Branche, teknologi, komponentdistribution

 

Indien skal ud af Danmarks blinde vinkel

ATV inviterer 22 danske teknologiledere til Indien for at diskutere bæredygtighed, teknologi og samarbejde med indiske myndigheder, erhvervsledere og topvidenskabsfolk.

Som verdens snart folkerigeste nation står Indien foran at skulle anlægge boliger og infrastruktur til 400 mio. flere borgere de kommende år. Det er konsekvensen af et stigende befolkningstal samt ambitionen om at trække millioner af indere ud af fattigdom.

Sådan er rammesætningen for en delegation på 22 danske teknologiledere som den 15. september drager til Indien for at diskutere bæredygtighed, teknologi og samarbejde med indiske myndigheder, erhvervsledere og topvidenskabsfolk.


Delegationen skal blandt andre møde Premierminister Narendra Modis videnskabelige toprådgiver, Professor K. Vijay Raghavan samt biotek-milliardæren Kiran Mazumdar-Shaw, der har grundlagt Indiens førende biotek-virksomhed, Biocon.

Modi vil ændre den globale arbejdsdeling

Med et hastigt stigende befolkningstal på godt 1,3 milliarder mennesker kommer Indien til at overhale Kina som verdens folkerigeste nation.

Med en forventet vækstrate på 7,5 procent over de næste to år har Indien i dag overhalet Kina som verdens hurtigst voksende major economy.

Indien, der for nyligt har overtaget Frankrigs plads som verdens sjette største økonomi, står ifølge den internationale valutafond IMF, til at blive verdens fjerde største økonomi i 2022.

Alt tyder derfor på, at Indien kommer til at spille en stadig større rolle fremover, ikke bare i den globale økonomi, men også for verdens bæredygtighed, og for hvordan Danmark og danske virksomheder globaliserer sig fremover.

Premierminister Modis plan 'Make in India' vil fx udfordre Kinas rolle ift. produktion til resten af verden. Det kan vende op og ned på den globale arbejdsdeling, men i Indien må denne udvikling tage hensyn til bæredygtig produktion.

Indien skal ud af Danmarks blinde vinkel

ATV’s studietur i september handler i den sammenhæng om, at få Indien ud af Danmarks blinde vinkel ved at få indsigt i landets økonomi og bæredygtighedsudfordringer samt netværke med Indiens økosystem for videnskab, teknologi og entreprenørskab om bæredygtig udvikling.

Delegationens observationer vil blive samlet i en rapport, der bliver offentliggjort på ATV’s Teknologiske Topmøde 12. november som grundlag for en debat af, hvordan løsninger på verdens bæredygtighedsudfordringer, kan gøres til en motor for dansk økonomi.
9/9 2019
Produktlinks
Find din leverandør:

Mekanik underleverandør

Test & Måleudstyr

Test laboratorier

Tilføj dit firma
 • congatec

  congatec

  Rugged 10 GbE infrastructure equipment
 • altoo

  altoo

  Nyt om måleteknik. Gratis webinar. Tilbud på demoudstyr
 • altoo

  altoo

  Få mere oscilloskop for pengene. Gratis undervisningsmateriale fra Keysight
 • Texim

  Texim

  Focus Suppliers Nordic
 • ROHM Semiconducter

  ROHM Semiconducter

  En PMIC til NXP’s i.MX 8M Mini applikations-processor