Branche, teknologi, komponentdistribution

 

Sivantos og Widex fusionerer og skaber førende global høreapparatvirksomhed

Fusionen mellem Sivantos og danske Widex vil skabe en af verdens tre førende høreapparatproducenter med en salgs- og distributionsplatform i flere end 125 markeder og en samlet omsætning på ca. EUR 1,6 mia.

EQT-fondene, som ejer Sivantos Pte. Ltd. og Tøpholm- og Westermann-familierne, som ejer Widex A/S, har aftalt at fusionere de to virksomheder. Den strategiske sammenlægning af de ligeværdige parter vil skabe en førende høreapparatvirksomhed med en samlet omsætning omkring EUR 1,6 mia. og flere end 10.000 medarbejdere verden over. Transaktionen værdiansætter den fusionerede virksomhed til mere end EUR 7 mia. (enterprise value).

Målet med fusionen er at accelerere væksten, styrke markedspenetrationen og øge effektiviteten for at muliggøre yderligere investeringer i både R&D og forsyningskæden. Dermed vil den fusionerede virksomhed være i stand til at udvide adgangen til hørepleje via en dedikeret salgsstyrke og endnu mere innovative løsninger på tværs af en bred vifte af hørebehov, hvilket vil øge livskvaliteten for millioner af mennesker, der får mulighed for at have et aktivt socialt liv.


Marcus Brennecke, Partner i EQT Partners og Investment Advisor for EQT-fondene, siger: - - Sivantos har udviklet sig enormt under EQT-fondenes ejerskab, og det er nu tanken at skabe banebrydende ændringer for fremtidens hørelse. Sammenlægning af disse to innovative virksomheder vil ændre høreoplevelsen for mennesker med høretab verden over. I Widex har vi fundet en ligeværdig og stærk partner til Sivantos, som deler passionen for at forbedre livskvaliteten for mennesker med nedsat hørelse.

- Den sammenlagte virksomhed giver EQT en unik mulighed for at forlænge investeringshorisonten i Sivantos og deltage i den næste fase af transformationen af høreapparatindustrien. Med næsten 170 års sammenlagt erfaring vil Sivantos og Widex tage føringen i udviklingen af høreapparatteknologi for fremtidige generationer.
 
Jan Tøpholm, formand for Widex, tilføjer:
- Vi og Sivantos deler en fælles vision om at give mennesker ubegrænset adgang til en verden af lyd ved at tilbyde høreapparater og kundeservice uden sidestykke. Jeg er overbevist om, at vores medarbejdere, partnere og kunder vil nyde godt af denne fusion, fordi den giver os mulighed for at styrke vores indsats som pionerer inden for innovation, kvalitet, produktion og kundetilfredshed.

- Desuden vil fusionen udvide vores geografiske dækning og tilbyde spændende karrieremuligheder til vores medarbejdere på tværs af lande og funktioner. Fusionen passer til familiernes værdier og langsigtede målsætninger for Widex, og derfor har vi besluttet at investere betydeligt i at blive langsigtede ejere.
 
Globalt R&D-kraftcenter og innovationsleder

Den planlagte fusion vil skabe et af de mest innovative R&D-hold i industrien med støtte fra finansielle og strategiske kompetencer samt stærke digitale kompetencer, der samlet set vil skabe et globalt kraftcenter for innovative høreapparater og løsninger. De samlede R&D-ressourcer omfatter omkring 800 specialister i R&D-centre i Singapore, Erlangen (Tyskland) og Lynge (Danmark) med årlige R&D-udgifter på mere end EUR 100 mio.

R&D-centrene vil fortsætte udviklingen, og innovationen vil blive accelereret for hurtigere at bringe flere produkter til markederne, løbende opdatere og udvikle teknologiplatformene samt adressere flere typer høretab med kreative, højteknologiske og brugervenlige løsninger. Sivantos og Widex har en fælles ambition om grundlæggende at ændre industrien gennem digitalisering, individualisering af løsninger og fremtidens services for at ændre slutbrugernes
oplevelse og udvide adgangen til hørepleje.

Begge virksomheder har historisk været frontløbere. Baseret på arven fra Siemens er Sivantos’ seneste fremskridt blandt andet Signia NxTM, som er en banebrydende høreapparatplatform, der løser udfordringerne med forstyrrelser fra brugerens egen stemme ved digital at filtrere enhver form for forstyrrelse, hvilket forbedrer hørekomforten.

Sivantos er også pioner inden for digitalisering og fjernassistance med virksomhedens TeleCare-løsning, der giver specialister mulighed for at justere høreapparater fra distancen og med umiddelbar effekt.

Widex har for nylig lanceret det banebrydende WIDEX EVOKE – det første høreapparat, som i realtid udnytter avanceret kunstig intelligens til, at høreapparatet lærer brugerens præferencer og deler denne indsigt.

Et virkelig globalt aftryk og stærke brands

Den kombinerede virksomhed vil få en omfattende og flerstrenget salgsplatform i flere end 125 markeder. De nuværende salgsstyrker hos Sivantos og Widex vil fortsat betjene kunderne via de traditionelle detailkanaler og innovative online-kanaler samt yderligere udvikle salgskanalerne.

Ambitionen er at skabe en global udbyder med komplementære tilbud og kontaktpunkter, som når flere mennesker over hele verden med behov for høreapparater og sikrer den bedste kundeservice. På verdensplan lider omkring 700 millioner mennesker af forskellige grader af høretab, og kun omkring 10% anvender i dag høreapparater.

Sivantos tilbyder en varieret portefølje af teknologisk avancerede produkter. Produktbrands omfatter Signia, Siemens, Audio Service, Rexton og A&M, mens detail- og onlinebrands omfatter HearUSA, audibene og TruHearing. Sivantos har en stærk tilstedeværelse online og udnytter bl.a. sine digitale evner i et strategisk partnerskab med audibene, ligesom Sivantos for nylig har styrket tilstedeværelsen i USA gennem et strategisk partnerskab med TruHearing.

Widex tilbyder sofistikeret høreapparatteknologi med fokus på high-end løsninger. Det vigtigste brand, Widex, suppleres af Coselgi-brandet og lokale brands i visse markeder. Produkterne sælges via distributører til offentlige kunder, detailkæder og uafhængige hørecentre, mens Widex også har etableret en tilstedeværelse i B2C markedet med salg via egne detail- og online-kanaler direkte til slutbrugerne.

Sammen vil Sivantos og Widex blive en endnu mere global og vækstfokuseret organisation. Ved at slå kræfterne sammen vil den kombinerede virksomhed tilbyde medarbejderne endnu bedre muligheder for at udvikle sig professionelt på tværs af geografier og funktioner.

Den sammenlagte virksomhed vil blive ejet af EQT-fonde (EQT VI, EQT VII og EQT VIII) og deres medinvestorer samt af de danske Tøpholm- og Westermann-familier. Tøpholm- og Westermann-familierne, som er stiftere og ejere af Widex, vil blive den største individuelle aktionær i den sammenlagte enhed, hvilket afspejler deres langsigtede engagement i virksomheden.

Fusionen vil kombinere styrkerne fra EQT-fondenes værdiskabende evne til at bygge bæredygtige virksomheder med Widex-ejernes langsigtede investeringshorisont. De nye hovedkontorer vil blive placeret i Lynge (Danmark) og Singapore. Bestyrelsen og ledelsen vil blive sammensat med en balanceret repræsentation fra begge virksomheder.

Transaktionen er betinget af myndighedsgodkendelser og øvrige sædvanlige betingelser. Godkendelsesprocessen indledes i dag. Fusionen får ingen indflydelse på medarbejdere, kunder eller leverandører, før den er endeligt gennemført.
16/5 2018
Produktlinks
Find din leverandør:

Mekanik underleverandør

Test & Måleudstyr

Test laboratorier

Tilføj dit firma
  • Texim

    Texim

    Focus Suppliers Nordic