Branche, teknologi, komponentdistribution

 

Softwareingeniører fra DIS starter egen virksomhedFra venstre: Mikkel Stampe og Jonas West Alrø

Softwareingeniører fra DIS starter egen virksomhed

Mikkel Stampe og Jonas West Alrø lærte hinanden at kende på studiet, senere blev de kolleger hos DIS, og nu har de to softwareingeniører startet virksomheden Benefit Technologies.

De har altid haft en drøm om at opfinde noget, om at skabe en forretning på baggrund af en passion - deres passion er software. Mikkel Stampe og Jonas West Alrø er begge uddannede softwareingeniører på Aarhus Universitet. I DIS startede de først som praktikanter, derefter var de studiemedhjælpere, og efter endt uddannelse blev de fastansat i DIS’ softwareafdeling.

I to år var Mikkel og Jonas involveret i spændende og udfordrende projekter, opgaver der rustede dem, og som gav dem blod på tanden.

- Som softwareingeniører interesserer vi os meget for IoT, Internet of Things. Hele tanken om at opgradere noget gammelt til noget nyt og digitalt er meget fascinerende, og det var også derigennem, vi fik idéen til vores fitnessplatform Beefit, siger Jonas.

Beefit er en fitnessplatform, der automatisk kan tracke al data under en fitnesstræning ved hjælp af nogle specialudviklede sensorer, der bliver monteret på fitnessudstyret i fitnesscenteret. Når sensorerne er monteret, bliver maskinen i stand til at måle, hvem der bruger den, samt hvordan den bliver brugt. Det sker ved, at brugeren bipper sig ind på maskinen med et specielt armbånd eller et ur. Al data bliver efterfølgende tilgængelig for brugeren i ’Beefit Tracker’-app’en.

Iværksætter på fuldtid

Når Mikkel og Jonas ikke var på arbejde hos DIS, sad de om aftenen og i weekenderne og udviklede på fitnessplatformen. Men det gik for langsomt. De måtte gå all in, hvis Beefit virkelig skulle blive til noget, så de to iværksættere gik til DIS’ ledelse og fortalte om projektet. DIS ville gerne hjælpe, og i stedet for at være ansat fuldtid hos DIS lavede de nu forskellige freelanceopgaver. Samtidig lejede de sig ind i et DIS-projekthotel med adgang til laboratorium og husets andre faciliteter.

- Jeg kan sagtens huske, hvordan det var at være ung iværksætter. Og det er meget bekræftende, at vi hos DIS kan være med til at skabe rammerne for de medarbejdere, der går med drømmen om at blive iværksætter - og som tør efterleve den. Det er vi stolte af, siger Michael Gadeberg, stifter af DIS.

Det er nu to år siden, at Mikkel og Jonas gik fuldtid med Benefit Technologies, og Beefit fitnessplatformen er i dag installeret i fitnesskæden LOOP’s 100 centre landet over. Lejemålet af projekthotellet hos DIS er sagt op, og Benefit Technologies er flyttet i større lokaler i Aarhus – med god plads til at vækste.

 

16/9 2019
Produktlinks
Find din leverandør:

Mekanik underleverandør

Test & Måleudstyr

Test laboratorier

Tilføj dit firma
 • altoo

  altoo

  Nyt om måleteknik. Gratis webinar. Tilbud på demoudstyr
 • ROHM Semiconducter

  ROHM Semiconducter

  En PMIC til NXP’s i.MX 8M Mini applikations-processor
 • altoo

  altoo

  Få mere oscilloskop for pengene. Gratis undervisningsmateriale fra Keysight
 • congatec

  congatec

  Rugged 10 GbE infrastructure equipment
 • Texim

  Texim

  Focus Suppliers Nordic