Branche, teknologi, komponentdistribution

 

Millioninvestering i danske maritime droner Holdet bag UPTEKO, der har specialiseret sig i maritime droner. Fra venstre: Benjamin Mejnertz, Mads Jørgensen og Sebastian Duus. Foto: Søren Broust

Millioninvestering i danske maritime droner

Den fremadstormende dronevirksomhed UPTEKO har netop indgået partnerskab med vidensvirksomheden DIS. Planen er at udvikle dronesystemer til skibe.

Forestil dig en drone, der flyver rundt og filmer en stor færge, som er ved at lægge til kaj. På broen står kaptajnen og følger med på en skærm for at se, om der er mulige farer i vandet.
Eller forestil dig, at en mand falder over bord fra et skib ude midt i rum sø. Lynhurtigt letter en drone fra dækket og sender billeder tilbage til broen, så manden kan spottes og reddes.

Det er blot to af de mange scenarier dronevirksomheden UPTEKO arbejder med, når de laver autonome droner til den maritime industri. Og nu har DIS valgt at gå ind i virksomheden med en millionindsprøjtning.


- Det er et kæmpestort skridt for UPTEKO. DIS giver os adgang til et hav af ressourcer, så vi kan optimere vores droneløsninger, siger CEO og medstifter af UPTEKO, Mads Jørgensen.

Konkret skal UPTEKO og DIS udvikle en ladestation, der skal stå på dækket af skibe. Meningen er så, at droner – som vi ser det med robotplæneklippere – skal kunne stå i ladestationen og gøre klar til næste flyvetur.

- Vi ser store muligheder i en virksomhed som UPTEKO. Der er ingen tvivl om, at maritime droner har et kæmpe potentiale, så derfor er det helt oplagt for os at investere, siger Michael Gadeberg, der er direktør og partner i DIS.

UPTEKO blev stiftet af Mads Jørgensen, Sebastian Duus og Benjamin Mejnertz i 2018. Virksomheden har kontorer i København og Skanderborg.

- Vi glæder os til at komme i gang med udviklingen af ladestationen. Og vi forventer at have en prototype klar senest til januar næste år, slutter Mads Jørgensen.
27/8 2019
Produktlinks
Find din leverandør:

Mekanik underleverandør

Test & Måleudstyr

Test laboratorier

Tilføj dit firma
 • altoo

  altoo

  Nyt om måleteknik. Gratis webinar. Tilbud på demoudstyr
 • altoo

  altoo

  Få mere oscilloskop for pengene. Gratis undervisningsmateriale fra Keysight
 • congatec

  congatec

  Rugged 10 GbE infrastructure equipment
 • ROHM Semiconducter

  ROHM Semiconducter

  En PMIC til NXP’s i.MX 8M Mini applikations-processor
 • Texim

  Texim

  Focus Suppliers Nordic