Branche, teknologi, komponentdistribution

 

Dansk teknologi skal lette trængslen på New Yorks undergrundsstationer

Dansk teknologi skal lette trængslen på New Yorks undergrundsstationer

Operatørerne af New Yorks undergrundbaner har valgt at installere den avancerede BlipTrack teknologi, der udspringer fra Veovo´s danske base i Vester Hassing nær Aalborg.

Det er kun et halvt år siden at Veovo blev valgt til at måle kø og vise ventetider i sikkerhedskontrollerne og taxikøerne i New Yorks JFK, Newark, LaGuardia og Stewart lufthavne.

Nu har Transit Tech Lab, som er drevet af Metropolitan Transportation Authority (MTA) og Partnerskab for New York City (PNYC), også valgt at benytte den avancerede BlipTrack teknologi, der udspringer fra Veovo´s danske base i Vester Hassing nær Aalborg. I et etårigt pilotprojekt, skal Veovo løse problemer med overfyldte platforme, på nogle af byens mest travle undergrundsstationer.


Udfordret kapacitet

New Yorks ikoniske Subways er en af byens mest velkendte vartegn, og transporterer næsten seks millioner mennesker på over otte tusind togture hver dag. Det er det primære transportvalg for de fleste indbyggere og turister, samt en af de nemmeste måder at komme rundt på, i denne tætbefolkede metropol.

Det underjordiske netværk, har kørt i over et århundrede, og dets alder begynder at vise sig. Eksponentiel vækst i passagerantal, kombineret med forældet teknologi, bidrager til stigende forsinkelser og trængsel på platformene. Den øgede tilstrømning af mennesker, kombineret med daglige forsinkelser, resulterer ofte i overbelastning af platformene, hvilket bidrager til forringet passagereroplevelse samt sikkerhedsmæssige bekymringer.

Udfordringen accepteret

For at finde et nyt perspektiv på disse mangeårige udfordringer, lancerede MTA og PNYC, som een af de første, en tech-accelerator sidste år, for at finde teknologier, der er designet til at begrænse forsinkelser og modernisere det offentlige transportsystem.

Mere end 100 virksomheder tilmeldte sig, og seks finalister, inklusiv Veovo, blev valgt. MTA havde brug for løsninger til at hjælpe med at tackle en række foruddefinerede problemer, herunder trængsel.

Veovo løsningen tager højde for ændringer i tidsplanen, togforsinkelser eller andre operationelle udfordringer, der medfører problemer med overbelægning af platformene eller togkapaciteten. Målet er at give advarsler på forhånd, så MTA kan tage forebyggende foranstaltninger.

Bedre data til optimerede rejseoplevelser

Ved at bruge en kombination af forskellige sensorteknologier, sammen med avancerede dataalgoritmer, giver løsningen et pålideligt overblik over passagervolumen, hvordan folk bevæger sig på og imellem stationerne, gennemsnitlig ventetid og kapaciteten på togene.

Udover realtids rapportering anvendes data også til at forudsige og opdage uregelmæssigheder, som eksempelvis ved ombygninger, reparationer, hændelser eller forsinkelser. Dette betyder, at når tingene afviger fra normen, kan indvirkningen på især kapacitet og opholdstid identificeres, så man bedre kan forudse fremtidig passagervolumen og bevægelsesmønstre, og derved minimere forstyrrelser.

Deling af disse data, vil gøre det muligt for pendlerne at træffe mere velovervejede beslutninger, som for eksempel afgangstidspunkt eller valg af station. En mere jævn fordeling af passagerere minimerer risikoen for overfyldte platforme yderligere og forbedrer i sidste ende rejseoplevelsen.

- Efter en global konkurrence sidste efterår, blev Veovo valgt til at facilitere en løsning til forbedring af Subway-servicen. Med Veovos sensorer og analyser har MTA nu mere pålidelig data til at informere om serviceændringer samt at forbedre sikkerheden på platformene, siger Natalia Quintero, direktør for Transit Tech Lab.

- Efter en vellykket prøveperiode, er vi glade for, at MTA har besluttet at fortsætte samarbejdet med os. Anvendelsen af den enorme mængde data der indsamles, gør det muligt for MTA at lære af fortiden, forudsige fremtiden, og dermed foretage informerede beslutninger. Vi er overbeviste om, at det vil give dem en unik mulighed for at styre driften bedre og sikre, at pendlere får en god transitoplevelse. Vi ser frem til vores fortsatte samarbejde med MTA," udtaler Peter Knudsen, ansvarlig chef for Veovo´s danske afdeling.

I det etårige pilotprojekt, vil løsningen blive rullet ud på L-linien, under planlagt rekonstruktion af Canarsie Line tunnellen, som blev hårdt beskadiget af orkanen Sandy i 2012. Dette i et forsøg på at reducere de potentielle forsinkelser og overbelægning.

Testede og dokumenterede resultater

Ud over nu at skulle optimere kapaciteten på New Yorks undergrundsstationer, er løsningen også implementeret på banegårde i Holland, Italien og New Zealand. Veovo anvendes også

i alle de store danske lufthavne, samt i Amsterdam, Auckland og Manchester lufthavnene. Teknologien bruges også i stor skala til at forbedre fremkommeligheden i trafikken i Aarhus, Bangkok, Stockholm og på New Zealand.
8/8 2019
Produktlinks
Find din leverandør:

Mekanik underleverandør

Test & Måleudstyr

Test laboratorier

Tilføj dit firma
 • ROHM Semiconducter

  ROHM Semiconducter

  En PMIC til NXP’s i.MX 8M Mini applikations-processor
 • Texim

  Texim

  Focus Suppliers Nordic
 • altoo

  altoo

  Nyt om måleteknik. Gratis webinar. Tilbud på demoudstyr
 • altoo

  altoo

  Få mere oscilloskop for pengene. Gratis undervisningsmateriale fra Keysight
 • congatec

  congatec

  Rugged 10 GbE infrastructure equipment