Branche, teknologi, komponentdistribution

 

DI: Supercomputer bliver en kæmpe gevinst for DanmarkAdm. direktør Lars Sandahl Sørensen, Dansk Industri.

DI: Supercomputer bliver en kæmpe gevinst for Danmark

Landets største erhvervsorganisation Dansk Industri betegner det som en kæmpegevinst for landet at Danmark nu får en AI-supercomputer.

Del artiklen på

Danmark nu får en AI-supercomputer, hvilket Dansk Indutri betegner som en kæmpegevinst for Danmark.

- Det er et kvantespring for Danmark, at vi får en af verdens stærkeste computere til landet. Computerkraft er det brændstof der driver den teknologiske udvikling – med stadig større fart, i takt med at computerne får flere og flere hestekræfter, siger adm. direktør Lars Sandahl Sørensen.

- Derfor er det en kæmpegevinst for Danmark, at Novo Nordisk Fonden og Danmark Eksport- og Investeringsfond (EIFO) i samarbejde med den amerikanske chipsgigant Nvidia nu skaffer en supercomputer til landet,

- Skal vi høste det fulde udbytte af kunstig intelligens og kvanteteknologi, så kræver det computere med superkræfter – og det kræver store investeringer. Derfor kan det her blive startskud til et teknologisk eventyr for Danmark, siger DI-direktøren.

Fuld fart på ny teknologi

Det er næsten alle teknologiske områder, der kan få gavn af så stærke computerkræfter som Novo Nordisk Fonden, EIFO og Nvidia nu skaffer til landet. Supercomputere kombineret med kunstig intelligens kan for eksempel sætte fuld fart på udvikling af nye teknologiske løsninger til de store samfundsudfordringer, f.eks. klimaet eller ny behandling af alvorlige kroniske sygdomme.

- Både life science, biosolutions og grøn omstilling er danske styrkepositioner. Med computerkraft af den her kaliber, kan vi blive endnu bedre og styrke vores position i den internationale konkurrence, siger Lars Sandahl Sørensen.

Svært at få armene ned

- Det er svært at få armene ned igen, når et land, der er så afhængig af viden og i så høj grad lever af at være innovative og af forskningsbaserede virksomheder får den her mulighed. Det er et fremragende eksempel på offentlig-privat samarbejde, og vi er dybt taknemmelige for det nye samarbejde som gør det her muligt.

19/3 2024
Produktlinks
Find din leverandør:

Mekanik underleverandør

Test & Måleudstyr

Test laboratorier

Tilføj dit firma