Branche, teknologi, komponentdistribution

 

H.C. Ørsted medalje til elektromagnetisk ildsjælLektor og ph.d. i Electrical Engineering Samel Arslanagic.

H.C. Ørsted medalje til elektromagnetisk ildsjæl

Selskabet for Naturlærens Udbredelse (SNU) tildeler H.C. Ørsted Medaljen i sølv til lektor og ph.d. i Electrical Engineering, Samel Arslanagic.

H.C. Ørsted Medaljen i sølv er blevet tildelt lektor og ph.d. i Electrical Engineering Samel Arslanagic. Prisen uddeles af Selskabet for Naturlærens Udbredelse (SNU).

Samel Arslanagic tildeles medaljen på baggrund af hans fremragende formidling af naturvidenskab gennem forskning og undervisning, hans samarbejde med industrien gennem projekter og gæsteforelæsninger, samt hans flittige forfatterskab.

Medaljen overrækkes ved et arrangement den 25. oktober 2021 i H.C. Ørsted Bygningens Auditorium 1, Universitetsparken 5, 2100 København Ø, der begynder kl. 19.30. Der indledes med et foredrag af Samel Arslanagic med titlen 'How to Control Electromagnetic Waves by Simple Water-Based Devices?'. Alle er velkomne til arrangementet.


Ole Mørk Lauridsen, der er medlem af bedømmelsesudvalget, siger om begrundelsen for uddelingen:

"Samel Arslanagic er først og fremmest en passioneret og engageret underviser og formidler. Dernæst er han en fremragende forsker, hvilket sikrer at hans undervisning altid er baseret på de nyeste erkendelser inden for elektromagnetismen.
Samel omfavner studerende, internationalt samarbejde og projektarbejde med dansk industri; alt sammen understøttet af en stor publikationsliste, hvorved han på fornemste vis formidler Ørsteds videnskab til gavn for hele samfundet.
Samel står i dag som et fyrtårn inden for formidlingen af den elektromagnetiske videnskab; han er derfor en værdig modtager af H.C. Ørsted sølvmedaljen 2021, helt i H.C. Ørsteds ånd om at udbrede og udnytte videnskaben ude i samfundet.”

Anerkendelsen af forskningsformidlingen

Udover at være underviser og forsker er Samel Arslanagic også engageret i industrisamarbejde. Han er konstitueret leder af Sektion for Elektromagnetiske Systemer på DTU Elektro, som huser DTU´s kommende Electromagnetic Test Centre (ETC), der åbner i 2022 og vil give bl.a. mobiltelefon- og radarindustrien signifikant bedre muligheder for karakterisering og optimering af antenne- og mikrobølgeforhold i deres produkter.

- Det er med stor glæde og ydmyghed at jeg modtager denne anerkendelse fra SNU. Den kaster ikke alene lys på det vigtige arbejde vi forskere og undervisere gør til daglig, men giver bestemt også en umådelig motivation til at fortsætte indsatsen, siger Samel Arslanagic.

- Jeg er ligeledes dybt taknemmelig til DTU for at have betroet mig en del af undervisningen og forskningen i dette centrale område af elektroteknologi som elektromagnetismen jo unægtelig er. Anerkendelsen afspejler desuden i allerhøjeste grad det gode miljø på DTU Elektro og de kollegaer blandt hvilke jeg fik mulighed for at udvikle mig, og ikke mindst alle de gode studerende som med deres kritiske sans konstant sørger for at vi forbliver i takt med tiden.

Synergi mellem forskning og erhvervsliv

Muligheden for med prisoverrækkelsen at kunne sætte fokus på synergien mellem forskning og erhvervsliv skyldes et samarbejde mellem SNU og TICRA fond.

- Vi er glade for at kunne påbegynde vores samarbejdet med TICRA Fond og få mulighed for at sætte fokus på den vigtige synergi mellem forskning og erhvervslivet. Det var med netop sådanne tanker at H.C. Ørsted i sin tid grundlagde Selskabet for Naturlærens Udbredelse. Han ønskede, at erhvervslivet skulle få adgang til den nyeste forskning og bruge den til gavn for det bredere samfund, siger præsidenten for SNU, Dorte Olesen.

- For TICRA Fond er samarbejdet mellem erhvervslivet og de dygtige forskere på universiteterne mindst lige så afgørende nu, som det var i H.C. Ørsteds tid, siger Oscar Borries, TICRA Fond.

- Efter 50 år som videnstung virksomhed forstår vi, hvor stort et arbejde det kræver at omsætte teori til praksis og samtidigt at uddanne de kommende generationer af forskere. Vi er derfor meget stolte over at være med til at uddele denne medalje til en af de forskere, der virkelig gør en forskel hver dag, siger Oscar Borries.
6/10 2021
Produktlinks
Find din leverandør:

Mekanik underleverandør

Test & Måleudstyr

Test laboratorier

Tilføj dit firma
 • Microchip

  Microchip

  AWS-connected embedded systems
 • Siemens EDA

  Siemens EDA

  WP: Raising the pillars of digital transformation
 • Siemens EDA

  Siemens EDA

  WP: How Siemens EDA helps you engineer a smarter future
 • Power Technic ApS

  Power Technic ApS

  Medico Strømforsyninger / Åbne typer samt til printmontage
 • Sensor ECS

  Sensor ECS

  IT hardware til brug i industriens krævende miljøer

Webinarer, events og messer

Mest læste


Læs magasinet

Læs magasinet

Nyeste Nyheder