Branche, teknologi, komponentdistribution

 

 Komponentmangel udfordrer elektronikindustrien Holdet bag 'Produktion i Danmark', der bliver en del af E-18 messen.

Komponentmangel udfordrer elektronikindustrien

Poul Juul fra HYTEK giver under den kommende E-18 messe gode råd og en unik gennemgang af produktionsflowet i elektronikindustrien, der i øjeblikket er ramt af en alvorlig komponentmangel.

Elektronikindustrien oplever i øjeblikket, at det kan være svært at skaffe de rigtige komponenter til produktionen. Ifølge Poul Juul, leder af rådgivningsvirksomheden HYTEK, skyldes det en stigning i efterspørgslen, hvilket også har medført længere leveringstider og højere priser.

- Den stigende efterspørgsel på komponenter betyder, at det kan være svært at levere til tiden og til den aftalte pris. Det skal man være opmærksom på, når man laver kontrakter. Virksomhederne kan risikere ikke at kunne levere til deres kunder, og EMS-leverandøren (Electronic Manufacturing Services) kan risikere at miste ordren, siger Poul Juul.


Den store efterspørgsel har også medført et problem i form af flere og flere af de såkaldte counterfeit komponenter, som enten er direkte kopier eller gamle versioner med forkert indmad. Det kan være fristende at gå uden om de store forhandlere og selv skaffe billigere komponenter med en hurtigere levering, men det advarer Poul Juul mod.

- Det er uhyre svært at kvalitetssikre komponenterne og gennemskue om det er kopier eller originaler, så mit råd er altid at gå igennem traideren, som er garant for kvalitet - også selvom leveringstiden kan være længere, siger centerchefen i HYTEK.

Ifølge Poul Juul er elektronikbranchen også udfordret, fordi virksomhederne ofte får udviklet deres produkter ét sted, får printet layout et andet sted og til sidst sender printet til en EMS-leverandør. Den manglende forbindelse mellem udvikling og printlayout og printproduktion betyder, at der kan ske fejl i produktionen, og det koster på bundlinjen. En udfordring, som Produktion i Danmark-holdet sætter fokus på under E-18 messen d. 11. - 13. september i Odense Congress Center.

Få en gennemgang af produktionen

Under E-18 vil Poul Juul gratis give udstillere og besøgende en guidet tur gennem en typisk produktionsprocess. I Hal A vil der nemlig være opstillet seks proces-øer med fokus på Design-for-Manufacturing/Test (DfM/DfT), sporbarhed, kvalitetssikring, rework, vask/lakering og boxbuild/håndtering.

Her vil Poul Juul fokuser på de steder i produktionen, hvor det ofte går galt, ligesom han vil tilpasse hver enkelt tur til de personer, der er med på holdet. Og Poul Juul er heller ikke i tvivl om, hvilke af de seks øer, der volder elektronikbranchen flest problemer.

- Mange af udviklingshusene har udfordringer i design-delen, så her kan jeg forestille mig, at vi kommer til at bruge noget tid, hvis der er udviklingsfolk med på turen. Men sporbarhed er også et vigtigt område, især for brancher som medico og automotive, hvor det er et krav i deres produktion, siger Poul Juul.

Under alle tre dage vil Poul Juul guide besøgende og udstillere gennem de seks proces-øer i Produktion i Danmark-området i Hal A.

Produktion i Danmark består i år af de seks udstillervirksomhederne smartTec Nordic, Interflux Danmark, Eltraco Automation, EP-TeQ, HIN og HYTEK.

HYTEK er en internationalt anerkendt konsulent- og uddannelsesvirksomhed, som tilbyder rådgivning og kurser inden for elektronikindustrien. HYTEKs mission er at øge konkurrenceevnen inden for elektronikproduktion ved at tilbyde virksomheder øget viden og højere kvalitet i fremstillingen.
26/6 2018
Produktlinks
Find din leverandør:

Mekanik underleverandør

Test & Måleudstyr

Test laboratorier

Tilføj dit firma
  • Texim

    Texim

    Focus Suppliers Nordic