Branche, teknologi, komponentdistribution

 

Dansk start-up sikrer internet i yderområder med innovativ antenneKronprins Frederik overrakte Industriens Fonds Iværksætterpris til MiWire, som sikrer internet i yderområder med innovativ antenneløsning.

Dansk start-up sikrer internet i yderområder med innovativ antenne

Vinder af Danish Tech Challenge, MiWire, har udviklet en antenneløsning, der kan sikre yderområder en stabil internetforbindelse.

Der var seks hardware-startups i finalen, da Danish Tech Challenge 2018 mandag den 28. januar skulle finde sin vinder. Go Dogo, Lapee, MiWire, Nordetect, SolarSack og Trebo leverede hver især gode pitches på scenen og efterfølgende overrakte Kronprins Frederik Industriens Fonds Iværksætterpris med tilhørende 500.000 kr. i præmiepenge  til vinderne fra MiWire.

Med avanceret mobil datakommunikation kobler MiWires antenne sig automatisk på eksisterende mobilmaster og forstærker signalet. Det giver mulighed for internetforbindelse i områder, hvor det hidtil ikke har været tilgængeligt.


- Jeg er mega stolt på egne og teamets vegne. Det er en kæmpe ære og en anerkendelse, som er så velkommen efter mange års hårdt arbejde. Når man kommer fra sin kælder, er det at komme ind i sådan et program fantastisk. Vi vidste ikke, hvor dårlige vi var til nogle af disciplinerne, som vi er blevet trukket igennem, så jeg synes det har været det hele værd, siger Davis Fleischer, CEO i MiWire og fortsætter:

- Vi løser et problem, som er så åbenlyst, så det er svært at se forbi. Og så tror jeg også, at vi har fundet et sweet spot i markedet – rent timing-mæssigt. Det er fantastisk, at vi har kunnet patentere noget så indlysende.  

Danish Tech Challenge løfter succesraten

Awardshowet den 28. januar markerede afslutningen på Danish Tech Challenge 2018 - et højintensivt acceleratorforløb for landets dygtigste hardwareiværksættere. Niveauet har været højt hele vejen igennem forløbet, og virksomhederne har udviklet sig meget siden august, hvor startskuddet til denne femte runde af iværksætterkonkurrencen lød.

For iværksættere, der arbejder med hardware, kan vejen til markedet være lang og omkostningstung. Danish Tech Challenge har derfor til formål at hjælpe hardwareiværksættere, der udvikler nye og innovative produkter, så de kommer ud på markedet og kommer fremtidige kunder til gavn.

- Skridtet fra iværksætter til vækstvirksomhed er svært at tage. Derfor har vi fra Industriens Fonds side ønsket os et forløb der styrker iværksætterne og ruster dem til at vokse, skabe arbejdspladser og afsætte innovative produkter – også på eksportmarkederne. Indtil nu har evalueringer vist, at det ønske opfyldes af Danish Tech Challenge, siger Sten Scheibye, bestyrelsesformand i Industriens Fond, der selvsagt håber, at mange af deltagervirksomhederne går en succesfuld fremtid i møde.

Et kæmpe vækstpotentiale og en stærk forretningsplan sikrede MiWire sejren

Det er et intenst udskillelsesforløb, som de 20 deltagende iværksættervirksomheder har været igennem, siden de i august 2018 flyttede ind i Futurebox i DTU Science Park. Iværksætterne har siden da præsteret fra dag ét og er hver uge blevet bedømt på parametre, der er afgørende for en startups succes. Langsomt er feltet snævret ind til den endelige vinder. Charlotte Vedel, der har siddet i finalejuryen, ser stort potentiale i MiWire:

- MiWire var meget professionelle på alle parametre. De har rykket sig, fra de startede i programmet, og har virkelig leveret en fantastisk forretningsplan, samtidig med at de har styr på deres prototype. MiWire skiller sig ud på det punkt, at de leverede super kvalitet meget hurtigt. De løser helt klart et problem for rigtig mange mennesker – det er ikke kun husstande, det er også på skibe og andre mobile enheder, og derfor har de et kæmpe vækstpotentiale, siger Charlotte Vedel, jurymedlem og COO i LactoBio.
28/1 2019
Produktlinks
Find din leverandør:

Mekanik underleverandør

Test & Måleudstyr

Test laboratorier

Tilføj dit firma
 • Sensor ECS

  Sensor ECS

  IT hardware til brug i industriens krævende miljøer
 • Siemens EDA

  Siemens EDA

  WP: Raising the pillars of digital transformation
 • Microchip

  Microchip

  AWS-connected embedded systems
 • Siemens EDA

  Siemens EDA

  WP: How Siemens EDA helps you engineer a smarter future
 • Power Technic ApS

  Power Technic ApS

  Medico Strømforsyninger / Åbne typer samt til printmontage

Webinarer, events og messer

Mest læste


Læs magasinet

Læs magasinet

Nyeste Nyheder