Branche, teknologi, komponentdistribution

 

Odenseansk softwarefirma lander kontrakt med europæisk rumorganisationBo Thorsen

Odenseansk softwarefirma lander kontrakt med europæisk rumorganisation

Det omkring fire år gamle Odense-firma Viking Software har netop landet en opgave for Den Europæiske Rumorganisation, ESA. Målet er at komme til at udvikle software til ESA's satellitter.

Man skal som bekendt sigte højt for at ramme stjernerne. Og det var, hvad konsulentfirmaet Viking Software gjorde, da de for mere end år siden indstillede sigtekornet mod en opgave for Den Europæiske Rumorganisation, ESA.

Nu er belønningen kommet i form af en opgave, hvor Viking Software skal udvikle et modelleringsværktøj, der samler en lang række af de teknologier, der bruges til at udvikle software til ESA's satellitter.

- For mig personligt er det er en drengedrøm at skulle udvikle software til rumindustrien, og for vores virksomhed er det en milepæl at få hul igennem til ESA. Det er et stort kvalitetsstempel for vores virksomhed, og et vidnesbyrd om, at det, vi har gået og lavet i de sidste fire år, er af allerhøjeste kvalitet, siger direktør Bo Thorsen, der har stiftet firmaet.


Han har beskæftiget sig med Qt- og C++-programmering i mere end 20 år og har plads i et eksklusivt selskab af Qt-softwareudviklere, der har været med siden starten.

En kontrakt med store perspektiver

Når ESA køber tjenesteydelser har de et mål om at øge den europæiske industris konkurrenceevne på det internationale marked. Hos rumorganisationen hedder det 'geographical return' og betyder, at ESA hvert år tilstræber at virksomheder i alle medlemslandene skal have del i de opgaver, der skal løses.

-For virksomheder, der laver software til satellitter, findes der en lang række forskellige teknologier. Vores opgave er at udvikle software, der samler mange af disse teknologier i et enkelt modelleringsværktøj. Derved opnår ESA et værktøj, der er lettere at bruge og videreudvikle, siger Bo Thorsen og tilføjer:

- Det er en kontrakt, der indeholder en masse muligheder. Nu skal vi bevise, at vi kan løse den her opgave, og så kan vi begynde at drømme, og selvfølgelig vil vi gerne på sigt udvikle software til ESA's satellitter. 

Kontrakten til Viking Software er indgået i forbindelse med et program udviklet og finansieret af Den Europæiske Rumorganisation, som har til formål at bidrage til vækst i ESA's medlemslande samt øget europæisk forskning.
11/10 2018
Produktlinks
Find din leverandør:

Mekanik underleverandør

Test & Måleudstyr

Test laboratorier

Tilføj dit firma
  • Texim

    Texim

    Focus Suppliers Nordic