Branche, teknologi, komponentdistribution

 

Musikalsk professor i kvantefysik får Elektropris Formanden for ElektrofondetOle Mørk Lauridsen gratulerer årets modtager af Elektroprisen Peter Krogstrup (nr. 2 fra højre) samt Julia Veintimilla Porlán og Claus Skov Heissel.

Musikalsk professor i kvantefysik får Elektropris

Professor i kvantefysik ved Niels Bohr Institutet på Københavns Universitet, Peter Krogstrup, modtager Elektroprisen, som netop er uddelt af Elektrofondet, der desuden har tildelt kandidatpriser til to lovende, nyuddannede ingeniører.

Professor i kvantefysik ved Niels Bohr Institutet på Københavns Universitet, Peter Krogstrup, er dette års modtager af Elektroprisen. Peter Krogstrup er oprindeligt musiker, men valgte som 31-årig at skifte guitaren ud med studier i fysik ved Københavns Universitet i 2004.

Med en næsten kometagtig fart bragte de næste 15 år ham gennem både studier og en ph.d.-afhandling, frem til hans udnævnelse til professor i kvantematerialefysik på Niels Bohr Institutet i maj 2018. Senere samme år blev han endvidere leder af Microsofts kvanteforskningscenter i Lyngby, hvor han sammen med forskere og ingeniører fra Københavns Universitet, DTU og Microsoft arbejder på at bygge verdens første kvantecomputer.


- Peter Krogstrups forskningsgruppe er internationalt anerkendt inden for kvanteforskningen, og det banebrydende samarbejde både nationalt og internationalt kræver til fulde hans store samarbejdsevner. Han har desuden en imponerende publikationsliste med adskillige artikler i tidsskrifter som 'Science' og 'Nature', hvilket vidner om videnskabeligt arbejde på meget højt internationalt niveau", som det hedder i motiveringen af årets prismodtager.

Udover den faglige anerkendelse som Elektroprisen er udtryk for, ledsages prisen af et beløb  30.000 kr.

Priser til lovende kandidater

I forbindelse med Elektroprisen uddeler Elektrofondet desuden kandidatpriser, som gives til lovende, nyuddannede ingeniører. I år er der uddelt to kandidatpriser på hver 10.000 kr.

Julia Veintimilla Porlán modtager kandidatprisen for sit masterprojekt ved DTU om batteridrevne tog. Et emne, der ikke mindst er aktuelt i forbindelse med den generelle elektrificering af transport, herunder forbedringer af teknologi og udviklingen i batteriomkostninger. I arbejdet, der betegnes som 'særdeles organiseret og systematisk' har Julia Porlán bl.a. gennemført en grundig analyse, baseret på modellering og simulering med realistiske data og specifikationer.

Claus Skov Heissel har i sit afgangsprojekt ved DTU Diplom arbejdet med EMT-simuleringer (elektromagnetisk transient) i de elektriske transmissionssystemer mellem vindmølleparker og el-forsyningsnettene på land. Projektet er udført i samarbejde med energivirksomheden Ørsted. I indstillingen af Claus Skov Heissel betegnes afgangsprojektet som 'veludført', og det fremhæves, at resultat og indsats er på helt på niveau med, hvad en erfaren ingeniør ville kunne præstere.

Elektroprisen og kandidatpriserne blev motiveret og overrakt af formanden for Elektrofondet, Ole Mørk Lauridsen.
25/6 2019
Produktlinks
Find din leverandør:

Mekanik underleverandør

Test & Måleudstyr

Test laboratorier

Tilføj dit firma
 • ROHM Semiconducter

  ROHM Semiconducter

  En PMIC til NXP’s i.MX 8M Mini applikations-processor
 • altoo

  altoo

  Få mere oscilloskop for pengene. Gratis undervisningsmateriale fra Keysight
 • Texim

  Texim

  Focus Suppliers Nordic
 • altoo

  altoo

  Nyt om måleteknik. Gratis webinar. Tilbud på demoudstyr
 • congatec

  congatec

  Rugged 10 GbE infrastructure equipment