Branche, teknologi, komponentdistribution

 

Solcelleanlæg skal producere energi på Øresundsbron Illustration over solpanelernes placering ved Øresundsbron betalingsanlæg

Solcelleanlæg skal producere energi på Øresundsbron

SolarFuture skal sammen med Solarpark DK opbygge solcelleanlæg ved betalingsanlægget på Øresundsbron.

SolarFuture og samarbejdspartneren Solarpark DK har fået til opgave at bygge solcellepaneler i betalingsanlægget ved Øresundsbron. Aftalen mellem Øresundsbro Konsortiet og SolarFuture har en værdi på 2 millioner DKK, og omfatter konstruktionen af 1.500 m2 solceller, svarende til 250kW eller solenergi til 45 parcelhuse.

Der er også mulighed for at udbygge med yderligere 2.700 m2, svarende til 450kW, til totalt 700kW. Projektet sker i samarbejde med SVEDAB, som ejer området, hvor anlægget kommer til at stå.


Det første anlæg vil stå for at producere cirka 4 procent af det elforbrug, som Øresundsbron skal bruge. Det betyder en mindskning af udslip på 85 ton CO2, samt en økonomisk besparelse på 200.000 DKK om året. Med tiden håber konsortiet at kunne producere op til 10 procent af elforbruget via solceller.

- Vi har næsten halveret elforbruget siden forbindelsen åbnede. Det arbejde fortsætter vi med, og vi ville se, om der var mulighed for at producere miljøvenligt og lokalt. Nu glæder vi os til snart at kunne producere solenergi selv, siger Bengt Hergart, anlægsdirektør ved Øresundsbro Konsortiet.

Solcellepanelerne skal placeres mellem den nordlige og sydlige side af betalingsanlægget, og ligge mindst 3 meter fra kørebanen, bag rækværk og vejbelysning. Det vil sige tæt på både motorvej og jernbane. Det kræver forståelse for de helt særlige sikkerheds- og miljøkrav, som eksisterer på området, hvilket også var en stor del af grundlaget for opgaven.

- Det er glædeligt at kunne tage del i Øresundsbroens grønne omstilling og vi ser frem til et godt samarbejde med konsortiet, siger Mads Christensen, direktør og partner, SolarFuture.
4/1 2018
Produktlinks
Find din leverandør:

Mekanik underleverandør

Test & Måleudstyr

Test laboratorier

Tilføj dit firma
  • Texim

    Texim

    Focus Suppliers Nordic