Branche, teknologi, komponentdistribution

 

 • Ny tjekliste skal hjælpe med af afdække sikkerheds-problemer i IoT-enheder

  Ny tjekliste skal hjælpe med af afdække sikkerheds-problemer i IoT-enheder

  En ny tjekliste skal fremme sikkerheden i dansk erhvervsliv gennem en række konkrete anbefalinger til, hvad virksomhederne kan gøre for at beskytte sig, når de anvender eller skal til at investere i IoT-enheder.
 • Chipmangel er bilindustriens egen skyld!

  Chipmangel er bilindustriens egen skyld!

  Branche-eksperten Malcolm Penn fra Future Horizons har ikke mange trøstende ord til bilindustrien, som ’pludselig’ mangler halvleder-komponenter til brug i produktionen. Situationen er nemlig konsekvensen af egne ukloge og kortsigtede handlinger.
 • Digi-Key producerer video-serie mod fokus på 'smarte' landbrug

  Digi-Key producerer video-serie mod fokus på 'smarte' landbrug

  I samarbejde med Amphenol RF og Supplyframe har Digi-Key produceret en videoserie, der ser nærmere på de kolossale muligheder, som ligger inden for teknologidrevne 'smarte' landbrug. Den første video i en serie af tre er nu tilgængelig (in english).
 • element14 åbner 'Design For A Cause’ designkonkurrence

  element14 åbner 'Design For A Cause’ designkonkurrence

  Under navnet 'Design For A Cause' åbner element14 sammen med Arduino en designkonkurrence, der fokuserer på at udvikle løsninger, som kan benyttes i forbindelse med globale problemer og katastrofer (in english).
 • Europæisk projekt om udvikling af verdens hurtigste AI supercomputer udvides med ny partner

  Seagate indtræder nu som partner i 'Innovations for Digital Infrastructure (I4DI)', der er et partnerskab med førende globale teknologileverandører, der skal bane vejen for europæisk baserede supercomputer-løsninger (in english).
 • Storstilet dansk initiativ skal få flere til at bruge kunstig intelligens

  Storstilet dansk initiativ skal få flere til at bruge kunstig intelligens

  Nyt nationalt initiativ skal gøre dansk erhvervsliv bedre til at arbejde med kunstig intelligens. Målet er at bane vejen for nye produkter, innovative services og en generel øget konkurrenceevne i danske virksomheder.
 • Stærk udvikling i it-branchen

  Stærk udvikling i it-branchen

  It-branchen kunne lidt overraskende vise en positiv udvikling i både omsætning, eksport samt i antallet af ansatte i 3. kvartal 2020. Dermed er branchen igen tilbage på vækstsporet. Det viser nyeste tal fra Danmarks Statistik og Dansk Erhverv.
 • IoT bliver rygraden i digitaliseringen i post-corona-samfundet

  IoT bliver rygraden i digitaliseringen i post-corona-samfundet

  Danmarks digitaliseringsklynge DigitalLead sætter nu for alvor spot på IoT som en af de teknologier, der skal drive digitaliseringen i post-corona samfundet.
 • Dansk projekt om robotdrevet reparation af støbeformspaneler

  Dansk projekt om robotdrevet reparation af støbeformspaneler

  Med avanceret vision-teknologi og kunstig intelligens vil Odico A/S i samarbejde med den tyske virksomhed Sentin Gmbh udvikle verdens første robotsystem til automatisk reparation af formpaneler til betonstøbning.
 • Bosch præsenterer markante teknologi-nyheder på den virtuelle CES 2021 udstilling

  Bosch præsenterer markante teknologi-nyheder på den virtuelle CES 2021 udstilling

  CES 2021: Bosch sætter sin lid til kunstig intelligens og nye opkoblingsmuligheder i en lang række teknologi- og produktpræsentationer.
 • Huawei vil udvikle intelligente veje

  Huawei tager et stort skridt i den digitale transportrevolution med udvikling af intelligente veje. Det er ikke bilerne men vejene, de kører på, der er interessante, fremhæver Huawei.
 • Renesas og Microsoft samarbejder om løsninger til opkoblede biler

  Renesas og Microsoft samarbejder om løsninger til opkoblede biler

  Renesas' ’ R-Car Starter Kit, der er bygget op omkring firmaets R-Car automotive system-on-chip (SoC), er nu tilgængelig som udviklingsmiljø til Microsoft Connected Vehicle Platform (MCVP) partner-økosystemet (in english).
 • 100 millioner til dansk forsknings- og oplysningsprojekt om AI og algoritmer

  100 millioner til dansk forsknings- og oplysningsprojekt om AI og algoritmer

  VILLUM FONDEN og VELUX FONDEN bevilger 100 mio. kr. til forsknings- og oplysningsprojektet 'Algoritmer, Data og Demokrati' (ADD). Projektet bliver drevet af et konsortium med deltagelse af forskere fra seks danske universiteter
 • Kæmpe stigning i antallet af cyberangreb mod sundhedssektoren

  En ny undersøgelse fra Check Point Software Technologies viser en stor stigning af cyberangreb mod sundhedssektoren. Undersøgelsen viser også, at hackerne især benytter sig af ransomware-angreb, når de går efter den pressede sundhedssektor.
 • Kunstig intelligens og sensorer skal reducere energiforbruget i Københavns Kommune

  Med et nyt projekt vil Københavns Kommune optimere energiforbruget yderligere i kommunens bygninger med hjælp fra kunstig intelligens. Det skal både bidrage til at reducere CO2-udledningen og kommunens varme- og elregning.
 • Future Electronics udvider med Maxim i Europa

  Maxim har udvidet en eksisterende distributionsaftale med Future Electronics til nu også at omfatte hele EMEA-regionen (in english).
 • Innovationsfonden målretter programmer efter politisk udpegede temaer

  Innovationsfonden målretter programmer efter politisk udpegede temaer

  Fire af Innovationsfondes programmer, Innobooster, Erhvervsforsker, Grand Solutions og Internationale Samarbejder vil blive tilpasset politisk udpegede temaer i 2021.
 • Læs alle årets udgaver af Elektronik & Data

  Læs alle årets udgaver af Elektronik & Data

  Alle årets udgaver af Nyhedsmagasinet Elektronik & Data kan læses online.
 • Avnet's europæiske firmaer får nu 'DistiDirect' support

  CircuitByte har tilføjet 'DistiDirect' support af Avnet’s europæiske firmaer i den seneste udgave af firmaets populære BOM Connector prisberegnings- og indkøbsværktøj (in english).
 • It-studerende lærer unge at programmere på YouTube

  It-studerende lærer unge at programmere på YouTube

  IT-Universitetet går i luften med en ny YouTube-kanal, hvor it-studerende inspirerer andre unge til at lære at programmere og se muligheder i teknologien.
 • Læs Elektronik & Data nr. 13

  Læs Elektronik & Data nr. 13

  Nyhedsmagasinet Elektronik & Data nr. 13 er nu på gaden. Den ’elektroniske’ version kan læses på www.elek-data.dk.
 • Ny Rapport: Brug af open source komponenter mangler styring

  Synopsys har lavet en global undersøgelse af brugen af open source komponenter/software, der viser åbenlyse problemer med håndtering af bl.a. sikkerhedsmæssige aspekter (in english).
 • STMicroelectronics vil være CO2-neutrale i 2027

  STMicroelectronics har netop annonceret en ambitiøs målsætning om at gøre firmaet CO2-neutrale i 2027, hvilket bl.a. indebærer at hele energiforsyningen på det tidspunkt vil stamme fra vedvarende energikilder (in english).
 • Tre danske virksomheder kan blive Europas næste tech-succes

  Hele tre danske it-virksomheder er med i slutspurten om at vinde den europæiske Future Unicorn Award. Det viser listen over nominerede, der netop er blevet offentliggjort.
 • Algoritme skal forbedre livetracking af sportsbegivenheder

  Algoritme skal forbedre livetracking af sportsbegivenheder

  TracTrac, der har specialiseret sig inden for tracking-løsninger til brug i forbindelse med sport, er klar med ny teknologi, som kan revolutionere livetracking af sportsbegivenheder i bymiljøer.
 • Stor opbakning til flyttet elektronikmesse

  Stor opbakning til flyttet elektronikmesse

  Efter udmeldingen omkring flytningen af Elektronikmessen E-21 har messen oplevet en overvældende opbakning og positive tilbagemeldinger fra udstillere og samarbejdspartnere.
 • Nyt topmoderne datacenter under opbygning i Danmark

  Nyt topmoderne datacenter under opbygning i Danmark

  Den europæiske leverandør af colocation- og datacentertjenester, Interxion: A Digital Realty Company, bygger et nyt topmoderne datacenter i Danmark. Første fase forventes klar til brug i starten af 2022.
 • Würth går til kamp for mere bæredygtig emballering

  Würth går til kamp for mere bæredygtig emballering

  Würth Elektronik, der er en af Europas største producenter af elektronik og elektromagnetiske komponenter, har erklæret krig mod emballerings-spild (in english).
 • Nyt nationalt center for forskning i digitale teknologier

  Nyt nationalt center for forskning i digitale teknologier

  Center for Forskning i Digitale Teknologier – DIREC – skal udbygge kapaciteten inden for forskning og uddannelse i Danmark. Centeret er en unik alliance mellem syv danske universiteter og Alexandra Instituttet inden for digitale teknologier.
 • Online-undervisning er ikke vejen frem

  Online-undervisning er ikke vejen frem

  Det fysiske fremmøde er vigtigt for de studerendes læring og trivsel, og online-undervisningen efterlader de studerende demotiverede og ukoncentrerede, viser IDA-undersøgelse.
 • Digi-Key lancerer opdateret Qoute Manager værktøj

  Digi-Key lancerer opdateret Qoute Manager værktøj

  Digi-Key har forbedret og udbygget firmaets Qoute Manager værktøj, der gør det lettere og mere overskuelig at placere ordrer (in english)
 • Cybersikkerhed er dagligt til forhandling, men ansvaret ligger altid hos ledelsen

  Cybersikkerhed er dagligt til forhandling, men ansvaret ligger altid hos ledelsen

  Cybersikkerhed er mere end en teknisk disciplin, der kan parkeres hos it-afdelingen. Det rette setup kræver et organisatorisk og forretningskritisk blik, som virksomhedsledelsen skal tage ansvar for. Risikoanalyse er et godt sted for ledelsen at starte.
 • Teknologipagten: Forældre ved for lidt om STEM-uddannelser

  Teknologipagten: Forældre ved for lidt om STEM-uddannelser

  Næsten hver anden forælder mangler viden om deres børns uddannelses- og jobmuligheder indenfor STEM-fagene, fællesbetegnelsen for uddannelser i naturvidenskab, teknologi, ingeniørfag og matematik.
 • DI: Vi skal booste crowdfunding i Danmark

  Det går for langsomt med at udbrede crowdfunding til finansiering af iværksættere og SMV’erne i Danmark, mener Dansk Industri, som nu opfordrer politikerne til at kigge på love og regler, som spænder ben for brug af crowdfunding.
 • Aarhus Universitet kombinerer hjerneforskning og kunstig intelligens i nyt center

  Aarhus Universitet kombinerer hjerneforskning og kunstig intelligens i nyt center

  Nyt tværfagligt center skal udvikle grænsefladeteknologier mellem maskine og menneskehjerne. Formålet er bl.a. at udvikle næste generations teknologi til behandling og diagnosticering af hjernesygdomme samt ny hjerneinspireret AI-hardware.
 • Det europæiske chipmarked holder vejret

  Det europæiske chipmarked holder vejret

  DMASS-organisationen melder om et fald på det europæiske chipmarked på 12,1 procent i tredje kvartal af 2020 i forhold til samme periode sidste år. Men der tegn på bedring (in english).
 • Hackerne går efter vores sundhedsdata

  Check Point Software Technologies’ seneste Global Thread Index for oktober viser, at Emotet-botnettet og Trickbot-malwaren er de største cybertrusler mod virksomheder, og der opleves især en stigning i ransomwareangreb hos sundhedsvirksomheder.
 • Dansk supercomputer bliver tilgængelig for flere

  Dansk supercomputer bliver tilgængelig for flere

  Gennem et nyt samarbejde mellem Syddansk Universitet, Aalborg Universitet og Aarhus Universitet, bliver supercomputere nu tilgængelige for langt flere af landets forskere.
 • Fremtidens bygning skal være energismart

  Forskere fra Institut for Datalogi på Aalborg Universitet skal bidrage til at udvikle teknologi, der kan gøre eksisterende bygninger endnu mere energismarte.
 • Rutronik indgår global distributionsaftale med modulproducenten iVativ

  Rutronik indgår global distributionsaftale med modulproducenten iVativ

  Rutronik kan nu tilbyder firmaets globale kunder produkter fra det californiske firma, iVativ, der har specialiseret sig i trådlåse modulløsninger samt forskellige smart sensor-produkter (in english).
Produktlinks
Find din leverandør:

Mekanik underleverandør

Test & Måleudstyr

Test laboratorier

Tilføj dit firma