnyttige projektforslag med relevante problemstillinger. Der afholdes en online projektdag onsdag den 18. november.
 • Hvad kan elektronik-industrien forvente i 2021?

  Hvad kan elektronik-industrien forvente i 2021?

  Amy Leary fra eBOM.com kigger i glaskuglen og ser frem mod, hvad elektronikindustrien kan forvente i 2021 (in english).
 • Verizon og Unloc annoncerer europæisk iværksætterkonkurrence

  Nu har unge iværksættere fra Europa i alderen 16-25 år chancen for at modtage 10.000 britiske pund, ca. 80.000 kroner, en mentorpakke mv., hvis deres teknologibaserede forretningsidé vinder konkurrencen Young Entrepreneurs Challenge.
 • Farnell udbygger med ECS i EMEA-regionen

  ECS Inc. International, der bl.a. har en stærk position inden for frekvenskontrol-produkter og power-induktorer, indgår EMEA-dækkende distributionsaftale med Farnell, der skal supplere en aftale med 'søsterfirmaet' Avnet Abacus (in english).
 • Sikkerheden har topprioritet på den kommende E-21 messe i Odense

  Sikkerheden har topprioritet på den kommende E-21 messe i Odense

  Når elektronikmessen E-21 løber af stablen i Odense Congress Center i februar 2021, er det med fokus på en tryg messeoplevelse. Messen bliver nemlig afviklet med afsæt i konceptet, 'Clean & Safe'.
 • Kvantecomputere bliver den næste teknologiske revolution

  Kvantecomputere bliver den næste teknologiske revolution

  Selskabet for Naturlærens Udbredelse tildeler med støtte fra energiselskabet Ørsted en H.C. Ørsted guldmedalje i fysik til professor Charles Marcus, hvis forskning bringer verden tættere på anvendt kvanteteknologi.
 • NXP åbner GaN-produktionsenhed i Arizona

  NXP åbner GaN-produktionsenhed i Arizona

  NXP har netop haft 'grand opening' af firmaets nye 150mm GaN waferfab i Chandler i Arizona, hvor der primært skal fremstilles RF poweramplifiers til 5G-applikationer (in english).
 • Medico-forbindelser beskytter patienter og operatører

  Medico-forbindelser beskytter patienter og operatører

  ODU har udarbejdet informationsvideo, der fokuserer på udfordringer og løsninger i forbindelse med opbygning af sikre forbindelses-teknikker til medico-industrien.
 • Avnet Silica udvider med LED-driver specialist

  Avnet Silica har indgået en distributionsaftale med kinesiske Lifud, der har specialiseret sig inden for LED-driver produkter (in english).
 • Chipproducenter søger om godkendelse til at levere produkter til Huawei

  Nye handelsregler, der netop er trådt i kraft, forbyder enhver virksomhed, hvis produktionsproces involverer amerikansk teknologi, at levere til Huawei. Flere har allerede søgt om dispensation.
 • Digi-Key kan nu levere datamanagement-software via samarbejde med Machinechat

  Digi-Key kan nu levere datamanagement-software via samarbejde med Machinechat

  Digi-Key annoncerer globalt partnerskab med Machinechat om levering af 'ready-to-use' datamanagement-software (in english).
 • Farnell skyder global IoT-undersøgelse i gang

  Farnell skyder global IoT-undersøgelse i gang

  Farnell afvikler nu for tredje gang en spørgeundersøgelse om kundernes brug og opfattelse af IoT-teknologier. Der er åben for besvarelser frem til 1. December - og der er gode præmiemuligheder for deltagerne (in english).
 • Vicor indgår global distributionsaftale med Arrow

  Vicor udvider distributionssamarbejdet med Arrow, så det nu dækker hele det globale marked (in english).
 • NVIDIA køber Arm i giganthandel

  NVIDIA køber Arm i giganthandel

  Rygterne har gået i nogen tiden, og nu er det officielt. NVIDIA køber Arm. NVIDIA understreger, at Arm fortsat vil operere med en åben og 'neutral' licensmodel (in english).
 • Arrow og Microsoft går sammen om støtte til start-up firmaer

  Arrow og Microsoft går sammen om støtte til start-up firmaer

  Arrow og Microsoft annoncerer samarbejde, der fokuserer på at give start-up firmaer bedre tilgang til innovative nye teknologier (in english).
 • Prisfest i Elektrofond

  Årets uddeling af priser fra Elektrofondet i Ingeniørforeningen, IDA havde ekstraordinært to hovedpriser ved dette års uddeling. Der blev også uddelt en særlig HCØ-Elektropris i anledning af 200-året for H. C. Ørsteds opdagelse af elektromagnetismen.
 • DTU nummer to i verden på forsknings-rangliste

  DTU nummer to i verden på forsknings-rangliste

  På den nye rangliste World University Research Rankings 2020, der fokuserer på tre kerneområder af universiteternes forskning, kommer DTU ind som nummer to i verden og nummer et i Europa.
 • Arrow holder virtuel event med fokus på Industry 4.0 løsninger

  Arrow holder virtuel event med fokus på Industry 4.0 løsninger

  Arrow’s 'World of Industry 4.0' , hvor der fokuseres på industrielle IoT (IIoT) løsninger, afholdes som virtuel event den 1. - 2. oktober (in english).
Produktlinks
Find din leverandør:

Mekanik underleverandør

Test & Måleudstyr

Test laboratorier

Tilføj dit firma